Muut uutiset

Tulosta

Seniorien mestaruussarja jatkuu viikonloppuna- Giants kärjessä Lahteen

11.10.2018

Mestaruussarjan toinen kierros pelataan Lahdessa. Samaan aikaan jatkuvat seniorien divisioonat ympäri Suomen.

Toinen kierros mestaruussarjan osalta keilataan Lahden keilahallissa lauantaina 13.10. klo 11:00 alkaen.

Porissa pelattu ensimmäinen kierros päättyi isäntäjoukkue Giantsin johdossa, kun joukkue voitti seitsemästä pelistään kuusi. Samaan voittomäärään ylsi myös Mainarit Varkaudesta, mutta Giantsin yhteistulos 6429 oli 254 pistettä enemmän kuin Mainareilla.

Mainarit kuitenkin voitti Porissa Giantsin keskinäisessä ottelussa 911-832. Mestaruussarjan ensimmäisen kierroksen kaikki tulokset näet tästä linkistä.

Henkilökohtaisissa tuloksissa ensimmäisen kierroksen paras keilaaja oli Giantsin Ari Halme keskiarvolla 215,14, minkä lisäksi myös joukkuekaverit Pasi Paalosalo ja Ari Valaranta mahtuivat neljän parhaan joukkoon. Jyrän Marko Meriluoto oli tuloksissa toisena.

- Hyvällä mielellä tietenkin lähdemme Lahteen. Onneksi olemme saaneet lisävahvistuksia farmipelaajien Ari Halmeen ja Mika Saarisen muodossa, joten hiukan isompi materiaali meillä on lauantaina, Giantsin Ari Valaranta kertoo.

Valaranta ei nähnyt Porin hallia vahvana kotihallina, sillä hänkään ei ole paikkakuntalaisia, vaikka edustaakin Giantsia.

- Itse viime vuoden lokakuussa käynyt siellä viimeksi, joten en nähnyt mitään etua siinä. Pelattiin siellä parhaiten, en oikein muuta syytä löydä.
Entä mitä muutoksia hän odottaa, kun mestaruussarja siirtyy Lahteen?

- Toivottavasti oikein mikään ei muutu. Voittamaan lähdemme ja mitali mielessä koko ajan. Sillä asenteella olemme koko ajan olleet.

Seniorien mestaruussarjassa on liuta entisiä huippukeilaajia, jotka ovat vielä tänäpäivänä oivia pelimiehiä. Valaranta on tyytyväinen sarjan tasoon.

- Joka vuosi taso nousee ja nousisi vielä entisestään, jos kaikki edustuskelpoiset huippukeilaajat tulisivat mukaan.

Hän oli tyytyväinen Porin olosuhteeseen.

- Se oli tosi haasteellinen. 42 vuotta olen keilannut ja silti oli haastetta mukana.

Mestaruussarjan olosuhteet valitsee SKL:n kilpailukoordinaattori Olli Pakonen. Lahdessa kelinä on 40-jalkainen Chicken Itza.

- Pelipaikka on ainakin alkuun reunassa, mikä sopii seniorikeilailuun. Olosuhteella varmasti parhaat tekevät isoa tulosta, mutta keli vaatii kuitenkin tarkkaa pelaamista, koska kyseessä on Kegelin kelipankissa challenge-sarjan olosuhde, joka ei ole kaikkien helpoin, mutta toisaalta ei myöskään sporttikeli, Pakonen kertoo.

Mestaruussarjan kanssa samaan aikaan pelataan myös seniorien divareita eri puolilla Suomea. Seniorien kaikkien sarjatasojen tuloksia voit katsoa tästä linkistä

Teksti: Henri Havusela


« Palaa