Ranking

Tulosta

Ranking äärimmäisen tasainen - Mika Luoto nousi kärkeen

Mika Luoto starttasi Round Robinin kärkipaikalta. Kuva: Henri Havusela

22.09.2018

Kauden enismmäisessä Ranking-osakilpailussa siirrytään Round Robiniin tasaisista lähtökohdista. 

Kahden osion jälkeen lopulta paras oli Mika Luoto, joka nousi piikkipaikalle 14 sarjan jälkeen tuloksella 3060, mutta eroa toiseksi jääneeseen Joonas Jähiin on vain yksi piste. 

Muutenkin viiden kärki mahtuu ennen Round Robinia 37 pisteen sisälle kärjestä. 

Naiset ovat pärjänneet lauantaina hyvin, kun sekä Eliisa Hiltunen että Sanna Pasanen selvittivät tiensä kahdeksan parhaan joukkoon. 

Hiltunen nousi parhaana naisensa Pasasen ohi viimeisen sarjan aikana ja on 14 sarjan jälkeen komeasti viidentenä. Hiltusen päivä Rankingissa on ollut nousujohteinen. 

- Kilpailun alussa tuntui, että aamulla radat olivat hyvin erilaisia, mutta sain taistelua ensimmäiset kahdeksan sarjaa ja pääsin jatkoon. Toisen osion alussa 

Hiltunen sanoo, että toisen osien alussa radat tuntuivat avautuvan hänelle, minkä johdosta suoritukset paranivat. 

- Sain heiton sellaiseksi, että tekeminen tuntui hyvältä.  Tässä olosuhteessa piti heittää reippaammin, mikä ei ole vahvuuteni, mutta sain onneksi heiton toimimaan sen mukaisesti. 

Myös Luoto pelasi nousujohteisen päivän, ja 14. sarjan kova tulos 257 nosti hänet kärkeen asti. Jotain kertoo kilpailun tasaisuudesta, ettei Luoto aluksi tajunnut olevansa kärkipaikalla ennen Round Robinin alkamista. 

- No sehän meni lopulta sitten hyvin. Hyvä tuuri kävi viimeisessä sarjassa, kun sain kuuden jonon siihen, Luoto vähätteli suoritustaan. 

Hän ei itse ole keilannut paljon verrattuna moniin muihin kärkitason keilaajiin, joten päivän tulos tuli miehelle itsellensä yllätyksenä. 

- Yli odotusten on mennyt. En olisi aamulla uskonut pääseväni näin pitkälle. 

Toisen osion paras oli Sami Lampo, joka keilasi kuuteen sarjaan tuloksen 1343. Kaikki Round Robiniin selvinneet keilaajat olivat: 

1. Mika Luoto 3060 

2.  Joonas Jähi 3059 

3. Sami Lampo 3049 

4. Kaaron Salomaa 3039 

5. Eliisa Hiltunen 3023 

6. Juhani Tonteri 3014 

7. Sanna Pasanen 3014 

8. Tomas Käyhkö 2969 

Kaikki kahdeksan kohtaavat kertaalleen toisensa Round Robinissa. Jokaisesta voitosta saa 30 pistettä ekstraa. Tämän jälkeen kolme parasta pelaavat pudotuspeleissä.

Round Robinia voit seurata reaaliajassa tästä linkistä

Talin online scoringiin pääset puolestaan tästä linkistä

 

 

 

 


« Palaa