European Bowling Tour

Tulosta

Saksan Oliver Morig voitti Rome Openin

Rome Openin kärkikolmikko vasemmalta Piearpaolo de Filipi, Oliver Morig ja Mai Ginge Jensen. Kuva: Bowlingdigital

17.09.2018

Euroopan kiertueen vuoden 2018 toiseksi viimeinen osakilpailu on pelattu. Oliver Morig oli tasaisen loppuottelun voittaja roll offin jälkeen.

Rome Open on ollut vuosina 2010 ja 2011 osana Euroopan kiertuetta, mutta eri nimellä. Tulostaso tämän vuoden kilpailussa oli alhainen, sillä finaaliraja oli vain 1184. Karsinnan voitti Tanskan Carsten Hansen tuloksella 1356. Seitsemän naista pääsi mukaan finaaliin ja heistä Tanskan Mai Ginge Jensen sijoittui parhaana kolmanneksi ja Ranskan Amandine Jacques oli kuudes. Finaalissa pelattiin monta vaihetta ja karsinnan perusteella 1-8 sijat pääsivät suoraan neljänteen vaiheeseen, 9-16 suoraan kolmanteen, 17-24 suoraan toiseen ja 25-32 sijoitetut aloittivat finaalin ensimmäisestä vaiheesta desperadon ja early birdn pelaajien kanssa.

Neljä ensimmäistä vaihetta pelattiin kolmen sarjan osioina ja sen jälkeen neljän pelaajaa pelasivat yhden sarjan shoot out -otteluita, joista kaksi parasta jatkoi, niin kauan, että kaksi parasta oli jäljellä. He olivat tällä kertaa Saksan Oliver Morig ja Italian Pierpaolo de Filippi. Loppuottelu päättyi tasalukemiin 198-198, mutta ratkaisu saatiin yhden heiton roll offilla, kun Morig teki kaadon ja de Filipi sai vain kahdeksan keilaa pois. Oliver Morigille siis EBT-titteli. Kilpailussa oli myös 2000 euron potti kolmesatasen heittäjälle ja ainoan kolmesatasen teki Italian Alessandro Santu.

Vuoden viimeinen EBT Norwegian Open pelataan 5.-14.10. Norjan Oslossa.

Rome Openin tuloksiin

Eliisa Hiltunen


« Palaa