Ranking

Tulosta

Juuso Tiaiselle uran ensimmäinen Ranking-osakilpailun voitto!

20.10.2018

Rankingin kauden toinen osakilpailu on saatu päätökseen Talissa. 

Voittajaksi nousi värikkäiden vaiheiden jälkeen Juuso Tiainen (Siniset), joka oli 14 ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena ennen round robinia. 

Round robinissa Tiainen löysi loistavan vireen ja voitti seitsemästä ottelustaan kuusi. Mukaan mahtui myös täydellinen 300 pisteen sarja. Kaiken kaikkiaan Rankingissa keilattiin lauantaina peräti neljä 300 sarjaa, kun samassa onnistuivat Teemu Putkisto, Juhani Tonteri sekä Niko Rasi.

Kärkipaikka ennen pudotuspelejä tarkoitti sitä, että Tiainen sai jäädä ottamaan, kuka finaalissa astuu vastaan. 

Välierässä toisesta finaalipaikasta taistelivat round robinin jälkeen toisena ollut Kimmo Lehtonen sekä Joonas Jähi. Jähi keilasi itsensä pudotuspeleihin jättämällä lopulta Teemu Putkiston neljänneksi. 

Upeasti läpi päivän pelannut Lehtonen oli ennen välierää tilastoinut 21 keilaamassaan sarjassa vain kerran alle 200 pisteen sarjan. Välierässä Lehtonen oli Jähiä parempi selvin luvuin 205-180 Jähin sortuessa pariin virheeseen. 

Ennen lauantaita moni ennakoi rataolosuhteen sopivan vasen kätisille keilaajille ja finaalissa nähtiinkin kaksi vasuria Lehtosen ja Tiaisen ratkaistessa voiton. 

Molemmat finalistit keilasivat ehjiä ruutuja kovalla rutiinilla. Lopulta Lehtosen tekemä reikä kymppiruudussa ratkaisi voiton Tiaiselle luvuin 235-232. 

- Aamulla heittäminen tuntui tosi takkuiselta, joten pelasin siinä vähän sellaista turvapeliä varsinkin ensimmäiset kahdeksan sarjaa. Round robiniin lähdin kolmantena, ja siinä vaiheessa mietin, ettei tässä ole paljon hävittävää ja aloin pelaamaan enemmän kierteellä, Tiainen kuvaili päivän alkutahteja. 

Rohkea pelaaminen kannatti tänään, sillä 300 pisteen sarjan lisäksi Tiainen merkkautti round robinissa sarjat 221, 269, 238, 214, 244 ja 209. 

- Rentouduin round robiniin ja uskalsin heittää tehokkaammilla paloilla. Teknisissä virheissä ne eivät anna anteeksi, Tiainen kertoo. 

Ranking-osakilpailun voitto oli hänelle ensimmäinen keilailu-uralla. Aikaisempi paras sijoitus on ollut neljäs. 

- Vielä ei tunnu oikein miltään. En ole ikinä ollut näin puhki kilpailun jälkeen. Minulla oli kolmen kuukauden sairausloma keilailusta kesällä rasitusmurtuman takia, niin olen vasta noin kolme viikkoa ehtinyt tänä syksynä keilaamaan. Sen takia keilailukestävyys on itselläni vähän huono vielä. Tiainen sanoo. 

Näistä syistä ensimmäinen voitto yllätti itse keilaajankin. 

- Kyllä moni varmasti odotti, että tässä olosuhteessa olen kahdeksan parhaan joukossa, mutta sen enempää en itsekään odottanut. 

Kärkikolmikko lauantaina: 

1. Tiainen Juuso
2. Lehtonen Kimmo
3. Jähi Joonas 

Pudotuspelit: 

Lehtonen Kimmo 205 - Jähi Joonas 180
Tiainen Juuso 235 - Lehtonen Kimmo 232 

Kaikki tulokset ennen pudotuspelejä löydät tästä linkistä

 

 


« Palaa