Arvokilpailut

Tulosta

Senioreiden EM-kilpailuista runsaasti menestystä Suomeen

Iloiset naisten A-sarjan mastersmitalistit Nina Haavisto, Tuula Tamminen ja Leena Jokiniemi. Kuva: Jarmo Ahokas

02.07.2018

Viime viikolla Itävallan Wienissä pelatuista Senioreiden EM-kilpailuista tuli Suomeen yhteensä 21 mitalia, joista viisi kultaa, kahdeksan hopeaa ja kahdeksan pronssia. Turnaukseen osallistui yhteensä 921 senioria ja yli 100 suomalaista matkusti Wieniin kilpailemaan.

Senioreiden EM-kilpailuissa kilpailusarjoja on kaiken kaikkiaan kuusi kappaletta: naisten A, B ja C sekä miesten A, B ja C. Sarjoihin jako määräytyy kilpailijoiden iän mukaan ja C-sarjan kilpailijat saavat tasoituksia sitä enemmän, mitä enemmän kilpailijalla on ikää. Jokaisessa sarjassa pelattiin single-, pari- ja masters-osuudet, mutta triossa kaikki sarjat kilpailivat samassa. Mitaleita sai myös all events -kategoriasta, jossa yhteen lasketaan singlen, parin ja trion pisteet.

Neljä suomalaista saavutti jokainen yhteensä kolme mitalia, kun Nina Haavisto sai A-sarjan hopeaa singlestä, all eventistä ja mastersista, Leena Jokiniemi A-sarjan kultaa singlestä, pronssia all eventistä ja pronssia mastersista, Rauli Raita C-sarjan hopeaa singlestä, kultaa all eventistä ja hopeaa mastersista ja Tytti Vainikka pronssia triosta sekä C-sarjan pronssia all eventistä ja hopeaa mastersista.

Muita henkilökohtaisia mitaleja saivat: Päivi Uusinarkaus A-sarjan pronssia singlestä, Kaija Vähä-Lummukka C-sarjan pronssia singlestä, Sulo Hietala C-sarjan pronssia singlestä, Terttu Kohtanen hopeaa B-sarjan singlestä, Seija Nurmi C-sarjan hopeaa all eventistä ja pronssia mastersista sekä Tuula Tamminen A-sarjan kultaa mastersista.

Ainoa parikilpailumitali tuli naisten B-sarjasta, jossa Riitta Kasala ja Terttu Kohtanen ottivat kultaa. Myös triomitaleita tuli vain naisille, kun Riitta Nikupeteri, Tuula Tamminen ja Päivi Uusinarkaus voittivat kultaa ja Tytti Vainikka, Piia Palviainen ja Kaija Vähä-Lummukka pronssia.

Tuloksia voi tutkia tarkemmin kilpailun nettisivuilta.

Eliisa Hiltunen

Uutinen päivitetty 5.7.2018 klo 8.11 Myös Tytti Vainikka sai kisoista kolme mitalia eli kolme mitalia saaneita suomalaisia oli kolmen sijaan neljä. Terttu Kohtanen sai B sarjan singlestä hopeaa.


« Palaa