World Bowling Tour

Tulosta

Lucky Larsen Masters

06.09.2018

World Bowling Tourin ja European Bowling Tourin osakilpailu Lucky Larsen Mastersin jännittävä finaaliviikonloppu lähestyy. Kilpailu on toinen EBT-vuoden platinum-turnaus. Suomalaisia Malmöön matkustaa jopa 18 kappaletta.

Ruotsin Malmössä tunnelma tiivistyy, kun maailman huiput kerääntyvät pelaamaan toista kertaa järjestettävää huipputason turnausta. Paljon ammattilaisia PBA- ja PWBA-pelaajia on tulossa tämän vuoden turnaukseen. Myös Aasian huippumaista Singaporesta ja Malesiasta on matkustanut pelaajia Malmöön. Viime vuonna voiton vei Australian Jason Belmonte ja suomalaisista Jari Ratia sijoittui kolmanneksi ja Sanna Pasanen kuudenneksi.

Tänä vuonna Suomesta lähtee selvästi suurempi ryhmä pelaajia kuin viime vuonna, sillä jopa 18 suomalaista on turnaukseen ilmoittautunut. Marras-joulukuun vaihteessa pelattaviin miesten MM-kilpailuihin valmistautuva joukkue matkustaa kokonaisuudessaan Malmöön. Joukkueeseen kuuluvat Sami Konsteri, Jari Ratia, Osku Palermaa, Niko Oksanen, Joonas Jähi ja Kimmo Lehtonen. Naisista viime vuoden tapaan matkaan lähtevät Sanna Pasanen ja Eliisa Hiltunen, sekä heidän lisäkseen kesän naisten EM-kisoissa debytoineet Ani Juntunen ja Vilma Salo. Ruotsiin matkaa myös runsas joukko nuoria ja lupaavia pelaajia; Lassi Aalto, Jesse Ahokas, Pyry Puharinen, Jesse Kallio, Juuso Rikkola, Tomas Käyhkö, Kaaron Salomaa ja Teemu Putkisto.

Kilpailua on pelattu jo monta erää, sillä turnaus alkoi jo 25. elokuuta. Kärkipaikkaa pitää edelleen Tanskan Jimmy Dan Mortensen tuloksella 1451 ja hänen perässään ovat Ruotsin kaksikätiset Svenssonit, Jesper 1411 ja William 1407. Itse Martin ”Lucky” Larsen on myös keilannut hyvän tuloksen 1354, joka oikeuttaa tällä hetkellä sijaan kahdeksan. Viime vuonna hänelle kävi niin hassusti, ettei hän ei selviytynyt ensimmäisessä nimikkoturnauksessaan ollenkaan finaaliin. Tänä vuonna tilanne taitaa korjaantua.

Finaaliraja on tällä hetkellä 1257, mutta tosiaan monet pelaajat eivät ole vielä edes saapuneet Malmöön. Viime vuonna karsintaraja oli 1280. Tämän vuoden rajaa on vaikea ennustaa, mutta arveltakoon sen olevan enemmän kuin viime vuonna. Kilpailun finaali pelataan sunnuntaina ja finaaliin pääsee yhteensä 60 pelaajaa karsinnan (46), seniori- ja juniorilistojen (4), early birdien (7) ja turbon (3) perusteella.

Suurin osa suomalaisista aloittaa urakkansa tänään torstaina, osa saapuu paikalle vasta myöhemmin. Kilpailusta on sekä online scoring että livestream, mutta livestream on maksullinen.

Lucky Larsenin tuloksiin

Eliisa Hiltunen

 


« Palaa