Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Kimmo Lehtonen keilasi voittoon senioreiden Eurooppa tourilla

Angelika Hernitschek ja Kimmo Lehtoen juhlivat voittoa senioreiden Eurooppa tourilla Saksassa. Kuva: ISBT Bowlingtour

02.09.2018

Kimmo Lehtoen voitti Saksan Munchenissa keilatun 5th Senior Open Dream-Bowl Palace Munich 2018 turnauksen. Loppuottelussa hän voitti 88-vuotiaan Iso-Britannian Frank Standerin luvuin 258-241.

5th Senior Open Dream-Bowl Palace Munich 2018 turnauksessa keilattiin sekä miesten että naisten sarjassa. Miesten sarjassa suomalaisista olivat mukana Kimmo Lehtonen ja Timo Mäkelä. Kimmo keilasi karsinnan kuuteen sarjaan 1433 ollen karsinnan seitsemäs ja Timo 1403, joka oikeutti sijaan 13, joten sunnuntain loppukilpailussa nähtiin molemmat herrat.

Kilpailu keilattiin ikähyvityspisteillä. 50-vuotias pelasi nollatasoituksella ja siitä eteenpäin aina vuosi ja piste periaatteella. Suomalaiset aloittivat loppukilpailun toisesta vaiheesta, jossa keilattiin kuusi sarjaa. Lehtonen jatkoi hyviä otteita ollen osion neljäs tuloksella 1400. Sillä irtosi paikka kahdeksan parhaan jatkajan joukossa. Mäkelä jäi niukasti ulos jatkopeleistä. Hän heitti 1360 pistettä ja karsiutui 18 pisteellä ollen kilpailun 12:s.

Kolmannessa osiossa keilattiin edellisen kuuden sarjan pisteisiin kolme sarjaa lisää. Paikka jatkoon oli tarjolla neljälle parhaalle. Lehtonen pelasi osion hienosti ja nousi toiseksi Iso-Britannian Frank Standerin kantaan. Kaksi muuta jatkoon menijää olivat Italian Renato Bortolon ja Saksan Harry Vierhufe.

Seuraavassa vaiheessa pelattiin ns.eliminaattori –pelitavalla eli mukana olevat pelaajat keilasivat yhden sarjan ja heikoin putosi pelistä. Ensimmäisessä pudotuspelissä Lehtonen paukutti 279 ja oli luonnollisesti joukon paras. Italian Bortolonin kohtalona oli tippua 225 sarjallaan. Seuraavalla kierroksella Kimmo jatkoi hyviä otteitaan tehden 241 ja vieden loppuottelupaikan selvästi. Toisesta paikasta pelattiin sen sijaan tiukempi taisto. Lopulta Iso-Britannian Stander vei loppuottelunpaikan Saksan Harry Vierhufelta luvuin 213-210.

Loppuottelussa 88-vuotias Stander laittoi Lehtosen todella tiukoille. 38 pisteen ikähyvityksellä pelannut Stander joutui lopulta kuitenkin taipumaan suomalaisen edessä pistein 258-241.

Kimmo Lehtonen oli luonnollisesti hyvällä fiiliksellä voiton varmistuttua.
- Oli omalla tavalla rankka viikonloppu, kun pelasin nollatasoituksilla ja piti pelata kovaa tulosta pärjätäkseen, Lehtonen viestitti. Loppuotteluvastustajalle Kimmo nosti hattua hienosta suorituksesta.
- Stander on 88-vuotias ja hän keilasi todella hienosti. Arvostan todella paljon hänen suoritustaan. Tällä kertaa oli minun vuoroni kuitenkin voittaa, Kimmo jatkoi. Kilpailu oli Kimmolle ensimmäinen senioreiden Eurooppa tourilla.
- Mahtava oli pelata ja ensimmäisestä kilpailusta heti voitto, niin eihän se olisi voinut paremmin mennä, hän päätti.

Naisten kilpailun voitti Saksan Angelika Hernitschek.

 

Tulokset

 

Olli Pakonen


« Palaa