SM-Liiga

Tulosta

Naisten SM-liigan ensimmäinen päivä Lahdessa lahtelaisille

Kierroksen joukkue Bay

06.10.2018

Viime vuoden voittaja kruunattiin myös ensimmäisen kierroksen päivän joukkueeksi. Kotiyleisön edessä suorittanut Bay jatkaa sunnuntaille Giantsin hengittäessä niskaan.

Naisten SM-liigalauantai alkoi palkitsemisilla. Kultaisen pelaajaneulan numerolla 140 sai Hannele Impola ja hopeisen numerolla 272 Riikka Hakala. Itse keilaamisen makuun päästiin heti klo 11. Päivälle oli tiedossa seitsemän kovaa ottelua.

Liigan ensimmäinen kierros oli sanalla sanoen tahmea. Edes olosuhteita ei voi täysin syyttää, kun sarjat täyttyivät useammalla joukkueella jatkuvasti ohivedetyistä keiloista. Päivän ilmapiiri oli kuitenkin pääsääntöisesti hyväntuulinen ja naiset osasivat tapansa mukaan myös iloita silloin, kun peli kulki.

Ennen viimeistä ottelua viime kauden voittaja Bay piti johtopaikkaa 16 pisteen erolla seuraavaan. Giantsilla oli toisella sijalla kuitenkin parempi keskiarvo, joten periaatteessa lopputulos saattoi vielä muuttua. Päivän päätteeksi ja kotiyleisön riemuksi kärjessä jatkoi silti Lahti. Ero kaventui vain neljään pisteeseen, kun Giants voitti oman ottelunsa 12 raskasta pistettä paremmin kuin Bay.

- Ennen viimeistä peliä olisi voinut sanoa että ollaan tosi tyytyväisiä, vähänhän tämä viimeinen nyt laski fiilistä, Bayn Hannele Impola avasi tilannetta. - Keli oli haastava ja varsinkin hoidon jälkeen muuttui aikalailla. Keilattiin kuitenkin kuusi peliä hienosti, käännettiin monet raskaat omiin nimiimme ja voitettiin tärkeimmät vastustajat. Huomista odotellessa!

Päivän henkilökohtaista kärkeä hallinnoivat Giantsin Sanna Pasanen (ka. 218,86) ja Piritta Maja (ka. 211,86).

- Olihan se olosuhde vähän haastava, mutta kuitenkin melko selkeä ainakin meidän siirtoja jos miettii. Mutta niin sen pitää liigassa mennäkin, ei saa olla liian töräkelejä. Alkupeli meni itsellä vähän penkin alle, mentiin into edellä eikä niinkään taito, Pasanen nauroi päivän päätteeksi.

Naisten SM-liiga jatkuu Lahdessa huomenna sunnuntaina klo 10 alkaen. Myös silloin tiedossa on täysi kierros, eli seitsemän ottelua.

Tulokset
Henkilökohtaiset tulokset seitsemän pelatun ottelun jälkeen

 

1. ottelut

Ennen puolta väliä Smash oli ottanut GB:stä pienen johtoaseman. Heidi Manninen ja Roosa Lunden yrittivät kiriä eroa kaadoillaan, johon Smashin Marjaana Stenvall kuitenkin vastasi kaataen kuusi putkeen. Valitettava viimeisen ruudun tyhjä antoi kuitenkin GB:lle vielä mahdollisuuden, kun Mannisella oli ennen viimeistä tupla alla. Hän onnistuikin jatkamaan jonoaan vielä kahdella kaadolla. Ennen ankkureita tilanne oli loppuraskaiden suhteen suorastaan kutkuttava. Smashin Jaana Taavitsainen ruudutti kympin umpeen ja pakotti näin Roosa Lundenin vähintään ehjään. Lunden vastasi paineisiin 20 pisteellä ja nosti GB:n voittoon 810-804. Stenvall oli Smashin paras sarjalla 234 ja vei raskaat omasta sarjastaan. Kokonaisuus kuitenkin GB:lle 12-4.

