Arvokilpailut

Tulosta

Tänään Suomen joukkueella herkkupäivä

Suomen miehet pelaavat huomenna joukkuekullasta

02.08.2018

Minkälaisen näytöksen miesten joukkue kannattajilleen aiheuttikaan. Varmasti niin kotikatsomossa Suomessa kuin paikan päälläkin saatiin kokea isoja sydämen tykytyksiä. 

Ja mikä alku olikaan miehillä! Vähän jäi, mutta nekin mitä jäivät ysiruutuun mennessä, jäivät todella hyvistä heitoista. Valmentaja Sami Konsterin mukaan siis helposti olisi ollut paljon enemmänkin tulossa, jos olisi edes joku keila välillä kaatunut tuurillakin. Mainittakoon ilman sinivalkoisia laseja, että suomalaisissa ei ole juuri keiloja syliin kaatunut, toisin kuin ehkä jollain muilla mailla. Sekä Tomas Käyhkölle että Niko Oksaselle heti ensimmäisen sarjan alkuun neljän jono. Tomas veti lopulta porukkaa 259 sarjalla, Nikolle myös hienosti 255. Yhteistulos 955 ja oltiin mukana pelissä, sijalla seitsemän.

Toinen sarja alkoi haastavasti, mutta kovaa mentiin onneksi loppuun. Kaikki miehet, kun muurasivat kymppiruutuun kolme kaatoa. Pari tyhmää tyhjää kasi- ja ysiruutuihin tiputtivat aika kovastikin tulosta ja jäätiin vähän edellisesti, numeroihin 936. Tomakselle 245, Teemu Putkistolle 225, Jesse Ahokkaalle 250 ja Nikolle 214. Viimeisessä sarjassa siis isolla sarjalla Tomaksella oli mahdollisuus mastersiin, Jesse oli noussut jo 40 pisteen turvin sisään ja Niko oli kolmantena ottamassa All Eventsista pronssia. Joukkueena Suomi oli nostanut itsensä jo neljänneksi.

Minkä shown miehet tai pitäisikö sanoa, meidän pojat tarjosivatkaan. Jännitys oli käsin kosketeltavissa, äänensä käheiksi huusivat niin koutsi kuin joukkueenjohtajakin. Vaikeaa oli ja kuten joku sanoi, ihan hallin paras rataparikaan ei osunut, vaikka muuten rata-arvat ovatkin osuneet ihan mukavasti. Jokaista heittoja ja jopa jokaista paikkoa jännitettiin. Tiedettiin että jokainen piste tulee tarpeeseen. Ajateltiin, että lähellä ollaan ja omissa käsissä on homma. Niko painoi viimeiseen ruutuun triplan ja vielä siinä vaiheessa emme ymmärtäneetkään kuinka tärkeä tuo viimeinen ruutu voisi ollakaan.

Ykkössijoitetuksi keilasi Japani (5191) ja toiseksi Filippiinit (5147). Sitten alkoikin yksittäisten pisteiden laskeminen. Ensin Qatar tuli täysin samoihin pisteisiin Suomen kanssa ja aluksi oli tieto, että tulisi roll-of, oltaisiin sijoilla neljä ja viisi. Sitten tuli tieto, että Malesia tippuu neljän joukosta ja jännitettiin, mitä Meksiko tekee. He jäivät seitsemän pisteen päähän, mutta vaikka onnitteluita sateli ei kukaan Suomen joukkueesta uskaltanut iloita ennen kun lopulta helpottava tietoa tuli. Pitkiä olivat nämä minuutit kun tietoa odotettiin, mutta Suomi neljäs tasapistein Qatarin kanssa. Qatar nousi kolmanneksi kovemmalla yhden sarjan tuloksellaan. Qatarilla 982 Suomella 955.

Palataan vielä siihen viimeiseen sarjaan. Tomaksen sarja oli mukava 225, mutta valitettavasti ei tarpeeksi mastersia ajatellen. Sillä jäätiin lopulta sijalle 29, vain 20 pisteen päähän jatkopaikasta. Toisena keilannut meidän työmies Teemu painoi 205 ja sai edellisen päivän 530 jälkeen mukavan parannuksen, 659. Teemulla on ollut kisojen aikana todella huono keilojen reaktio ja hyvistä heitoista on jäänyt paljon keiloja. Valmentaja Konsteri jakoikin Teemulle sisupuukon, eikä syyttä, mies oli se, joka sytytti asenteellaan joukkueen viimeisissä sarjoissa todelliseen taistelumoodiin. Joukkueenjohtaja valitsi myös Teemun tuuletuskilpailun voittajaksi.


