SM-Liiga

Tulosta

Naisten toinen SM-liigapäivä jälleen Bayn hallintaa

Päivän joukkue Bay, vasemmalta Salo, Pöllänen, Hiltunen, Viianen ja Impola

07.10.2018

Päivän joukkue Bay, kokonaistulosten joukkue Bay, päivän paras henkilökohtainen suorittaja Bay. Kokonaistulosten henkilökohtaista listausta johtaa silti yksi giantsilainen, Sanna Pasanen. Yhdellä pisteellä. Ja yhden pisteen päässä on? Bay.

Naisten SM-liigan toista päivää hallitsivat ensimmäisen tapaan suuret määrät reikiä ja muita tyhjiä. Ehkä kesäloma painaa vielä ja marraskuussa Rauman kierroksella ei nähdä enää tällaista määrää aloitusrännejä ja yhden keilan missejä.

Neljäntoista pelatun ottelun jälkeen sarjataulukkoa johtaa siis edelleen viime kauden voittanut lahtelainen Bay. Giants koputtelee ovelle toiselta sijalta 20 pisteen päässä ja myös GB on eiliseen tapaan sijalla kolme. Ei siis muutoksia kärkikolmikossa sijoitusten osalta, ainoastaan piste-erot ovat kasvaneet.

- Tänään me oltiin oikeasti hyviä! hehkutti Krista Pöllänen pelien jälkeen. - Eilen ei jotenkin oltu pelissä niin hyvin mukana.

- Totta kai tänäänkin oltiin hetkittäin vähän pihalla, mutta pääasiassa kuitenkin koko porukka oli enemmän kartalla, Hannele Impola komppasi seurakaveriaan. - Aamu varsinkin, ennen ruokailua, ihan huikeaa!

Henkilökohtaisen listan kärjessä koreili Bayn Eliisa Hiltunen keskiarvolla 220,86. Seuraväri ei vaihdu kolmessa seuraavassakaan – Bay vei tänään siis kaikki mahdolliset tittelit. Koko viikonlopun henkilökohtaisella listalla kärjen vei silti Giantsin Sanna Pasanen (ka. 209,57), pisteen erolla Hiltuseen.

Tulokset
Henkilökohtaiset tulokset, sunnuntai, 7 ottelua
Henkilökohtaiset yhteistulokset

 

1. ottelut

Giants ja TPS painivat saman ongelman parissa. Joko pöydältä lähti kaikki, tai sinne jäi paljon. Joukkueet olivat kokonaispisteissä jatkuvasti parinkymmenen pisteen sisällä toisistaan. Ennen viimeistä ruutua Giants johti kymmenellä pisteellä. Piritta Maja ja Marjaana Hytönen lopettivat molemmat paikkoon, sarjavoiton nappasi Maja 168-166. TPS:n Tiia-Maria Roosilla oli alla kaato, jota ei kuitenkaan saanut jatkettua. Kun vieressä Peppi Konsteri kaatoi loppuun kolme, ero kasvoi Giantsin hyväksi lisää. Konsteri sai myös sarjavoiton (197-179), samoin Ani Juntunen (215-196), ja vaikka viimeinen sarja tipahti TPS:n Teea Mäkelän laariin (211-201), kokonaispisteet Giantsille 781-752 ja raskaat jaolla 14-2.

Baylla pirteimmin aloitti jälleen Eliisa Hiltunen, joka Vilma Salon avustuksella nosti lahtelaiset nopeasti karkumatkalle raumalaisista. Smashin pelin toista puolikasta värittivät reiät, eikä tarvittavaa loppukiriä koskaan tullut. Baylle kaikki sarjavoitot komeilla aloituslukemilla 204 (Piitu Viianen), 213 (Salo), 215 (Pöllänen) ja 247 (Hiltunen). Bay sai kasvatettua Giantsiin eroa, jonka porilaiset kirivät lauantain viimeisen pelin aikana.