Nasevat ja TPS sortuivat molemmat useisiin tyhjiin, eikä peli näyttänyt ottavan tuulta alleen ensimmäisellä puolikaalla ollenkaan. Nasevat kuitenkin paikkasi peliään loppua kohden ja kun vieressä turkulaiset jatkoivat tyhjiään, lopputulos kääntyi raisiolaisille 685-667. Sarjatasolla Nasevat hävisivät yhden ja yksi sarjoista meni tasan. Raskaat siis Raisioon 13-3.

Cherry keilasi kaunista ehjää ensimmäiset viisi ruutua ja piti Bayn takanaan. Hannele Impola löysi kuitenkin kaatovireensä ja paikkasi kavereiden tyhjät pitäen lahtelaiset mukana kisassa. Ennen viimeisen ruudun viimeisiä heittäjiä tulos oli kolme pistettä Cherrylle. Bayn Eliisa Hiltunen aloitti kaadolla, johon Jenni Heino ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan. Hiltunen ei saanut jatkettua kaatoaan tuplaksi ja jätti Heinolle oven auki – yhdeksän kaadettua keilaa riittäisi varmaan voittoon. Hiltunen paikkasi, Heino jätti kaksi, ja lopputulos tasan 772-772. Ensimmäisten otteluiden paras oli Bayn Impola lukemalla 235 ja raskaat jakautuivat täsmällisesti 8-8.

ET ja Giants keilasivat koko pelin lähes tasapisteissä. Yhdeksännessä ruudussa Giants kuitenkin sortui muutamaan tyhjään ja ET:n vastatessa ehjillä kotkalaiset siirtyivät pieneen johtoon. Piritta Maja avasi Giantsin viimeisen ruudun triplalla ja vaikka Pasanen peesasi hienosti, kotkalaiset saivat pidettyä etumatkansa ja voittivat lopputuloksen 761-751. Kahdella sarjavoitolla raskaat jaolla 12-4.

Tulokset

 

2. ottelut

Toisissa otteluissa johtoaseman pystyi laskemaan lähes suoraan tehtyjen tyhjien määrästä. Näin myös Cherryn ja ET:n kamppailussa, jossa Cherry vei tyylikkään voiton kokonaispistein 802-749 ja raskain 14-2. Cherryllä tyhjiä pelissään vain kaksi.

Pitkän aikaa Bayn ja Giantsin tilanne oli kokonaispisteissä käytännössä tasan. Krista Pölläsen ja Eliisa Hiltusen kaatojonot toivat kuitenkin lahtelaiset 20 pisteen johtoon ennen viimeistä ruutua. Impola vei raskaat omassa sarjassaan Peppi Konsteria vastaan 212-191. Konsteri kuitenkin kiri kokonaispisteitä tuplallaan. Ani Juntunen tasoitti raskaat vieden Vilma Saloa 202-150 ja kun Juntunen teki myös tuplan Salon tyhjää vastaan, Giants siirtyikin kokonaispisteissä jo johtoon. Piritta Majalla oli mahdollisuus viedä raskaat Pölläseltä, joka ei saanut jatkettua ensimmäistä kaatoaan. Maja yritti, heitti tuplan, mutta ylimääräisellä jääneet kolme keilaa jätti pisteet lahtelaiselle 213-212. Hiltunen aloitti oman kymppinsä tuplalla ja piti lahtelaisten toiveet elossa. Giantsin Pasaselle riittäisi ehjä. Valitettava reikä kuitenkin kaatoi porilaisten haaveet kokonaistulokseen, Hiltunen vei sarjan 236-200 ja nosti Bayn voittoon 811-805 raskaiden jakautuessa 14-2.

GB ja TPS takoivat kaatoja tasatahtiin, mutta helsinkiläisten tyhjät – varsinkin mittava määrä reikiä – käänsivät tulokset turkulaisille. Ehjä peli oli jälleen valttia; turkulaisten ainoat tyhjät olivat kaksi reikää. Vain Roosa Lunden pystyi hallitsemaan oman sarjavastustajansa 217-188, muut raskaat Turkuun 14-2.

