European Bowling Tour

Tulosta

Pontus Anderssonille uran toinen EBT-titteli

15.07.2018

San Marino Openin jännittävän shoot out -finaalin vei lopulta kahden pisteen turvin Ruotsin Pontus Andersson. Toiseksi sijoittui USA:n Kamron Doyle. Osku Palermaa karsiutui ensimmäisessä finaalivaiheessa.

Finaalin aloitti parhaiten Ruotsin Mattias Olsson, joka paukutti neljään sarjaan lukeman 992. Myös finaalin lopulta voittanut Pontus Andersson aloitti päivänsä vahvasti ollen ensimmäisen vaiheen neljäs tuloksella 945. Osku Palermaan kohtaloksi jäi karsiutuminen ensimmäisestä vaiheesta kymmenellä pisteellä. Hänen tuloksensa oli 877 ja viimeinen jatkaja oli Madrid Challengessa toiseksi sijoittunut Carsten Hansen tuloksella 887. Oskun sijoitus kilpailussa on lopulta 35:s.

Kovatasoisen finaalin toisella kierroksella kaksoisvoiton ottivat jälleen ruotsalaiset, tällä kertaa Markus Jansson ja Mattias Wetterberg, jotka molemmat heittivät neljään sarjaan 992. Jatkoon pääsi kymmenen pelaajaa ja viimeinen selviytyjä oli Ruotsin James Gruffman 897. Kolmannessa vaiheessa Madrid Challengen voittanut Thomas Larsen otti kärkipaikan kuuden sarjan tuloksella 1416, toisena jatkoon eteni USA:n nuori Kamron Doyle 1402, kolmantena Carsten Hansen 1376 ja viimeisen jatkopaikan otti Pontus Andersson 1366.

Neljän parhaan shoot out -finaali oli jännittävä. Ensimmäisessä sarjassa Thomas Larsen oli selvästi heikoin heitettyään 215. Kamron Doyle teki 234, Pontus Andersson 247 ja Carsten Hansen 257. Seuraavassa sarjassa Doyle jatkoi hyvää menoa ja otti johdon yhteistuloksella 492 (toinen sarja 258). Hansenin ja Anderssonin välillä oli tiukkaa, sillä molempien kahden sarjan yhteistulos oli 471. Tasatilanne ratkaistiin yhden heiton roll offina, jonka Andersson vei. Tanskalaiset siis sijoille kolme ja neljä. Viimeinen sarja Anderssonin ja Doylen välillä oli tasainen ja ero ennen sitä oli vain 21 pistettä. Andersson lopetti vahvemmin 247 ja Doylen vastaus tähän oli 224, joten Andersson voitti uransa toisen EBT-tittelin kahdella pisteellä lukemin 718-716.

Ensi viikolla European Bowling Tourin ”Summer Swing” jatkuu Münchenin Dream Bowl Palacessa Saksassa pelattavalla Track Dream Bowl Palace Openilla.

Tulokset

Eliisa Hiltunen


« Palaa