ET kamppaili tyhjien kanssa ja antoi etumatkan Cherrylle, jonka oman haparoivan pelin pelastivat muutamat tuplat. ET sai ensimmäisen tuplansa vasta kahdeksanteen ruutuun, mutta ei saanut tarpeellista loppuvaihdetta päälle ja jäi lopulta tamperelaisista 39 pistettä. Sarjavoitot menivät silti sopivasti ristiin, joten aivan tyhjin käsin ei ET:kään jäänyt. Raskaat siis Tampereelle jaolla 12-4.

Myös GB tuntui olevan ongelmissa. Eikä edes suoranaisesti Nasevien kanssa, koska tulostaso ei raisiolaisillakaan päätä huimannut. Käytännössä kuitenkin riittää, että pelaa paremmin kuin vastustajansa ja tässä pelissä eroa kertyi lopulta raisiolaisten eduksi 33 pisteen verran (703-670). Heidi Manninen otti hienon loppukirin ja käänsikin sarjansa itselleen Petra Eriksson-Solaa vastaan (168-161). GB:lle toiset tärkeät kaksi pistettä metsästi Reija Lundén (182-168). Naseville sarjavoitot toi kaksi Tuulaa, Kemppainen (177-156) ja Tamminen (197-164).

Tulokset

 

2. ottelut

ET ja GB keilasivat maltillisesti ja tuloksellisesti lähellä toisiaan. GB oli kuitenkin jatkuvasti pienoisesti niskan päällä ja saikin säilytettyä asemansa loppuun saakka suhteellisen helposti, kun ET sortui pelin loppupuolella useampaan tyhjään ja Nina Kovanen lopetti sarjansa neljään kaatoon. ET:n ainoan sarjavoiton metsästi Daniela Lönnroth Roosa Lundénista (150-148). Raskaat siis GB:lle 14-2.

Cherry ja Nasevat kisailivat aivan tasapisteissä aina siihen saakka, kun Cherryn vaihtopenkiltä mukaan hypännyt Jonna Jokinen intoutui reiän jälkeen viiden kaadon pötköön. Tamperelaiset harppasivat pienelle karkumatkalle, joka suureni Jessica Kauhasen jonolla tarpeeksi säilyäkseen loppuottelun ajan. Cherrylle kokonaispisteet 726-688 ja kaksi sarjavoittoa toivat 12 raskasta.

Tämän hetken sarjakärki otti toisistaan mittaa päivän toisessa ottelussa. Oli sanomattakin selvää, että jokainen raskas piste oli tärkeä kummallekin joukkueelle; eroa oli kahdeksan pelatun ottelun jälkeen kuuden pisteen verran. Salo nappasi pirteimmän aloittajan tittelin avaamalla sarjansa viiden jonolla ja puolessa välissä sarjaa Bay johti Giantsia kuutisenkymmentä pistettä. Kuudenteen ruutuun Giants kuitenkin takoi kaatoja ja seitsemännessä ruudussa ero oli jo puolittunut. Ennen viimeistä ruutua ero oli enää alle kymmenen pistettä. Viianen aloitti kymppinsä onnekkaalla kaadolla, mutta ei saanut korotettua sitä tuplaan ja Majan ehjä riitti saamaan Giantsille sarjavoiton 199-178. Salon alkanut putki katkesi kun pöydälle jäi neljä. Vieressä Konsteri jatkoi omaansa ja Giants siirtyi johtoon. Salolle kuitenkin sarjavoitto 241-203. Pöllänen aloitti kaadolla, vieressä Juntunen jätti. Pöllänen korotti tarpeelliseen tuplaan ja lahtelaiset olivat jälleen johdossa, kuitaten myös sarjavoiton 213-190. Kaikki jäi kiinni ankkureista, joilla molemmilla oli alla kaatoja – Hiltusella kaksi, Sanna Pasasella yksi. Hiltunen kaatoi, Pasanen jätti reiän ja Bay selviytyi kamppailusta voittajana kokonaispistein 860-814. Reikä maksoi Pasaselle myös sarjavoiton kuuden pisteen erolla (222-228). Lahteen siis 14 raskasta, Giantsille 2, ja kokonaistuloksissa Bayn johto oli nyt 18 pistettä.

