European Bowling Tour

Tulosta

Niko Oksanen viides Norwegian Openissa

14.10.2018

Vuoden 2018 EBT-kiertue on saatu päätökseen. Viimeisen osakilpailun voiton vei Ruotsin Eric Sjöberg. Suomen Niko Oksanen oli hienosti finaalin viides. Santtu Tahvanaisen finaali päättyi ensimmäiseen vaiheeseen.

Norwegian Openin finaalin ensimmäisessä vaiheessa pelannut Santtu Tahvanainen oli suurissa vaikeuksissa eikä yltänyt lähellekään jatkopaikkaa. Kahdeksan toiseen vaiheeseen etenevän pelaajan joukkoon vaadittiin 650 kolmeen sarjaan. Tahvanainen jäi vaisusti tulokseen 564. Hänen lopullinen sijoituksensa kilpailussa oli 40. Toisessa ja kolmannessa vaiheessa ei näin ollen suomalaisia pelaajia nähty.

Neljännen vaiheen parasta tahtia piti Tanskan Odensessa voiton napannut Islannin Arnar Jonsson pelaamalla 687. Tässä vaiheessa mukaan tullut Niko Oksanen selvitti tiensä jatkoon heittämällä sarjat 214, 205 ja 243; yhteistulosta 662. Jatkoon vaadittiin tässä kohtaa 653, joten melko tasaisessa nipussa pelaajat lähtivät viimeiseen vaiheeseen, kun pisteet seurasivat mukana. Niko oli siinä kohtaa kuudentena. Ensimmäiseen sarjaan tuli vain 184, mutta hän kiri yhden sijan ylöspäin kahdella viimeisellä sarjalla 223 ja 235. Nikon tulos tähän osioon 642, yhteistulos finaalissa 1304 ja kilpailun lopullinen sijoitus siis viides.

Niko viestitteli Norjasta näin: ”Kyllähän tuo aika lyhyt finaali kolmen sarjan blokkeina oli, vähän jäi kaivelemaan, kun marginaalit vain muutamista heitoista kiinni. Ehkä keilatkin olisivat voineet pomppia tänään onnekkaammin, mutta otan tämänkin sijan vastaan. Positiivisena puolena ainakin nälkää jäi taas tästäkin kisasta. Tiivistettynä olo on siis jonkin verran pettynyt, mutta reissu oli hyvää valmistautumista MM-kisoihin ja jälleen kerran opettavainen!” Viides sija on tällä erää nuorukaisen paras sijoitus Euroopan kiertueella.

Kilpailun voittoon viimeisessä sarjassa kiri Ruotsin Eric Sjöberg, joka lopetti pelinsä takomalla 276. Hänen yhteistuloksensa kuuteen sarjaan oli 1366. Toiseksi sijoittui Ruotsin Robert Lindberg, joka jäi neljän pisteen päähän 1362, ja kolmanneksi Arnar Jonsson 1330, joka piti kärkipaikkaa vielä ennen kahta viimeistä sarjaa.

European Bowling Tour vuosimallia 2019 alkaa jo tämän vuoden puolella, kun AIK International Tournament käynnistyy Tukholmassa jo tapaninpäivänä. Turnaus kuitenkin huipentuu vasta loppiasviikonloppuna. EBT-tiedotuksen osalta palaamisiin silloin!

Tulokset

Eliisa Hiltunen


« Palaa