Nasevat nautti sarjajohtajan asemastaan ja kasvattivat pistetiliään näyttävästi myös toisessa ottelussa. Tulostaso ei ollut suuren suuri, mutta ehjälläkin todella näyttää tänään pärjäävän. Henkilökohtaiset sarjavoitot Naseville toi Tuula Kemppainen, Nina Haavisto ja Petra Eriksson-Sola. Raskaat siis Raisioon 14-2.

Tulokset 

 

3. ottelut

Smash ja TPS ottelivat tasaväkisesti. TPS:n Marjaana Hytönen sai käännettyä turkulaisten kokonaistulosta plussan puolelle ennen viimeistä ruutua tehtyyn neljän kaadon jonoon, etenkin kun Smash vastasi tähän yhdellä tyhjällä. Hytönen jatkoi viidennen ja vei oman sarjansa 209-180. Irene Lehti tasoitti raskaat 174-173, kun vieressä Tiia-Maria Roos hetitti viimeiseensä tyhjän. Myös viimeiset kaksi sarjaa pelattiin sujuvasti ristiin ja raskaat jakautuivat 12-4 lopputuloksen jäädessä Turkuun 794-770.

GB:n naiset tuntuivat jokainen pääsevän enemmän sinuiksi olosuhteiden kanssa kolmannen ottelun aikana. Muutamat reiät paikkaantuivat kaadoilla ja Nasevat joutui altavastaajan rooliin. Ennen viimeistä ruutua ero oli jo lähes 100 pistettä ja se säilyi ennallaan loppuun saakka. Nina Haavistolla oli tilaisuus viedä omat raskaansa, mutta kymppiruudun tyhjä jätti nämäkin pisteet GB:lle (214 - Reija Lunden 216). GB:lle siis päivän ensimmäiset täydet raskaat 16-0.

Hiltunen jatkoi Baylla kaatoiloitteluaan. ET:n peliä rytmittivät tyhjät, joka teki homman entistä helpommaksi lahtelaisille. Kotkalaisista varsinkin Mia Molari paransi peliään viimeisessä puolikkaassa, mutta tämä ei lopulta riittänyt edes sarjaraskaisiin Pöllästä vastaan (202-217). Baylle bingo ja raskaat 16-0. Pisteet siirsivät lahtelaiset myös kokonaistulosten kärkeen.

Myös Giants petrasi ehjää peliään ja otti puolen välin jälkeen jo tukevan johtoaseman Cherrystä. Sama teema jatkui toisenkin puolikkaan, joten kokonaispisteet matkasivat Poriin helponoloisesti tuloksella 849-653. Sarjakohtaisissa raskaissa vain Cherryn Mila Nevalainen näytti pystyvän laittamaan kampoihin Giantsin Juntusta vastaan, mutta tyhjät käänsivät lopulta sarjan toiseen suuntaan ja antoi Poriin päivän kolmannen bingon 16-0.

Tulokset

 

4. ottelut

Nasevat otti edellisestä pelistä opikseen ja hallitsi ET:tä tasaisella tekemisellä. Jokainen jonotti vuorollaan ja kun kukaan ei joutunut suuremmin hinaamaan kivirekeä, raisiolaiset nappasivat raskaat 14-2. Nasevien paras oli Tuula Tamminen päivän tähän mennessä parhaalla sarjalla 247.

Smash kaatoi Cherryä tarkemmin ja johti kahdeksannen ruudun jälkeen jo kuutisenkymmentä pistettä. Ainoastaan Jenni Heino haastoi oman sarjavastustansa ja kuittasikin tamperelaisten ainoat raskaat sarjalla 198-160. Smashin iloisin suorittaja Lehti kaatoi 245 pistettä.