-Olihan tänään mahtava päivä, en ole hetkeen ollut näin onnellinen. Tänään kaikki kaadot tulivat kyllä enemmän tahdolla. Taidolla lauottu kisat taskuun, mutta kaatoja niistä ei ole tullut. Tänään otettiin tahto mukaan. Kaikki jäi tänään radalle mitä annattavissa oli. Samalla raivolla huomenna vastustajan kimppuun. Japani on kova vastus, mutta me pelataan paremmin. Kahdesta matsista voitot ja sehän riittää, kertoi Teemu hyvin itsevarmasti. Teemu oli lopulta sijalla 44, 130 pisteen päässä mastersissa.

Toisena suomalaisena paikan mastersisssa otti 17-vuotias Jesse Ahokas. Eilen Jessellä oli vaikeaa, mutta onneksi viimeiseen tuli paljon. Tänään nähtiin radalla jo täysin toisenlainen peli-ilme. Ensimmäiseen sarjaan 215, tämän jälkeen 250 ja viimeiseen 194, mutta onneksi tämä riitti. Jesse oli sijalla 17, kun 24 parasta jatkaa pelejään torstaina.
-Kaikki heitettiin tänään eri idealla kun aikaisemmin. Aloitettiin vähän ylempää, vähän enemmän pintaa palloissa, sekä kierrettä mukana niin se näytti toimivan ihan hyvin. Mitali oli tavoitteena ja se tuli nyt. Ei me kuitenkaan siihen huomenna tyydytä. Me mennään hakemaan kultaa. Mietitään sitten niitä masterseja, kertoili Jesse jolla on ensimmäisellä kierroksella vastassa filippiiniläinen vastustaja.

 

Niko avasi mitalitilin henkilökohtaisella pronssilla

Joukkuepelin lisäksi laskettiin tarkkaan tilanteita henkilökohtaisessa kilpailussa. Ymmärrys ja tieto siitä, että Nikolla tulee prossia, varmistui aikaisemmin kuin paikka joukkuepelin jatkossa. Ensin hallissa saatiinkin siis iloita Nikoa sekä henkilökohtaista pronssia. Näytti kuitenkin, ettei Niko vielä osannut edes ajatella mitalin tärkeyttä koska joukkuekisa on vielä kesken.


-Ei ole hirveästi ehtinyt sitä vielä miettiä. Tässä kohtaan henkilökohtainen mitali ei tunnu vielä missään. Kultaista toki lähdin hakemaan, mutta otan mä tuonkin värin vastaan, kun ei sekään ihan vasemmalla kädellä tullut. Kyllä siihen sai ihan keilata ja ihan hyvin pelasinkin, mutta pienestä se on aina kiinni. Kaikilla on taitoa, mutta meille on huomenna eniten tahtoa, Niko kertoi kesken maajoukkueissa kautta aikain pelatun kurkapelin.
Terveiset Niko halusi lähettää vielä Sami Heinilälle sekä kaikille muillekin tukijoukoille Suomeen.

 


All Evetsin mestariksi keilasi selkeästi Qatarin Ghamin Aboujassoum ja toiseksi ennen Niko kiilasi Korean Jaehyeon Han. Huomenna tämän kolmikon kaulaan ripustetaan mitalit joukkuekilpailun palkintojenjaon kanssa samassa yhteydessä. Naisten puolella kultaa otti malesialainen Nur Syazwani Sahar. Kahden muun mitalin kanssa kävikin hieman erikoisemmin. Pronssimitalia ei tulla jakamaan, koska Columbian Juliana Botero ja Korean Sunhwa Hong päätyivät samoihin pisteisiin, joten molemmille naisille tulee hopeaa.

Torstaina siis päästään jatkamaan jännittämistä. Muistutuksena, että joukkuepelit tullaan keilaamaan paras kolmesta ja baker pelitavalla. Pelit jatkuvat Suomen aikaan klo 16.00, joten ei kun kisakatsomot kuntoon siellä lämpöisessä Suomessa. Detroitissa nautitaan vielä muutama päivä hieman viileämmissä ilmoissa, mutta kuumissa tunnelmissa. Huomenna joukkuepelien lisäksi keilataan kaksi ensimmäistä kierrosta masterseista.

 

Miesten tulokset

 

Hannele Impola

 

 


« Palaa