Arvokilpailut

Tulosta

Singlen mestaruudet Norjaan ja Japaniin

Miesten loppuottelussa olivat vastakkain Ukraina ja Norja.

29.07.2018

Loppuottelut olivat varsin matalatasoisia, mutta todella jännittäviä loppuun asti. 

Naisista neljän parhaan joukkoon selvisivät Columbian Juliana Botero (1402), Japanin Nanami Irie (1342), sekä jenkkien Breanna Clemmer (1341) ja Caitlyn Johnson (1332). Lopulta finaalissa kohtasivat ja Irie sekä Johnson. Dramatiikkaa riitti viimeisiin heittoihin saakka, vaikka jossain vaiheessa olisi voinut jo kuvitella matsin mennen amerikkalaiselle. Japanilainen tarvitsi viimeisellä yhdeksän keilaa pois sulkeakseen oven. Hän otti vain kahdeksan. Näin ollen amerikkalaiselle olisi riittänyt kaato tasoittaakseen pelin, mutta tiukkaan paikkaan jäi keilat 8 ja 10. Finaalin lopputulokset varsin vaatimattomat 181-179.

 

Ennen naisten otteluita käytiin miesten semifinaalit ja loppuottelu. Semifinaaleista jatkoon selvisivät Ukrainan Danylo Yatso, joka tiputti Saudi Arabian Abdulrahman Abdulwahab Alkheliwnin. Toinen semifinaali oli Ruotsi vs. Norja ottelu, jonka tällä kertaa vei Norja, kun Georg Skryten tiputti jatkosta Alfred Berggrenin. Loppuottelun 10-ruudussa norjalainen pääsi huudattamaan yleisöä, kun hän tarvitsi tuplan. Hän teki tuplan ja otti vielä 9. Tämäkin ottelu päätyi varsin pienin numeroin verrattuna semifinaaleihin, 181-176. Norjalainen Skryten keilasi karsinnassa 300 sarjan, joka oli 17-vuotiaan nuorukaisen ensimmäinen täydellinen sarja. 

 

Suomalaisten pelit jatkuvat huomenna parikilpailulla. Aamulla keilaavat kaikki naiset klo 9.00 alkaen. Parit muodostettiin samalla tavalla miten pelaajat yöpyvät hotellissa. Toinen naisten pari on niin sanottu Kuortaneen tiimi, eli Kuortaneelta valmistuneet Senni Savikurki ja Vilma Salo. Turku tiimissä puolestaan ovat Peppi Konsteri ja Teea Mäkelä. Miehet keilaavat huomenna myös yhden erän jossa ovat mukana Tomas Käyhkö ja Teemu Putkisto. Jesse Ahokas ja Niko Oksanen saavat huomenna vielä toisen huilipäivän ja keilaavat oman parikilpailunsa vasta maanantaiaamuna. 

 

Tulokset

 

Hannele Impola 


« Palaa