Giants otti etumatkaa TPS:stä ja piti peliään puhtaana silloin, kun TPS:llä se ei sitä ollut. Giants myös näkyi ja kuului, kun kaikki neljä intoutuivat loppupuolikkaalla jonottamaan enemmänkin. Komeat sarjat Konsteri 204, Juntunen 202, Maja 234 ja Pasanen 213 toivat Poriin täydet raskaat pisteet.

Bay ja GB pitivät kahden kärkeä kokonaistuloksissa. Keskinäinen ottelu ennen päivän taukoa alkoi erittäin tasaväkisesti ja jos yksi sai aikaiseksi pienoisen eron, seuraava pelaaja jo nollasi sen. Ennen viimeistä ruutua kokonaistulos oli Bayn puolella, mutta GB:llä oli uhkaavasti alla parikin tuplaa. Impola sai sarjavoiton Niina Kovasesta 180-165. Manninen lopetti tyhjään, mutta vei silti Piitu Viiasen raskaat 202-182. Reija Lunden jatkoi tuplaansa, Roosa Lunden ei. Vaikka Hiltunen päättikin sarjansa suureen reikään, kokonaistulos jäi Lahteen 767-762, raskaat 14-2.

Ennen ensimmäisen kierroksen taukoa sarjaa johtaa Bay 52 pisteellä. Toisena Nasevat (41) ja kolmantena Giants (38). Henkilökohtaisen tuloslistan kärjessä Giantsin Piritta Maja keskiarvolla 224.

Tulokset

 

5. ottelut

Sekä Giantsin että GB:n pelit lähtivät tauon jälkeen käyntiin tasaisen nihkeästi, vaikka lopulta ainoastaan tällä rataparilla nähtiin 200 pisteen ylittäviä sarjoja. GB:n Manninen suoritti helsinkiläisistä vahvimmin tehden sarjaansa 204 pistettä ja vieden raskaat Giantsin Konsteria (168) vastaan. Giantsista paalupaikan otti Pasanen, joka nappasi raskaat Roosa Lundenilta 260-168. Muut kaksi ottelua menivät nekin raskaiden osalta ristiin. Lopputuloksen (827-750) käänsi kuitenkin porilaisille Pasasen upea sarja, joten kokonaisraskaat Giantsille 12-4.

Tyhjiä löytyi myös viereiseltä rataparilta, kun TPS ja Bay ottivat mittaa toisistaan. Joukkueet olivat pitkään aivan muutamien pisteiden sisällä toisistaan. Tilanne kääntyi vasta viimeisissä ruuduissa, kun sekä Salo että Pöllänen saivat omille riveilleen neljän kaadon jonon. Vieressä TPS vastasi kympissä kahdella tyhjällä, joten kokonaispisteet jäivät Lahteen 728-672. Sarjakohtaisesti voitot jakautuivat tasan.

Smash ja ET jakoivat tyhjien tuskan. Smashilla niitä oli kuitenkin lukumäärällisesti vähemmän ja raumalaiset veivät näin myös kokonaistuloksen 721-636. ET:n ja koko rataparin paras oli Iida Gylden (193), joka tienasi myös joukkuuensa ainoat sarjaraskaat.

Cherry ja Nasevat täydensivät viidensien otteluiden teeman. Kun tällä tasolla vedetään useammasta yksittäisestä keilasta ohi, ei syyttävällä sormella voi osoittaa ainakaan olosuhteiden suuntaan. Nasevat keräsi itsensä kuitenkin vastustaan nopeammin ja ennen viimeistä ruutua ero oli raisiolaisille jo viitisenkymmentä pistettä. Lopullinen kokonaispistevoitto 702-671 sarjojen jakautuessa tasan. Tälläkään rataparilla ei nähty ainuttakaan paritulosta.

Tulokset

 

6. ottelut

Bay aloitti kuudennen ottelunsa äänekkäimmin. Jokainen teki vuorollaan oman jononsa ja tasaisen vahva tekeminen toi hyvän eron Naseviin. Vain Tuula Kemppainen onnistui omassa sarjassaan raskaiden verran Impolan sortuessa vieressä päivän huonoimpaansa (216-150). Loput raskaat ja kokonaistulos 819-736 Baylle. Bayn paras oli tällä kertaa Vilma Salo pistein 257.

