Arvokilpailut

Tulosta

Pientä dramatiikkaa

30.07.2018

Suomen viimeinen pari Jesse Ahokas ja Niko Oksanen keilasivat pitkäjänteisesti omaa peliään, mutta se ei riittänyt viemään heitä jatkopeleihin. 

Suomen joukkueen kilpailu alkoi pienellä tilanteella ja muistutuksella siitä, että kaikki ei välttämättä mene kuten pitäisi. Jesse Ahokkaan paikkopallo pomppasi radan takaosassa harjoitusheitolla ja pallosta lähti hyvin iso pala irti. Lupa saatiin, että Jesse sai käyttää Tomas Käyhkön paikkopalloa, joten ei kun palloparkin kautta tuttutien vaihtoon. Kilpailun jälkeen Jesselle kuitenkin porattiin jo uusi pallo jota hän tulee käyttämään loppu ajan kilpailusta.


Pienen puristuksen tilanne toki joukkueeseen toi ensimmäiseksi sarjaksi. Jesselle 181 ja Niko Oksaselle 258, haasteiden jälkeen siis vielä kohtuu sarja. Seuraava sarja meni Jesseltä jo paremmin, ehjä sarja ja 238. Nikolle pari tyhjää ja tulosta 203. Tässä vaiheessa yhteistulosta 880.


Kolmanteen sarjaan siirryttiin toiseen päähän hallia. Ikävät tyhjät verottivat sarjaa ja ilman niitä oltaisiin oltu mukana jo kärkikamppailussa. Tulosta Jesselle 211 ja Nikolle 233, yhteistulos 444. Yritys oli kovaa neljännessäkin sarjassa. Jesselle muutama kaatojonot ja Nikolle yksi loppuun yksi tripla. Tulosta 422 ja seuraavaan toivottiin todella isoa. Sitä ei tullut vaan reiät kiusasivat. Jessen kymppiruudun 2-6-10 reikä tiputti tuloksen 189, Nikolle viimeisen ruudun triplalla 204. Saimme valitettavasti haudata toiveemme mitalista.
Viidenteen sarjaan nähtiin myös kilpailun kolmas kolmisatanen, kun hurjasti keilannut Korean Jeahueon Han latoi pallon pesään 12 kertaa. Viiteen sarjaan hänellä oli tulosta jopa 1316.


All eventsia ajatellen päätettiin tsempata vielä viimeinen sarja. Tarvittavat onnistumiset kuitenkin jäivät saavuttamatta. Jesselle 170 ja Nikolle 214. Lopulta Jessen lopputulos oli 1209 ja Nikon 1314. Yhteistulosta 2523 ja lopullinen sijoitus oli 14.

Haastatteluun tänään otettiin Niko Oksanen.

-Kyllähän vähän ottaa päähän kun oli kuitenkin sauma pärjätä. Ihan ok tekemistä, mutta se ei nyt vaan riitä. Pari huonoa heittoa väliin ja niistä tuli aina maksimirangaistus. Ne laskee aina tulosta paljon. Alku oli hyvä, mutta jo toka sarja meni paikkaillessa yhtä keilaa. Kolmenteen pari hölmöä tyhjää ja sitten tultiin pikkuparia loppuun. Enemmänkin olis ollut vielä tehtävissä varsinkin vikaan. Perus arvokisailmiö tässä nähtiin, eli perä alkaa löystymään ja tässä nyt kokonaisuudessaan kävi. Pitäs saada pallo aikaisemmin kiinni rataan ja selkeä visio on joukkuekisaan.

 

Puolessa välissä hallia oli melkoinen mylläkkä viimeisen sarjan aikana. Siellä kovaa ääntä pitivät niin ruotsalaiset kuin australialaiset. Korea oli kisan selkeä ykkönen tuloksella 2815. Viidennessä 300 keilannut Han hieman hyytyi viimeiseen ja sain sarjakseen vain 189, yhteistulos kuitenkin mahtava 1505. Toiseksi keilasi Australia 2734. Ja sitten ne ruotsalaiset. Heidän molemmat parinsa etenivät neljän parhaan joukkoon tuloksin 2678 ja 2673. Ensimmäisenä tippujan paikalla oli USA, joka jäi jatkosta 19 pistettä.

Ne ketkä käyttävät Facebookia, käykää katsomassa Sami Konsterin kommentit. Muuten Suomen miehet aloittavat joukkuekisansa aamulla ja naiset iltapäivällä. Keskiviikkona peliajat vaihtuvat toisinpäin.

 

Miesten tulokset

 

Hannele Impola 

 

 

 


« Palaa