European Bowling Tour

Tulosta

Karsinta ja semifinaali käyty Norjassa

14.10.2018

Norwegian Openin karsinnan voitti viimeisessä erässä huipputuloksen 1530 keilannut Ruotsin maajoukkuevalmentaja Peter Ljung. Suomalaisista Niko Oksanen ja Santtu Tahvanainen pääsivät suoraan finaaliin.

Niko Oksanen ja Santtu Tahvanainen ovat ainoat suomalaisfinalistit Norwegian Openissa. Oksasen lopullinen sijoitus karsinnassa oli kuudes, jolla hän pääsee suoraan neljänteen finaalivaiheeseen. Tahvanainen oli karsinnan 25. ja hän aloittaa finaalin heti ensimmäisestä vaiheesta. Mika Oksanen pääsi vielä eilen illalla keilaamaan semifinaalia, mutta paikkaa finaaliin ei tällä kertaa irronnut. Semifinaalissa kovinta tahtia keilasi Ruotsin Peter Hellström 1399/6. Oksanen teki 1237, jolla hän jäi 20 pistettä jatkoon vaaditusta tuloksesta (1257).

Karsinnan voitti siis viimeisessä erässä mahtipelin keilannut Ruotsin maajoukkuevalmentaja Peter Ljung tuloksella 1530. Karsintaraja suoraan finaaliin 28 parhaan joukkoon oli Robert Lindbergin 1366 ja semifinaaliin pääsyn raja 1341. Lisäksi semifinaaliin pääsi nais-, seniori- ja juniorikategorioista, early birdeistä sekä turbosta. Niko Oksasen ja Santtu Tahvanaisen jälkeen muiden suomalaisten sijoitukset karsinnassa olivat: Mika Oksanen 64. tuloksella 1294, Sanna Pasanen 75. tuloksella 1278, Peppi Konsteri 106. tuloksella 1213 (josta tosin näyttää puuttuvan naisten tasoitukset) ja Lassi Aalto 123. tuloksella 1185.

Finaali alkaa tänään klo 10 paikallista aikaa eli klo 11 Suomen aikaa. Finaalista tulee melko raadollinen, sillä jokaisessa vaiheessa pelataan vain kolmen sarjan pelejä. Viimeisessä eli viidennessä vaiheessa mukana ovat kahdeksan parasta ja he pelaavat kolme sarjaa neljännen vaiheen pisteisiin ja sen jälkeen eniten pisteitä kuuteen sarjaan kerännyt kruunataan kilpailun voittajaksi. Finaalia voi seurata online scoringin kautta.

Tulokset

Eliisa Hiltunen


« Palaa