Muut ottelut käynnistyivät tasaisemmin. Giants ei yltänyt ihan äskeiseen hurmokseen, mutta piti silti pienoista johtoasemaa Smashia vastaan. Ero venähti viimeisten ruutujen aikana, kun sekä Maja (220) että Pasanen (210) saivat kaatovaihteensa takaisin päälle. Kokonaistuloksen voitto Poriin hienosti jälleen parituloksella 818-724. Rataparin paras oli kuitenkin Smashin Sari Koskiniemi pistein 223. Raskaat jakautuivat Giantsin eduksi 12-4.

Myös Cherry ja GB keilasivat tasaisesti. Eroa ilmestyi ensimmäisen kerran vasta kahdeksannessa ruudussa, kun GB:n Nina Kovanen kaatoi tuplan ja vieressä Jessica Kauhanen missasi. Lopputulos päättyi lukemiin 788-719 helsinkiläisten hyväksi. Sarjakohtaisesti kampoihin laittoi vain Jonna Jokinen, joka voitti Roosa Lundenin 199-175. Raskaat siis jaolla 14-2.

Viimeisellä rataparilla TPS ja ET eivät kumpikaan yltäneet kummoisiin tuloksiin. Rataparin paras oli ET:n Nina Kiviharju sarjalla 191. Lopputuloksen ollessa 672-636 raskaat matkasivat Kotkaan 14-2.

Ennen viimeistä ottelua Bay pitää johtoa 16 pisteen turvin toisena olevaan Giantsiin. Nasevat ovat kolmantena.

Tulokset

 

7. ottelut

Tyhjät näyttelivät jälleen suurinta osaa, kun TPS vei kokonaispistevoiton Cherrystä 687-673. Henkilökohtaisissa sarjoissa pienestä kokonaiserosta huolimatta Tampere voitti vain yhden, joten raskaat Turkuun 14-2.

GB syttyi viimeisen ottelun kunniaksi liekkeihin ja johti puolen välin jälkeen ET:tä jo pitkälle yli 100 pisteellä. Hurjimpana suorittajana Reija Lunden kaatoi ensimmäisen paikon jälkeen yhdeksän kaatoa peräkkäin ja lopetti sarjansa päivän kovimpaan 278. GB kuittasi myös joukkuetuloksista päivän suurimmat lukemat 904 ET:n 687 vastaan ja vei ansaitusti mukaansa kaikki 16 raskasta.

Giantsilla oli kirittävää kokonaistulosten toiselta sijaltaan. Alku näyttikin vahvalta, mutta muutama tyhjä nollaa pidemmätkin kaatojonot äkkiä. Pasanen piti kuitenkin päänsä kylmänä ja hinasi joukkueensa kokonaispistevoittoon 752-715. Pasasen sarja 227 toi myös sarjaraskaat Nasevien Eriksson-Solan 222 pistettä vastaan. Sarjavoitot toivat Poriin myös Konsteri ja Juntunen, raskaiden jakautuessa näin 14-2 ja Giantsin kiriessä hienosti kiinni ykkössijoitettua Bayta.

Bay tarrasi Smashia vahvemmin kiinni kokonaispistevoitosta ja pitikin johtoasemansa tiukasti mutta varmasti yhdeksänteen ruutuun saakka. Piitu Viianen lopetti kuitenkin sarjansa tyhjään ja kun Taavitsainen jatkoi jonoaan vielä kymppiruudussa, tilanne kääntyi. Kun myös Tiia Putkisto ja Koskiniemi lopettivat Smashille vahvasti eikä Bay pystynyt vastaamaan, kokonaispisteet matkasivat Raumalle 760-743. Kokonaisraskaat jakautuivat 14-2, kun Viianen sai Lahden ainoan sarjavoiton.

Tulokset
Henkilökohtaiset tulokset seitsemän pelatun ottelun jälkeen

 

Ruusa Aalto


« Palaa