Smash kamppaili edelleen reikien kanssa ja TPS otti pienoisen johtoaseman. Tulostasollisesti vaatimaton peli olisi kuitenkin voinut kääntyä vielä viimeisessä ruudussa, kun TPS:n Jenna Rytkönen lopetti tyhjään ja Marjaana Stenvall rokotti tehden triplan ja vieden sarjavoiton 189-177. Ennen ankkureita ero oli enää kolme pistettä. Molemmat kaatoivat yhdeksän. Mäkelä missasi, joten Smashille voittoon riittäisi Sari Koskiniemen paikko. Tätä ei kuitenkaan koskaan tullut, joten kokonaispistevoitto matkasi Turkuun kolmen pisteen voimin, sarjat jakautuivat tasan.

Tulokset

 

3. ottelut

Bay jatkoi hyvää tekemistä tarpeeksi pitääkseen TPS:n takanaan. Ensimmäisellä rataparilla on tänään ollut nähtävillä tietty teema isojen ryhmien jättämisestä, eikä tämäkään joukkuepari tehnyt poikkeusta. Bay kuitenkin korjasi linjojaan ja tarkensi peliään ihailtavasti loppua kohden. TPS oli lähinnä vastaantulija, kun lahtelaiset veivät lopulta kokonaispisteiden 881-656 lisäksi kaikki sarjavoitot. Komeat sarjat Viianen 224, Salo 223, Pölläen 234 ja Hiltunen 200. TPS:n paras oli Teea Mäkelä, 189.

Giants sisuuntui tappiostaan ja näytti Smashille kaapin paikan loppulukemin 819-642. Ainoastaan Pasanen haki paikkaansa sen verran, että sarjavoitto oli vaarassa karata Smashin Koskiniemelle. Hieno lopetus neljään kaatoon nosti sarjan kuitenkin lukemaan 189, eikä Koskiniemen 170 riittänyt vastaan. Yhteistulos 819-642 toi Poriin ansaitut 16 raskasta.

Cherryn Kauhasen kaatovire säilyi ja tamperelaiset ottivat GB:stä niskalenkin. GB yritti loppukiriä ysiruudun kaadoillaan, mutta tarvittava jatko jäi uupumaan ja Cherry vei kokonaispisteet 815-689. Tamperelaiset hallitsivat myös sarjatasolla, joten jo kolmas 16-0 päättynyt ottelu tähän kohtaan päivää. GB:n paras oli Nina Kovanen, 181.

Nasevat pystyi paikkaamaan tyhjiään paremmin pienillä kaatojonoillaan, joten ET jäi äkkiä peränpitäjäksi. Tilanne säilyi loppuun saakka ja raisiolaiset saivat itselleen otteluvoiton (707-660) lisäksi myös 2,5 sarjavoittoa. Tiukin tilanne nähtiin ankkureilla, kun ET:n Iida Gylden lopetti tuplaan ja jätti Eriksson-Solalle mahdollisuuden voittaa ainoastaan jatkamalla kaatojonoaan. Kaatoa ei tullut, mutta ysipaikon jälkeen tasapeli oli vielä saavutettavissa viimeisellä kaadolla. Pää piti ja kaato tuli, joten sarjan raskaat menivät jakoon. Loppujakautuma raskaiden pisteiden osalta siis Raisioon 13-3.

