Arvokilpailut

Tulosta

Avajaiset taputeltu

Kisojen olosuhde, 44 jalan radanhoito Lontoo.

26.07.2018


Keskiviikkona Detroitissa alkavissa nuorten MM-kilpailuissa mentiin varsin odottavissa tunnelmissa, mutta illalla saatiin vähän avajaishumuakin.

Suomen joukkue kävi jälleen edellisen päivän tapaan testailemassa kisaratoja Thunder Bowlissa. Kahden tunnin rataharjoittelun jälkeen pelaajat lähtivät hotellille lepäilemään ja vuorossa oli joukkueenjohtajien kokous. Mitään kovin mullistavaa kokouksessa ei ollut, mutta totta kai olosuhteen julkistamista aina odotetaan. Tällä kertaa tekninen delegaatio oli valinnut 44 jalkaisen Londonin, eli tutummin Lontoon. Osa maista oli varsin yllättynyt valinnasta, mutta Sami Konsteri antoi varsin rauhallisen analyysin olosuhteesta.


- Yllättävää oli että näinkin pitkä 44 jalan hoito valittiin. Kun alusta on kitkainen niin olisi olosuhde ollut aika helpon tuntuinen, jos kisahoitona olisi ollut harjoituksissa radalla käytetty 42 jalan hoito. Kyllähän olosuhde tulee olemaan haastava kun vedetään himmeillä palloilla ja kaivetaan abralonit esiin. Hirveästi ei varmaan uretaaneja kasseista tarvitse kaivaa.

Kokouksen jälkeen oli parin tunnin tauko ennen virallisia avajaisia. Tapahtuman tirehtöörinä hääri koripallo kuuluttaja, joka kuuluttiin amerikkalaiseen tapaan joukkueet radoille. Pian joukkueet pääsivät istumaan ja vuorossa oli niin hallin edustajan, World Bowlingin kuin Detroitinkin edustajan puheet. Mukaan mahtui toki myös valat sekä Amerikan kansallislaulu. Tämän jälkeen alkoi noin parikymmentä minuuttia kestänyt taikurishow, joka meni valitettavasti ohi yli puolelta hallista. Kun porukka alkoi jo hallin alkupäässä valokuvaus hommiin, avajaiset jatkui vielä avausheitolla, tai heitoilla. Ensimmäisellä heitolla kun pallo meni ränniin. Tämän jälkeen tarvittiin vielä kaksi heittoa ennen kuin saatiin kaato. Mutta loppu hyvin ja kaikki, kisat saatiin avatuksi.

Torstaiaamuna naiset aloittavat paikallista-aikaa klo 9.00 viralliset rajoitukset. Tämän jälkeen on vielä kaksi erää, joista Suomen miehet ovat ensimmäisessä, eli klo 11.30 alkavassa. Sitten rekisteröidään vielä pallot ja perjantaina päästään laittamaan kisapaita ihan kunnolla päälle.

 

Hannele Impola

 

 


« Palaa