European Bowling Tour

Tulosta

Jesper Agerbo voittoon Münchenissä

Thomas Larsen (vasemmalla), Jesper Agerbo, Antonino Fiorentino ja Kamron Doyle

22.07.2018

European Bowling Tourin kesäkiertueen viimeisen kilpailun finaali oli jälleen tanskalaisten näytöstä. Tällä kertaa voitosta kamppailivat Thomas Larsen ja Jesper Agerbo. Sanna Pasasen sijoitus oli lopulta 12.

Track Openin ensimmäisestä finaalivaiheesta jatkoon riitti vain 796, kun 40 pelaajasta 20 parasta jatkoi toiseen vaiheeseen. Toisessa vaiheessa jatkoon vaadittiin 821, kun 12 parasta jatkoi pelejä. Kolmannessa vaiheessa vain kahdeksan pääsi enää jatkoon ja siihen vaadittiin jo kovempi tulos, 874.

Sanna Pasanen pelasi tasaisen päivän, sillä hän pelasi kaikki kolme neljän sarjan blokkiaan kahden pisteen sisään, 840, 840 ja 839. Tulostason ollessa alhaisempi, hänen pelinsä riitti tällä kertaa kolmanteen finaalivaiheeseen. Pasasen lopullinen sijoitus kilpailussa on 12. Sanna viestitteli tunnelmiaan illalla Suomeen päästyään: "Oli hyvä fiilis keilata, kun tulostaso oli alhaisempi ja tiesi, että on hyvät mahdollisuudet pärjätä. Yllätyin hiukan siitä, että tein finaalituloksen jo ensimmäisellä pelillä ja yritin kyllä parantaa, mutta se ei tällä kertaa onnistunut. Finaali oli tasaista puurtamista ja siinä pystyin pelaamaan hieman alempaa ja suorempaan, kun aiemmin tuntui, että pallot ottivat tosi aikaisin kiinni ja piti mennä aika ylös. Oma vahvuuteni paikkaaminen korostui, kun ehjällä pelillä pääsi aika pitkälle. Ihan tyytyväinen olen tähän reissuun."

Neljännessä vaiheessa kahdeksan parasta pelasivat vielä neljä sarjaa. Kolmannen vaiheen pisteet laskettiin mukaan ja jo tässä vaiheessa jaetun kärkipaikan ottivat Tanskan Thomas Larsen ja Jesper Agerbo, molemmilla oli pisteitä kasassa 1769. Heidän lisäkseen neljän parhaan joukkoon pääsivät Italian Antonino Fiorentino 1736 ja San Marinossa toiseksi sijoittunut USA:n Kamron Doyle 1729.

Viidennessä vaiheessa pelattiin vain yksi sarja, joka lisättiin kahden edellisen vaiheen pisteisiin. Fiorentino ja Doyle heittivät molemmat kelpo sarjat 219 ja 217, mutta se ei riittänyt tanskalaisia vastaan. Larsen teki 201 ja Agerbo 195 ja näin heidän yhdeksän sarjan tuloksensa olivat 1970 ja 1964. Tasaista siis oli, kolmas sija Fiorentinolle tuloksella 1955 ja neljäs Doylelle 1946.

Loppuottelu oli myös tasainen ja ratkaisu nähtiin vasta kymppiruudussa. Agerbolla oli ysiruudussa kaato alla ja kun Larsen teki vain paikon ysiruutuun, oli Agerbolla etu kymppiin lähdettäessä. Agerbo heitti ensin ja jätti pystyyn neloskeilan. Larsen ei myöskään saanut kaatoa ja Agerbo paikkasi, joten voitto oli selvä. Agerbo vei viimeisen sarjan lukemin 218-198 ja koko turnauksen kymmenen sarjan tuloksella 2182. Larsen sijoittui toiseksi tuloksella 2168 ja eroa miesten välille jäi 14 pistettä. Tämä EBT-titteli on hiljattain perheenlisäystä saaneen Agerbon ensimmäinen.

Seuraavan kerran Euroopan kiertuetta keilataan elo-syyskuun vaihteessa, kun Odense International ja Lucky Larsen Masters pelataan osittain päällekkäin. Toisen kerran järjestettävä Platinum-turnaus Lucky Larsen Masters alkaa 25.8. ja päättyy 9.9. pelattavaan finaaliin. Odense International alkaa 26.8. ja siellä finaali pelataan 2.9.

Tulokset

Teksti: Eliisa Hiltunen

Kuvat: Streamforce bowling


« Palaa