Tulokset

 

4. ottelut

GB keräsi itsensä nollapelin jälkeen ja Smash jäi äkkiä taakse. Smashin suurin ongelma oli jälleen ensimmäisen rataparin tunnusmerkiksi tulleet suuret ryhmät ja reiät, joten väleihin ilmestyneet kaatojonot tuhlaantuivat näiden paikkailuun. Loppupisteet Helsinkiin 795-746 ja sarjavoitot tasan; Kovanen-Stenvall 202-187, Roosa Lundén-Jaana Taavitsainen 190-148, Reija Lundén-Tiia Putkisto 200-207 ja Manninen-Koskiniemi 203-204.

ET kompuroi tyhjissä ja lahjoitti TPS:lle johtoaseman. Parhaat sarjat TPS:llä Rytkösen 213 ja ET:n Lönnrothin 202. Sarjavoitot tasan, joten raskaat Turkuun 12-4.

Bay palasi kuolevaisten pariin ja sarjan ensimmäistä puolikasta täplittivät tyhjät. Nasevat sai alkuun pienen etumatkan, joka tyrehtyi kuitenkin Salon ja Pölläsen kaatoihin pelin puolenvälin jälkeen. Kahdeksannessa ruudussa ero oli jo tasaantunut ja kääntynyt lahtelaisten hyväksi raisiolaisten tehtaillessa kaupanpäällisiksi muutaman tyhjän. Ennen viimeistä ruutua Lahti johti vajaat 30 pistettä. Kun Nasevien Kemppainen lopetti tyhjään ja toisella puolella sekä Pöllänen että Hiltunen saivat jatkettua kaatojaan, ero kasvoi lopulta 80 pisteeseen. Baylle jälleen paritulos 808 ja kolme sarjavoittoa. Nasevien Tamminen sai joukkuuensa ainoat raskaat Pölläseltä 223-216.

Cherryn vire jatkui ja varsinkin Jenni Heino tuntui vihdoin löytäneen paikkansa. Giants pelasi tasaisesti, mutta tarvittavat kaatojonot jäivät alkuun uupumaan. Cherry tuli kuitenkin vastaan tehden seitsemänteen muutaman tyhjän, ja kun Pasanen sai samaan rakennettua ensimmäisen triplansa, ero kaventui. Giants on tunnetusti tiukkojen paikkojen joukkue, ja piti päänsä tälläkin kertaa kasassa. Ennen viimeistä ruutua eroa ei enää ollut. Kauhanen teki Cherrylle tuplan, johon Maja vastasi. Viimeisellä heitolla Kauhanen jätti kaksi, Piritta ei yhtään, joten ensimmäinen sarjavoitto Poriin 205-202. Cherryn Mila Nevalainen teki paikon, Konsteri triplan, joten Giants siirtyi johtoon. Sarjavoitto kuitenkin Nevalaiselle 193-184. Giantsin Juntunen jätti viimeiseensä reiän, joka tasasi tilanteen jälleen. Pasasella oli alla kaato, jonka hän saikin hyödynnettyä jonoksi asti. Giants johti, ja vaikka Jokinenkin lopetti oman sarjansa kaatoihin, se ei enää riittänyt. Poriin pistevoitto 830-809 ja 14 raskasta.

Tauolle lähdettiin Bayn yhä johtaessa. Giants toisella sijalla 18 raskasta perässä. Kolmantena GB. Henkilökohtaisella tuloslistalla päivän kolmoisjohtoa pitää Bay.

Tulokset

5. ottelut

Giants palasi tauolta virkeämpänä kuin Nasevat. Eriksson-Sola yritti kannatella joukkuettaan, mutta sarja 211 ei pidemmän päälle kuitenkaan yksin riittänyt. Sillä sai kuitenkin sarjavoiton Pasasen 170 pistettä vastaan, samoin kävi Kemppaisen 186:lla (vs. Majan 181). Kokonaisvoitto 799-705 ja loput pisteet kuitenkin Poriin, jonka huippusarjasta vastasi Konsteri (237).

