Arvokilpailut

Tulosta

Eliisa Hiltuselta hienot kisat - hopea loistava saavutus

Eliisa Hiltunen saavutti hopeaa Saksan Langenissa pidetyssä ECC-turnauksessa. Kuva: Jarmo Ahokas

28.10.2018

Eliisa Hiltunen joutui taipumaan ECC:n finaalissa Tanskan Mai Ginge Jensenille lopulta 2-0.

Eliisa Hiltuselle ripustettiin lopulta kaulaan hopeinen mitali Euroopan mestarien cupin päätteeksi. Finaalin sarjat menivät Jensenin hyväksi lukemin 248-203 ja 215-204. 

Hiltunen ylsi finaaliin oltuaan kilpailun kahden ensimmäisen osion jälkeen paras naiskeilaaja, kun 16 ensimmäiseen sarjaan suomalainen keräsi pisteet 3532 keskiarvolla 220,8.

Sunnuntaina hän raivasi tiensä välieriin neljän sarjan jatkopeleistä. Semifinaalissa kaatui Ranskan Solene Goron 2-0 (246-228 ja 234-188). 

Vaikka Jensen oli lopulta finaalissa kovemmassa lyönnissä, voi Hiltunen olla hopeaan erittäin tyytyväinen. 

- En oikein muista finaalista mitään, focus oli niin itse tekemisessä. Harmittaa, kun sai mahdollisuuden kesän hopean kirkastamisessa, mutta tavallaan tyytyväinen koko viikon tekemiseen ja suorittamiseen. Tavoite on kuitenkin voittaa, joten hetken harmittaa, mutta suunta on oikea ja tämä tuntuu kohta paljon paremmalta, Hiltunen kommentoi Saksasta tuoreeltaan kisojen kulkua. 

Hän halusi lähettää terveisiä myös Suomeen.

- Kiitos kaikille tuesta ja kannustuksesta, jatketaan tästä.  

Päävalmentaja Jarmo Ahokas oli luonnollisesti tyytyväinen Hiltusen tulokseen. 

Vähän tietysti harmittaa, kun Maamme-laulua ei kuulla. Toisaalta mitalit eivät ole itsestäänselvyys, joten ollaan siitä todella tyytyväisiä. Erityisen hienoa on se, että naiset saivat taas mitalin kesän EM kisojen jatkoksi, joten Euroopan tasolla olemme tehneet oikeita asioita muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen. Työtä on jatkettava ja itse ainakin aion edelleen viedä maajoukkuetta urheilullisempaan suuntaan järjestelmällisesti, Ahokas kommentoi.

ECC:ssä pelataan vielä miesten finaali, jossa kohtaavat Tanskan Jesper Agerbo ja Saksan Bodo Konieczny. Suomen edustaja Sami Konsteri jäi neljän parhaan ulkopuolelle sijoittumalla kuudenneksi.  

Kilpailun tuloksia voit tarkastella tästä linkistä.

 


« Palaa