Arvokilpailut

Tulosta

Nuoret kokoontuvat Detroittiin

Senni Savikurjella oli hieman haasteita treeneissä vauhtiratojen kanssa, mutta lopulta radat kuin heittokin alkoi löytyä.

25.07.2018

Seuraavat vajaat pari viikkoa ratkaistaan Detroitissa uusia maailmanmestareita. Suomesta paikalle on jo päässyt 13 hengen seurue, jossa on mukana neljä nais- sekä mieskeilaajaa.

Keilailun nuorten naisten sekä miesten MM-kilpailut keilataan 24.7-3.8.2018 Detroitissa. Kilpailuun saavat osallistuja kaikki 1.1.1997 ja 31.12.2004 välissä syntyneet nuoret keilaajat. Suomesta matkaan lähtivät Teea Mäkelä, Peppi Konsteri, Senni Savikurki, Vilma Salo, Teemu Putkisto, Tomas Käyhkö, Niko Oksanen sekä Jesse Ahokas. Joukkueen valmentajana toimii tuttuun tapaan Sami Konsteri. Joukkueenjohtajana ja tiedottajana kisojen ajan on Hannele Impola. Lisäksi tiimiin avustajaksi on rekisteröity Katja Konsteri sekä kannatusjoukkoina paikalla ovat Jari ja Teemu Mäkelä.

Seurue lähti matkaan maanantaina Suomen aikaan klo 14 maissa Helsinki-Vantaan lentokentältä. Kapteenina välillä Helsinki-Chicagossa oli myös osalle keilaajista tuttu mies Jari Aalto. Vaikka kone oli ajallaan Chicagossa, jouduttiin portilla pääsyä odottamaan. Tämän lisäksi maahantulotarkastus venyi todella pitkäksi ja joukkue myöhästyi jatkolennoltaan Detroittiin. Onneksi kuitenkin koko porukka saatiin klo 22.09 startanneella koneella kohti määrän päätä, mutta monta puuduttavaa tuntia viettiin jonoissa niin tarkastuksiin, uusien lentojen etsintään kuin laukkujen uudelleen buukkauksiin.

Noin 20 tuntia lähdöstä, paikallista-aikaa klo 01.30 (-7 tuntia Suomen ajasta) joukkue saapui hotelliinsa Detroitin Dearbornissa, Doubletree by Hiltoniin. Yö meni osalta hieman paremmin kuin toisilta, mutta pienen happihyppelyn jälkeen pelaajat olivat iltapäivällä valmiita tutustumaan Thunderbowl Lanesin kisaratoihin. Hallissa on itseasiassa kolme keilahallia, josta vanhimmassa on mielenkiintoinen amfiteatterimainen katsomo. Kahden tunnin harjoitteluun sisältyi myös teknisenjohtajan Marios Nicolaidesin tekemä pallojen läpikäynti. Harjoittelun jälkeen haastatteluvuoroon valikoitui Tomas Käyhkö.


-Halli oli iso, ilmastoinnit toimivat ja kaikin puolin ihan kiva paikka. Vauhtiradat tuntuivat ihan perus hyviltä ja tasaisilta. Suurin osa palloista tuntui menevän alustalla aika hyvin ja hoitokin oli 42 jalkaa, joka on todennäköisesti saman tyyppinen kuin tuleva kisakeli, Tomas vähän mietiskeli mitä treeneistä käteen jäi.

Vielä ei hirmuisesti tiistain treeneiltä odotettu, koska pelaajat ovat olleet väsyneen oloisia matkapäivän jälkeen. Näin ollen treenit olivat lähinnä tuntuman hakemista ja paikkoihin tutustumista. Tutustumista ihan radalla käsin teki myös valmentaja Konsteri, joka toi mukanaan kisapaikalle jopa omat kengät sekä yhden keilapallon.
Keskiviikkona on luvassa klo 11.00-13.00 jälleen epäviralliset harjoitukset. Tämän jälkeen on klo 15.00 joukkueenjohtajien kokous ja ehkä hieman normaalista poiketen jo illalla klo 18.00 avajaiset. Torstaina on vuorossa viralliset harjoitukset ja perjantaina päästään tosi toimiin, kun pojat pääsevät starttaamaan kilpailut singlellä.

Enemmän kisapäivien tapahtumia löydät niin Facebookista ja Instagramista nimellä Suomen Keilailuliitto, joten otathan sivut seurantaa.

 

Hannele Impola 

 

Kilpailun nettisivut

 

 

 


« Palaa