Ranking

Tulosta

Ranking päätökseen - Tomas Käyhkö voittoon upealla tavalla

Tomas Käyhkö nappasi jännittävässä finaalissa voiton Joonas Jähiä vastaan. Kuva: Henri Havusela

22.09.2018

Rankingin ensimmäinen osakilpailu keilattiin Talissa lauantaina.

Kilpailuun osallistui 90 huippukeilaajaa, joista parhaaksi nousi värikkäiden vaiheiden jälkeen 21-vuotias Tomas Käyhkö, jolle Ranking-osakilpailun voitto oli ensimmäinen. 

- Ehkä uran paras saavutus tähän mennessä. Pitkä päivä oli, enkä edes oikein vielä ymmärrä, että voitto tuli, Käyhkö tunnelmoi heti voiton ratkettua. 

Voitto vaati lauantaina ensin 21 sarjaa hyvää peliä, minkä jälkeen keilattiin vielä pudotuspelit, joihin Käyhkön lisäksi ylsivät Joonas Jähi sekä Mika Luoto. 

Käyhkö pääsi ensimmäiseltä osiolta viimeisenä jatkoon, samoin myös toiselta osiolta, joten hänen parasta pelaamistaan nähtiin vasta round robinissa ja pudotuspeleissä.  

Välierässä edettiin Joonas Jähin hienoisessa komennossa pitkin sarjaa. Mika Luoto olisi kymppiruudun tuplalla pakottanut Jähin kympin ensimmäisellä heitolla kaatoon, mutta Luoto sai ainoastaan yhden kaadon ja Jähi eteni loppuotteluun sarjoin 256-237

Finaalisarja Jähin ja Käyhkön välillä oli melkoinen trilleri, sillä voittoa saatiin jännittää viimeiseen ruutuun asti. Käyhkön jo lopetettua sarjansa, Jähiltä vaadittiin voittoon yhdeksän pois voittoon, mutta hänen epäonnekseen heitto suuntautui liikaa ulospäin, ja pystyyn jäivät 2, 4, 8 ja 10. Jähin olisi pitänyt voiton varmistaakseen paikata kyseinen reikä, mutta hän sai siitä vain kaksi keilaa nurin. 

Näin ollen Käyhkö kruunattiin voittajaksi sarjoin 221-219. 

Nuorukainen oli silmin nähden helpottunut kilpailun jälkeen.

- Alku oli melkoista selviytymistä, että pääsin seuraavaan vaiheeseen, Käyhkö kuvaili pitkää päivää. 

Hänen voittoaan voidaan pitää kovana saavutuksena, kun vastassa oli Suomen huippukeilaajat ympäri maan. 

- Kyllähän se aika uskomattomalta tuntuu, kun miettii, että ketä kaikkia vastassa oli. En olisi kyllä uskonut. 

Käyhkön urakka jatkuu välittömästi, sillä vielä lauantai-iltana hän ajaa Tampereelle, missä edessä on heti sunnuntaina Tampereen keilailuliiton 80-vuotisjuhlakilpailu, joka on osa Finnish Masters -kiertuetta. 

- Huomenna on vähintään 12 sarjaa edessä ja finaaliin päästessä vielä enemmän.  

Lauantain Rankingin tulokset löydät tästä linkistä

Toinen Ranking-osakilpailu keilataan Talissa 20. lokakuuta.

Teksti: Henri Havusela

 


« Palaa