Arvokilpailut

Tulosta

Naisten MM-urakka on ohitse

Senni Savikurjen, Vilma Salon, Teea Mäkelän ja Peppi Konsterin kilpailut päättyivät pienoiseen pettymykseen. Paljon hienoja suorituksia ja pitkäjänteisyyttä naisissa kisojen nähtiin.

02.08.2018

Suomen naiset olivat nuorten MM-kilpailuiden joukkuekilpailussa ensimmäisen päivän jälkeen hyvissä asemissa. Keskiviikkona ei kuitenkaan löytynyt tarvittavia kaatoja ja naisten pelit päätyivät alavireisesti. 

Päivän ensimmäisessä sarjassa, eli koko pelin neljännessä, kukaan suomalaisista ei saanut suurempia kaatojonoja. Sarjaksi 794 ja Vilma Salolle sekä Peppi Konsterille yli 200 sarjat. Tässä kohtaa ohi menivät nii vieressä rataparilla keilannut Japani kuin yli 900 pistettä kaataneet Ruotsi ja Singapore. Suomen sijoitus sarjan jälkeen seitsemäs jääden noin 80 pistettä jatkosta.


Viidenteen toivottiin isoa, jotain muuta kuitenkin saatiin. Ainostaan Vilmalle 201 ja joukkueelle yhteensä 732. Ruotsille taas melkein 900 ja he jatkoivat nousuaan. Nyt puolestaan Puerto Rico meni Suomen edelle ja ennen viimeistä sarjaa sijoitus oli kahdeksas. Toivo joukkuemitalista siis hiipui, mutta paikkoja masterseihin vielä jännättiin.

Viimeinen sarja oli hyvää tekemistä, mutta jotenkin oli havaittavissa että viimeinen puristus ja taistelu jäi johonkin. Vilma oli vielä ennen viimeistä sarjaa noin 20 pisteen päässä masters paikasta, mutta viimeiseen 173 ja lopullinen sijoitus oli parhaana suomalaisnaisena 31.

-Alku tänään oli ihan hyvää, mutta ei yhtä hyvää kuin eilen. Keiloja jäi paljon enemmän. Syytä en tähän oikein tiedä, mutta perälle ei löytynyt reaktiota. Harmittaa lopettaa tuolla lailla, varsinkin kun kymppiruutuun tuli vielä missi. Naisten ja nämä kisat tässä peräkkäin, nii paljon oon asioita oppinut. Heitto kerrallaan ja hetkessä oleminen on näissä kisoissa todella tärkeää.

Neljä parasta naisten joukkuekisassa olivat Korea, Malesia, USA ja Ruotsi. Sijoitukset ratkaistaan torstaina paikallista aikaa puoliltapäivin ja semifinaalit sekä finaali käydään baker pelitavalla. Suomi oli kahdeksas.

Kuten aikaisemmin mainittu henkilökohtaisissa tuloksissa Vilma oli siis sijalla 31. Muiden suomalaiset sijoitukset olivat seuraavat; Peppi 36., Teea Mäkelä 42. ja Senni Savikurki 50. Naisten kisat ovat siis nyt ohi. Hienoa onnistumisia nähtiin todella paljon kilpailun aikana ja jos hieman olisi käynyt tuuria, olisi voinut mitalikin olla kotiin tuomisina. Tällä kertaa tuli koppa kaupalla kokemusta.

 

Naisten tulokset

 

Hannele Impola 

 


« Palaa