Bay otti alkuun johtoaseman, mutta heitti puolessa välissä sarjaa useamman tyhjän ja Cherry sai mahdollisuuden kiriin. Tampereen Nevalainen ja Jokinen vastasivat kaatojonoilla, mutta koska samalla Pöllänen paikkaili kavereitaan viiden suoralla, Bay sai säilytettyä johdon niukasti. Ennen viimeistä ruutua tilanne oli kuitenkin kääntynyt ja Cherry oli siirtynyt pieneen johtoon. Ensimmäinen sarjavoitto matkasi Tampereelle 201-147 (Kauhanen-Viianen) ja ero kasvoi Viiasen viimeisellä ränniheittoon hukkuneella 10 pisteellä. Nevalainen kaatoi täydet ensimmäiseen ja pakotti Salon tekemään saman, mikäli Bay halusi pysyä mukana pelissä. Salolla oli alla tupla, jonka saikin korotettua triplaksi. Se jäi kuitenkin siihen. Ennen kahta viimeistä heittäjää ero oli Cherrylle 30 pistettä. Heino jätti reiän ja piti lahtelaisten toiveet elossa – ainoastaan hienoon paikkoonsa saakka. Krista vastasi kaadolla, mutta ei saanut jatkettua sitä enää toiseen. Peli näytti selvältä ja Jokisen oli helppo lasketella omaan kymppiinsä vielä ehjä ja loppulukemiksi 796-776. Sarjavoitot jakautuivat tasan, joten pisteet Tampereelle jaolla 12-4.

GB:lle näytti maistuvan ennen taukoa tipahtanut 16 raskasta, koska se jatkoi vähintäänkin samalla draivilla myös tauon jälkeen. TPS:n peliä häiritsivät reiät ja missit ja Helsinki johti nopeasti jo toista sataa pistettä. Lopputulos 770-587 toi helsinkiläisille uudet 16 pistettä. GB:n paras oli Roosa Lundén, 205.

ET ja Smash eivät kumpikaan saaneet peliään käyntiin tauon jälkeen. Vaatimattoman tulostason ottelu päättyi raumalaisten voittoon 709-671. Parhaimmat sarjat ET:llä Nina Kiviharju 181 ja Smashilla Jaana Taavitsainen 193.

Tulokset

6. ottelut

Smash ja Cherry näyttivät kilpailevan tasaisesti tyhjien tekemisessä. Teema jatkui loppuun saakka, kun 679-649 lukemiin päättyneen ottelun kymppiruudussa nähtiin yhteensä neljä tyhjää. Smash vei kokonaistuloksen lisäksi kaksi sarjavoittoa, joten raskaat Raumalle 12-4.

TPS otti Nasevista pienen johdon pelin puoleen väliin mennessä. Rinta rinnan jatkaen ero pysyi pienenä, mutta ennen viimeistä ruutua tilanne oli tasoittunut. Jännityksen hetkiä toivat TPS:n kaksi reikää, jotka Roos ja Rytkönen kuitenkin paikkasivat hienosti. Eriksson-Solalla oli kuitenkin alla kaato, jota hän sai jatkettua kympin loppuun, ja kun Turulta ei tullut tähän tarvittavaa vastausta, lopputulokseksi piirtyi 766-729 raisiolaisille. Sarjatasolla erot eivät olleet suuria, mutta silti TPS sai lopulta vain yhdet raskaat Rytkösen voittaessa Suvi Hannusen 192-180. Nasevien paras Eriksson-Sola, 209.

Giants sortui huolimattomiin tyhjiin, mutta sai silti pidettyä ET:n takanaan. Sarjan puolen välin jälkeen kaatourat aukesivat ja porilaiset saivat kasvatettua johtoasemaansa. Lönnroth taisteli vastaan ja vei omasta sarjastaan raskaat Majalta (193-150). Loput raskaat ja kokonaisvoitto 756-642 Poriin, jonka paras oli Pasanen sarjalla 221.

