World Bowling Tour

Tulosta

Kyle Troupille titteli, Putkisto paras suomalainen

Persoonallisesta tyylistään tunnettu Kyle Troup vei tittelin Jason Belmonten nenän edestä.

09.09.2018

Lucky Larsen Mastersin finaaliin selviytyi yhteensä kuusi suomalaista ja heistä paras oli Teemu Putkisto sijalla 14. Turnauksen loppuottelussa USA:n Kyle Troup vei voiton titteliä puolustaneelta Australian Jason Belmontelta lukemin 248-232.

Lucky Larsen Mastersin karsintaraja oli tänä vuonna 1319. Jason Belmonte otti selvän karsintavoiton tuloksellaan 1497. Suomalaisista finaaliin pääsivät Teemu Putkisto 1408, Pyry Puharinen 1396, Joonas Jähi 1363, Niko Oksanen 1335, seniorisarjasta Kimmo Lehtonen 1306 ja alle 21-vuotiaiden sarjasta Tomas Käyhkö 1312. Jari Ratia ja Sami Konsteri pääsivät lähelle rajaa, Ratian paras oli 1313 ja Konsterin tasan 1300. Naisista Sanna Pasanen pääsi lähimmäs finaalirajaa, hänen tuloksensa oli 1284.

Finaalin ensimmäisessä vaiheessa olivat mukana Niko Oksanen, Kimmo Lehtonen ja Tomas Käyhkö. Neljän sarjan perusteella 11 parasta pääsi jatkoon seuraavaan vaiheeseen. Kimmo Lehtonen oli ainoa tästä osiosta jatkoon selvinnyt suomalainen. Hän oli juurikin 11:s tuloksella 847. Kovinta tahtia keilasi USA:n Andrew Cain tuloksella 952. Toiseen vaiheeseen Lehtosen seuraksi tulivat Joonas Jähi ja Pyry Puharinen, mutta kukaan heistä ei yltänyt kolmanteen vaiheeseen, sillä tällä kertaa Lehtonen oli ensimmäinen ulkona jatkosta pistein 855.

Näin Teemu Putkisto oli ainoa suomalainen kolmannessa finaalivaiheessa eli 24 parhaan joukossa. Kolmannessa vaiheessa keilattiin kahdeksan sarjaa, joista neljä parasta eteni pudotuspeleihin. Kärki keilasi todella kovaa ja taistelu jatkopaikoista oli tiukkaa. Belmonte meni menojaan tekemällä kahdeksaan sarjaan 1916. Toisena pudotuksiin eteni Kyle Troup yli 100 pistettä Belmontea perässä 1810, kolmantena jatkajana oli USA:n Bill O’Neill 1800 ja viimeisen jatkopaikan otti Irlannin Christopher Sloan (1776) kahden pisteen erolla USA:n Anthony Simonseniin (1774). Myös Ruotsin Pontus Andersson ja Jesper Svensson olivat lähellä jatkopaikkaa. Putkiston peli 1658 riitti sijaan 14.

Ensimmäinen pudotuspelimatsi Christopher Sloanin ja Bill O’Neillin välilllä oli jännittävä. Alku oli tasainen, mutta seitsemänteen ruutuun Sloan teki tyhjän ja O’Neill meni johtoon. O’Neill ei kuitenkaan saanut kaatoja ruutuihin 7-9, joten kymppiruudun triplalla hän jätti silti oven auki Sloanille. Sloan latoi loput kaatoja ja otti paikan toiseen pudotuspeliotteluun kahden pisteen erolla 236-234.

Toisessa ottelussa kohtasivat Kyle Troup ja Chris Sloan. Alku oli Sloanille vaikea ja kun Troup teki alusta neljän jonon, niin matsi näytti menevän Troupille selvästi. Tämä teki kuitenkin reiästä tyhjän kuudenteen ruutuun, joten Sloanille jäi vielä mahdollisuuksia. Sloan ei kuitenkaan saanut peliään kulkemaan riittävän hyvin ja Troup lasketteli voittoon lukemin 235-187.

Loppuottelussa kohtasivat siis Kyle Troup ja Jason Belmonte; siitä tulikin jännittävän tasainen ja tasokas. Molemmat pelaajat jättivät keiloja pystyyn tasan kolme kertaa sarjaansa, mutta Troup vei pidemmän korren pitämällä sarjan ehjänä. Belmonten neljännen ruudun paikkaamaton reikä verotti pisteitä niin paljon, ettei hänen kirinsä enää riittänyt saavuttamaan Troupia. Vaikka Belmonte teki yhden kaadon enemmän, Troup vei tittelin nimiinsä lukemin 248-232.

Euroopan kiertue jatkuu ensi viikolla uudella kilpailulla Italian Roomassa, kun siellä pelataan ensimmäistä kertaa Rome Open.

Lucky Larsenin tuloksiin

Eliisa Hiltunen

Kuvat: Lucky Larsen Masters


« Palaa