Kansainväliset kilpailut

Tulosta

U.S. Women’s Open on edennyt round robin -vaiheeseen

Sanna Pasanen ensimmäisessä ammattilaiskilpailussaan

29.06.2018

Tällä hetkellä kilpailua johtaa USA:n Erin McCarthy, kun round robinin kahdeksan ensimmäistä ottelua on pelattu. Sanna Pasanen jäi karsintaan ja hänen sijoituksensa oli 77.

U.S. Women’s Openin karsinta saatiin päätökseen keskiviikkona. Karsinnan voitti USA:n Stefanie Johnson tuloksella 5341 (ka. 222). Viimeisenä 36 parhaan joukkoon selviytyi Puolan Daria Pajak tuloksella 4990 (ka 207,9). Eilen Orlandossa pelattiin kahdeksan sarjan Casher’s round, jonka jälkeen 24 parasta jatkoivat round robin -peleihin, jossa pelataan jokainen pelaa jokaista vastaan yhden sarjan ottelun ja voitosta saa 30 pistettä bonusta. Casher’s roundilla parasta tahtia keilasi USBC Queensin voittanut Shannon O’Keefe (1903). Eilen pelattiin myös round robinin ensimmäinen kierros eli kahdeksan ottelua. Kilpailun kärkeen nousi Erin McCarthy, joka voitti kahdeksasta ottelustaan kuusi. Tänään naiset pelaavat round robinin loppuun (16 sarjaa) ja huomenna on luvassa viiden parhaan pudotuspelit.

Sanna Pasanen aloitti turnauksen kelpo pelillä 1648. Kahdessa seuraavassa karsintapelissä oli kuitenkin enemmän vaikeuksia ja tulosta syntyi vain 1543 ja 1522. Fressillä muutokset olivat suuria ja pelatummilla radoilla pelipaikka nousi todella ylös, joten Sanna ei päässyt oikein omalta alueeltaan pelaamaan. Yhteistuloksesi 24 sarjaan tuli näin 4713 (ka. 196) ja lopullinen sijoitus ensimmäisessä ammattilaiskilpailussa oli 77. Sanna kommentoi kokemustaan näin:

”Kaikesta huolimatta ihan sikasiisti kokemus, tosi opettavainen ja nyt tietää ainakin mitä pitää treenata. Täällä naiset pyörittävät palloa ja laittavat pallon radalle ihan eri tavalla kuin me Suomessa, joten siihen täytyy kiinnittää huomiota. Totta kai pelit harmittaa, yksi hyvä ja kaksi huonoa blokkia. Tosi paljon haasteita, mutta heitto tuntui hyvältä ja olisi voinut tulla enemmänkin tulosta. Kaatoja sain tosi vähän, mutta hyvällä paikkopelillä sain pelastettua paljon. Tämä oli vähän tämmöinen opiskelureissu, niin ensi kerralla on helpompi tulla. Naiset, jotka täällä jatkavat, ovat ihan pirun hyviä, mukava heitä on seurata. Tosi tarkkaan täällä pitää pelata, pienistäkin virheistä rankaisee tosi paljon. Nyt alkoi pieni kesätauko ja sen jälkeen lähden Saksaan pelaamaan EBT:a heinäkuussa, niin ei pitkää taukoa voi pitää. ”

Tuloksiin

Teksti: Eliisa Hiltunen
Kuvat: Sami Konsteri


« Palaa