Arvokilpailut

Tulosta

Suomalaiset hyvissä asemissa maailmancupissa

09.11.2018

Maailmancupissa Las Vegasissa USA:ssa on keilattu 24 sarjan karsinta päätökseen. Osku Palermaa on toisena ja Sanna Pasanen kahdeksantena.

Karsinnan kolmannessa kahdeksan sarjan blokissa nähtiin kaksi kolmensadan pisteen sarjaa, kun miesten kilpailua johtava USA:n Kyle Troup sekä viimeisenä jatkopaikan lunastanut Panaman Donald Lee onnistuivat täydellisessä sarjassa.
Suomen Osku Palermaa jatkoi vahvaa pelaamistaan myös kilpailun kolmantena päivänä tehden kahdeksaan sarjaan 1904 pistettä. ”Oden” peli kulki mallikkaasti koko blokin ajan ja ainoastaan kuudennessa sarjassa hän jäi alle 200, mutta sekin ainoastaan yhdellä pisteellä. Palermaa on tukevasti kilpailussa toisena pistein 5560. USA:n Troup johtaa häntä 24 sarjan jälkeen 114 pistettä.
Palermaa oli peliinsä tyytyväinen ja suuntasi katseensa jo tulevaan.
- Kun jalat heräsivät, niin peli oli hyvää. Monesti sarjojen alussa oli hankalaa, mutta hienosti onnistuin ne ratkaisemaan. Jos pystyn huomenna ja ylihuomenna pelaamaan näin, niin minua on vaikea päihittää, Osku viestitti.
Oskun takana kolmantena keilaa Kanadan Ryan Reid tuloksella 5479. Kilpailu jatkuu seuraavaksi 24 parhaan kahdeksan sarjan osiolla perjantai-iltana, minkä jälkeen jatkoon pääsee kahdeksan parasta. Eurooppalaisista Oskun lisäksi mukana jatkopeleissä on kymmenen kilpailijaa.
Sanna Pasasen kolmas osio sujui ailahtelevasti. Kolme sarjaa jäi alle 180 ja kaikkiaan viisi alle 200, mutta toisen sarjan 237 ja viidennen sarjan 244 nostivat tulosta 1548:aan. Yhteistulos Pasasella on tällä hetkellä 4820. Sijoitus pysyi kahdeksantena, mutta ero kärkeen kasvoi. Onneksi sarjoja on vielä paljon jäljellä, joten kaikki on mahdollista. Naisten kilpailun kärjessä jatkaa Malesian Li Jane Sin 24 sarjan tuloksella 5111, toisena on Indonesian Nadia Pramanik Nuramalina, 5041 ja kolmantena USA:n Shannon O´Keefe, 5000. Sannan edellä eurooppalaisista ovat viidentenä oleva Saksan Nadine Geissler, kuudentena oleva Latvian Diana Zavjalova. 24 parhaan joukkoon selviytyi eurooppalaisista kuusi pelaajaa top 8 ulkopuolelta.

Pelit jatkuvat sekä naisilla että miehillä perjantaina kello 18:30 Suomen aikaa, jolloin pelataan kahdeksan sarjaa lisää jo keilattuihin 24 sarjan pisteisiin. 32 sarjan jälkeen pelejä jatkaa kahdeksan parasta naista ja miestä lauantaina round robin -otteluin.

Järjestäjän sivulle
Naisten kokonaistilanne
Miesten kokonaistilanne

Olli Pakonen


« Palaa