Ranking

Tulosta

Juuso Tiaiselle upea toinen peräkkäinen voitto Rankingissa

Juuso Tiainen nappasi jälleen voiton Rankingissa.

10.11.2018

Rankingin kauden kolmas osakilpailu päättyi jännittäviin tunnelmiin, kun finaalissa toisensa kohtasivat edellisen osakilpailun tapaan Juuso Tiainen ja Kimmo Lehtonen.

Edellisen Rankingin osakilpailun voittaneen riihimäkeläisen Juuso Tiaisen pisteet 21 sarjan jälkeen olivat 4956 keskiarvolla 227,43, millä irtosi kärkipaikka. Kimmo Lehtonen ylsi toiselle sijalle tuloksella 4876.

Round robinissa nähtiin jännittävä taistelu kolmannesta pudotuspelipaikasta, kun lopulta Linus Boström jätti Mika Luodon kokonaiskilpailun neljännelle sijalle ainoastaan kahden pisteen erolla.

Tulokset kahdeksan parhaan osalta round robinin jälkeen:

1.Tiainen Juuso 4956, 227,43
2. Lehtonen Kimmo, 4876, 227,19
3. Boström Linus, 4819, 223,05
4. Luoto Mika 4817, 223,67
5. Valaranta Samu 4695, 219,29
6. Käyhkö Tomas, 4670, 218,10
7. Rissanen Juho, 4533, 211,57
8. Oksanen Jere, 4417, 208,90

Tiainen jäi odottamaan finaalivastustajaa Boströmin kohdatessa välierässä Kimmo Lehtosen, joka oli edellisessäkin Rankingissa kolmen parhaan joukossa.

- Aina lähdetään voittamaan. Onhan ollut melkoinen työvoitto tämäkin pitkä päivä. Päivän aikana oli vaikeuksia, mitkä eivät pisteellisesti näkyneet, mutta tuntui, että vähän kadotin omaa pelaamista, eivätkä hyvät asiat tulleet helpolla, Lehtonen linjasi ennen välierän alkamista. 

Boström oli jopa yllättynyt siitä, että hänen pelaamisensa riitti lauantaina kolmen parhaan joukkoon, sillä hänellä on omien sanojensa mukaan ollut haasteita heittonsa kanssa.

- Vain kerran olen harjoitellut tänä syksynä. Muuten olen keilannut pelkästään kilpailuissa. Tänään on ollut tuuriakin mukana, Boström puolestaan kommentoi pilke silmäkulmassa ennen välierän alkamista.

Välierässä Boström aloitti vahvasti Lehtosen sortuessa ensimmäisissä ruuduissa virheisiin jättämällä muun muassa reiän nelosruutuun.
Tilanne kuitenkin kääntyi Boströmin tehdessä niin ikään reiän kuudenteen ruutuun Lehtosen pelatessa ehjää peliä.

Välierä kääntyikin lopulta Lehtoselle, joka onnistui välierässä tekemään kahdeksan kaadon jonon, mikä ratkaisi Lehtoselle finaalipaikan Tiaista vastaan. Välierän pisteet Lehtosen hyväksi selvästi 243-185.

Finaalissa toisensa kohtasivat siis myös edellisen Ranking-osakilpailun finaalipari Lehtonen-Tiainen. Finaalissa molemmilla keilaajilla oli vaikeuksia saada pitkiä kaatojonoja, mutta suurempia vaikeuksia oli Lehtosella, jolla oli vain yksi kaato kuuteen ensimmäiseen ruutuun.

Ratkaisun tuntua tuli seitsemännessä ruudussa, kun Lehtonen sai yhdeksän pois, mutta Tiainen heitti jo sarjan neljännen kaatonsa.
Lehtonen kuitenkin tasoitti tilannetta nappaamalla kaadon kahdeksanteen ruutuun, eikä Tiainen onnistunut heittämään tuplaa, vaan ruutu jäi kasipaikoksi. Lehtonen teki tuplan ennen kymppiruutua. Ratkaisevassa ruudussa Tiainen oli kuitenkin vahvempi ja korjasi itselleen voiton kolmen pisteen erolla Lehtoseen pistein 207-204.

Näin ollen Tiainen otti harvinaisesti toisen voittonsa putkeen Ranking-osakilpailussa. 

- Jos edellistä ei osannut odottaa, niin tätä vielä vähemmän. Itselle tavoite on kahdeksan parhaan joukkoon pääseminen. Harva pystyy näin pitkässä pelissä sanomaan, että ainoastaan voitto olisi tavoitteena. 

Kesällä pitkästä loukkaantumisesta toipunut Tiainen sanoi edellisen voiton jälkeen, että pelikunnon hakemisen takia edellinen Ranking oli hänen uransa rankin kisa. 

- Itseasiassa tämä oli vielä rankempi, eli heti laitettiin se asia paremmaksi. Tänään piti käsillä tehdä enemmän pyörintää ja sormet kipeytyivät pahemmin. Heitot varmaan näyttivätkin siltä, että rentous oli kaukana. 

Lauantain kaikki tulokset näet kisajärjestäjän sivuilta tästä linkistä.


« Palaa