Kansainväliset kilpailut

Tulosta

US.Open jatkui ilman suomalaisia

30.10.2018

Suomen Jari Ratian ja Osku Palermaan pelit loppuivat 24 sarjan karsintaan US.Openissa. Kilpailu on edennyt jo 24 parhaan round robin peleihin

Suomalaismenestys jäi tänä vuonna laihaksi US.Openissa, kun sekä Jari Ratia että Osku Palermaa karsiutuivat 36 parhaan joukosta 24 sarjan karsinnan jälkeen. Ratialla oli saumat jatkoon vielä kolmannen blokin kahdeksannessa sarjassa, mutta 171 loputus sysäsi hänet jatkopelien ulkopuolelle 36 pisteellä. Ratia keilasi kolmanteen blokkiinsa 1585 pistettä. Koko karsinnan tulos hänellä oli 4903, millä irtosi sija 43.
Osku Palermaalle tämän vuoden turnaus oli vaikea. Kolmanteen peliin hän pelasi tasaisimman ja tuloksellisesti parhaan blokin, johon tuli 1649 pistettä. Kokonaistulos Palermaalla 24 sarjaan oli 4798 ja sijoitus 70:s.
Karsinnan jälkeen kärkipaikkaa piti koko turnauksen kärjessä keilannut Kristopher Prather. Hänen kolmas blokki ei onnistunut ja pisteitä kertyi ainoastaan 1576. Tuloksella 5355 hän voitti kuitenkin karsinnan 101 pisteen erolla AJ Chapmaniin. Kolmas oli Tommy Jones. Eurooppalaisia 36 joukkoon selviytyi neljä. Englannin Dominic Barrett oli karsinnan neljäs, hänen maamiehensä Stuart Williams 13:s ja Richie Teece 24:s. Ainoana naisena jatkopeleihin selviytyi Puolan Daria Pajak, joka keilasi karsinnan sijalle 27:s.

Butturff kiri ensimmäisessä jatkopelissä

Jakob Butturff keilasi uskomattoman tuloksen ensimmäiseen jatkopeliin. Hän summasi kahdeksaan sarjaan 1940 pistettä. Sillä hän nousi toiseksi karsinnan sijalta kahdeksan. Kärjessä 32 sarjaan jatkoi edelleen Kristopher Prather. Kärkikaksion ero oli tässä vaiheessa 124 pistettä. Seuraavina tulivat Barreet, Jason Sterner ja Anthony Simonsen. 32 sarjan jälkeen kilpailua jatkoivat 24 parasta. Seuraavassa osiossa keilataan 24 parhaan round robin, josta on nyt keilattu kahdeksan ensimmäistä matsia. Prather on edelleen kärjessä voitettuaan otteluistaan kuusi, pelattuaan tasan Thaimaan JoJoe Yannaphonin kanssa ja hävittyään ottelun Butturffille. Takana vaanii 63 pisteen päässä Butturff. Nämä kaksi keilaajaa ovat karussa muista, sillä ero kolmantena olevaan Barrettiin on yli 300 pistettä. Viiden parhaan TV-showhun ovat tällä hetkellä menossa myös Barrett, Sterner ja Ryan Ciminelli, mutta matkaa on vielä 16 sarjan verran.

Pelit jatkuvat tiistai-iltapäivällä Suomen aikaa ja pudotuspeliin edenneet pelaajat ovat selvillä keskiviikkoaamuna.

PBA:n sivuille

Olli Pakonen


« Palaa