Arvokilpailut

Tulosta

Kohta on tosi kyseessä

14-vuotias Peppi Konsteri on kilpailuiden nuorin osallistuja

27.07.2018

Torstaina Detroitissa käytiin viralliset harjoitukset ja perjantaina päästään aloittamaan kilpailut miesten singlellä.

Torstaina aamusta ensin naiset harjoittelivat puolitoista tuntia ja tämän jälkeen oli kaksi vuoroa miehillä, jossa ensimmäisessä olivat Suomen miehet. Harjoittelut menivät mukavasti ja hyvin nappasivat pallot kiinni heti alusta asti, mutta kaiken vaaran välttämiseksi allekirjoittanut kävi ostamassa hallin pro shopin tyhjäksi 360 ja 500 karheista abraloneista. Kenelläkään pelaajista ei ollut kummempia haasteita ja niin kuin vanha sanonta kuuluu, koskaan ei ole vielä harjoiteltu vaikeissa olosuhteissa. Huomenna siis oikeasti nähdään minkälainen olosuhde todella tulee olemaan.

Pelit alkavat siis perjantaina Suomen aikaan klo 16.00 miesten tai pitäisikö sanoa poikien singlellä. Paikallista-aikaa aamuerässä keilaavat kahdella kädellä keilaavat, eli Jesse Ahokas ja Tomas Käyhkö. Iltapäivän erässä ovat vuorossa sitten Niko Oksanen ja Teemu Putkisto. Lauantaina puolestaan aamusta keilaavat kaikki tytöt samassa erässä. Radoitteluissa Senni Savikurki ja Teea Mäkelä laitettiin keilaamaan yhdessä, sekä Vilma Salo ja Peppi Konsteri.

Pääsemmekin siis meidän tämän illan haastateltavaan eli Peppi Konsteriin. Meidän joukkueen Peppi kun on koko kisojen nuorin keilaaja. Samana vuonna syntyneitä hänen lisäkseen on kolme poikaa ja kaksi tyttöä, mutta Peppi on syntynyt loppuvuodesta 2003.

-Olen Peppi, 14 vuotta ja keilaaja, joka on keilannut koko elämänsä ja asunut keilanhallilla, joka on kuin toinen koti. Perheeseen kuuluu isä Sami, äiti Katja, siskot Nuppu ja Piitu sekä kotieläimet Sulo, Onni, Lukas, Nasu, Lissu ja Luna. Olen yleisesti positiivinen ja kaikkien kaveri, näin kertoi Peppi itsestään.

Aikaisemmiksi saavutuksikseen Peppi nostaa junnu EM-kilpailuiden singlen 5.sijan, viisi erikoiskilpailuvoittoa, pari Junnu Tourin osakilpailu sekä grande finaalin voittoa. Mitä tämä nuori keilaaja kuitenkin odottaa Detroitin reissulta ja tulevaisuudesta?

-Kovaa tasoa. Opiskelemassa täällä vielä ollaan, mutta olen tyytyväinen, jos pääsen omalle tasolleni ja pärjääminen on vain plussaa. Isona musta tulee ammattilaiskeilaajaa.

Kun Peppiä kuuntelee, hän tietää miten ammattilaiskeilaajaksi tullaan. Siihen ei pelkästään riitä kova harjoittelu yhdessä isän kanssa.

-Olen nyt keilannut Suomen liigan lisäksi Espanjan liigaa. Seuraavaksi ajattelin lähteä kiertämään Euroopan omaan junnu touria. Tämän jälkeen ajatuksissa on Amerikkaan ja kenties juurikin tänne Detroitin alueelle opiskelemaan lähtö, joten koulu hommat pitää hoitaa myös hyvin.

Pepin lisäksi Suomen joukkueessa ensikertalaisia MM-kilpailuissa ovat myös Jesse Ahokas sekä Teea Mäkelä. Muut joukkueen jäsenet olivat mukana jo kaksi vuotta sitten käydyissä nuorten MM-kilpailuissa. 

Kaiken kaikkiaan alkaviin kilpailuihin osallistuu 215 keilajaa, 37 eri maasta. Näistä keilaajista 133 miehiä ja 82 naisia. 

 

Hannele Impola 

 

Kilpailunjärjestäjän sivut 

 

 


« Palaa