Muut uutiset

Tulosta

Tukholmassa julkaistiin 100- vuotiskirja

Amerikkalaiskeilaajia Tukholmassa Vuonna 1923 osallistumassa "maailmanmestaruuskilpailuihin"

12.07.2018

Tukholman Keilailuliitto juhliin tänä vuonna 100-vuotista taivaltaan ja julkaisi sen kunniaksi kirjan, joka sanoin ja kuvin kertoo menneistä vuosista.

Kirjan taustalta löytyy nimekäs tukholmalainen neljän keilailuvaikuttajan tiimi, johon kuuluivat pitkään myös WTBA:n eli maailmankeilailuliiton pääsihteerinä toiminut Christer Jonsson, entinen päävalmentaja Magnus Johnson, Tomas Andersson ja Ruotsin pitkäaikainen keilailutoimittaja Hans Karlsson.

- Tukholman Keilailuliitto tiedusteli muutamilta henkilöiltä, josko he olisivat kiinnostuneita tekemään kirjan liiton ensimmäisistä sadasta vuodesta, Hans Karlsson kertoo. Sama neljän miehen tiimi teki muutama vuosi sitten kirjan ruotsalaisen keilailun täyttäessä 100 vuotta. Nyt ryhmän täydensi Lotta Lundin, joka vastasi kirjan graafisesta ilmeestä.
- Kirjaprojekti kesti pari vuotta, mutta iso apu meille oli aiemmin valmistunut ruotsalaisen keilailun 100-vuotiskirja. Mutta kyllä tässä uudessa kirjassa on paljon uuttakin materiaalia, Hasse kertoo.
Nyt julkaistussa kirjassa menneitä vuosia ja tapahtumia valotetaan runsaan kuvituksen ja lyhyiden tarinoiden kautta, mikä tekee siitä lukijaystävällisen. Kirjaa voi myös vain selailla ja poimia mielenkiintoisimmat kuvat, tarinat tai henkilöt.
- Kuvien metsästäminen vaati paljon energiaa, joitakin kuvia etsimme pidempään kuin vuoden ajan, Hasse toteaa ja kertoo samalla kenelle juuri valmistunutta kirjaa voi suositella.
- Tämä on kirja ihmisille, jotka pitävät historiasta ja haluavat ymmärtää, miten keilailu on askel askeleelta kehittynyt moderniksi urheilulajiksi. Siksi sisällytimme kirjaan myös lyhyitä tarinoita keilapalloista, muodista ja jopa rataolosuhteista, Hasse valottaa.
Kirjasta löytyy myös paljon yksittäistä tietoa esimerkiksi Tukholman alueella toimineista tai edelleen toimivista keilahalleista, joita on kaikkiaan 50.
- Kirjasta tuli paljon suurempi ja laajempi, kuin mitä ajattelimme projektin alkaessa, Hans Karlsson toteaa.
Kirjan sivuilla vilahtelee paljon myös suomalaisnimiä ja kuvia, joten tuttujakin sieltä voi löytää. Mikäli kirja kiinnostaa, sen voi ostaa Tukholman Keilailuliitosta sähköpostitse osoitteesta kansliet@stbf.se

Seija Lankinen

 


« Palaa