Viimeiset kaksi ottelua täydet pisteet vienyt GB haastoi sarjakärki Bayn. Päivän vaihtopenkillä istunut Hannele Impola oli kuitenkin nostettu avaajaksi ja yhden paikon jälkeen Impola kiitti luottamuksesta ja tykittikin viiden jonon. GB taas ei tuntunut saavan kaatoja peräkkäin, joka venäytti eron nopeasti useaan kymmeneen pisteeseen. Sarjavoitosta GB:lle pääsi lopulta todella kisaamaan ainoastaan Heidi Manninen. Hiltunen aloitti ensin jättäen kolme pystyyn. Manninen vastasi kaadolla ja kun Hiltunen jätti ylimääräisellä uudet kolme, Manniselle riitti kahteen viimeiseen enää kaksi kaadettua keilaa. Manniselle siis sarjavoitto 202-194, raskaat ja kokonaispisteet 801-723 muuten Lahteen.

Tulokset

 

7. ottelut

ET oli keilannut tänään heikoimmin, mutta viimeisen ottelun kunniaksi kotkalaiset päättivät kokeilla jotain muuta. ET ei siis suinkaan päästänyt Bayta alkuun helpolla. Tilanne kääntyi vasta seitsemännessä ruudussa, kun Kotkan kolmeen tyhjään lahtelaiset vastasivat tehden neljä kaatoa. Ennen viimeistä ruutua eroa oli jo reippaasti ja loppulukemat 841-657 kuittasi Lahti. ET:n ainoista raskaista vastasi Lönnroth (195-Impola 178). Bayn paras oli Eliisa Hiltusen 258.

GB oli kokonaistuloksissa kolmantena Giantsin jälkeen, joten tilannetta muuttaakseen helsinkiläisten oli jäätävä tässä otteluparissa voitolle. Reija Lundén aloittikin pirteästi triplalla ja puolessa välissä GB johti parikymmentä pistettä. Toisella puolikkaalla ero jatkoi kasvamistaan, kun Giants tuskaili tyhjien kanssa ja GB:ltä Kovanen yhtyi Lundénin kaatoihin. Kaksi huippusarjaa venyttivät eron lopulta 116 pisteeseen (778-662), josta huolimatta sarjakohtaiset voitot menivät kuitenkin tasan. Raskaat jakautuivat siis 12-4.

Nasevien Eriksson-Solalla oli täysi höyry päällä aloittaen sarjansa seitsemän kaadon jonolla. Smash ei kuitenkaan jäänyt perään niin paljon kuin olisi kuvitellut - tästä pitivät huolen seurakaverien reiät ja Smashin pienet mutta tasaiset kaatojonot. Kymppiruudussa tilanne oli vielä täysin avoin ja Smash saikin loppuun vielä pari tuplaa. Kemppainen ja Eriksson-Sola vastasivat kuitenkin samalla mitalla, ja lopulliseksi eroksi jäi 21 pistettä raisiolaisten hyväksi (825-804). Smashin parhaat Taavitsainen (226) ja Stenvall (212), jotka nappasivat sarjoillaan myös otteluraskaat. Petra Eriksson-Sola lopetti päivän parhaimpaan sarjaan 262.

TPS ja Cherry keilasivat lähes tasapisteissä aina pelin loppuhetkiin saakka. TPS:n Essi Pakarinen lopetti kuitenkin sarjansa tyhjään ja kun Kauhanen vastasi viiden kaadon jonolla, Cherry siirtyi selvään johtoon. Lopullisiksi lukemiksi muodostui 713-652. TPS:n kahdesta raskaasta vastasi Roos (177-Elli Koivisto 163).

Tulokset
Henkilökohtaiset tulokset, sunnuntai, 7 ottelua
Henkilökohtaiset yhteistulokset

 

Ruusa Aalto


« Palaa