Arvokilpailut

Tulosta

Jessen pelit jatkuvat - Nikolle karvas tappio avausottelussa

03.08.2018

Torstaina keilattiin joukkuekilpailun lisäksi kaksi ensimmäistä kierrosta Mastersista. Jesse Ahokkaan pelit jatkuvat perjantaina kahdeksan parhaan miehen joukossa. 

Jesse Ahokas aloitti Mastersin heti palkintojenjaon jälkeen ensimmäiseltä kierrokselta. Häntä vastaan asettui filippiiniläinen vasuri Merwin Tan.
Jesse aloitti paikko, kaato, paikko ja tupla. Tan puolestaan aloitti sarjan heti tuplalla. Toisen tuplan sain vielä puolessa välissä sarjaa, mutta muuta ei sitten oikein tullutkaan. Jesselle tripla loppuun ja voitto selkeästi 225-185.
Toisessa sarjassa Jesse täräytti heti alkuun neljän kaadon jonon. Viidennessä ruudussa hän oli jo 30 pistettä edellä Tania. Jesselle loppuun vielä neljän jono ja kymppiruudussa hän kokeili jo palloja seuraavia sarjoja ajatellen. Voitto irtosi lopulta pistein 256-192. Todella hyvän näköistä oli Jessen meno ja nuori mies oli varsin itsevarman oloinen radoilla. Ensimmäinen voitto tuntui irtoavan helposti, mutta katsotaan mitä jatkossa tapahtuu.

Mastersin toinen kierros keilattiin myös torstaina, johon tuli mukaan myös Niko Oksanen.  Hyvä rata-arpa kävi, kun suomalaiset pääsivät keilaaman vierekkäisille ratapareille.
Jessen matsissa ei hänelle oikein vastusta löytynyt. Meksikolainen Sebastian Nunex oli kuin unessa koko pelin ajan. Jesse eteni jatkoon sarjoin 236-136 ja 244-177.
Nikoa vastaan tuli puolestaan Malesialainen Shahrukh Zulkifli. Ensimmäinen sarja alkoi Nikolta vahvasti, mutta sitten malesialainen vetäisi neljän kaadon jonon. Näytti jo, että ensimmäinen sarja menee vastustajalle, mutta niin jäi pystyyn keilat 1,2,4,6 ja 10. Näistä vain kolme pois ja sarja kääntyi Nikolle 221-217.


Toiseen sarjaan Niko keilasi hyvän ehjän pelin 195, mutta se ei riittänyt kun kaveri painoi viidennestä ruudusta seitsemän kaadon jonon. Takkiin tuli, kun vastustajan sarja oli 257. Kolmannessa sarjassa mentiin alku aika tasatahtiin, hieman perässä, kun Zulkiflilla oli tupla jota Nikolla ei ollut. Sitten malesialainen teki neljän kaadon jonon ja viimeisessä ruudussa ei Nikolla ollut enää mahdollisuutta, vaan 2-8 tuli vielä tyhjä, jolla ei ollut mitään merkitystä. Viimeisen sarjan numero 197-236. Arvaamattakin oli selvää, että Niko oli pelin jälkeen hyvin pettynyt. Päivä oli vaikea, koska alla oli karvas kakkossija joukkuekisasta.


- En enää mastersista saanut itsestäni oikein mitään irti. Pelasin ihan hyvin, mutta jäi yhtä keilaa, niin ei löytynyt sitä tunnetta. Henkisesti olin vielä niin loppu siitä joukkuefinaalista, etten pystynyt latautumaan peliin ihan täysiä. Itsellä jäi tappia ja kaverilla kävi viimeisessä vähän tuuriakin, niin ei siinä oikein enää ollut mitään tehtävissä, kertoi Niko.


Niko ei päässyt kisoissa tavoitteeseensa, joka oli kultamitali. Seuraava suuri tavoite on totta kai tulevat miesten MM-kilpailut. Sitä ennen laitetaan kuulemma miestä sekä heittoa kuntoon ja ollaan parempia kuin Detroitissa.

Jessen pelit jatkuvat siis perjantaiaamusta. Jesse saa vastaansa seuraavaksi korealaisen Jaehyeon Hanin. Kun korealainen laitetaan niin sanotusti mattoon, ovat jo seuraavana vuorossa jo semifinaali matsit.

 

Hannele Impola

 

 


« Palaa