Arvokilpailut

Tulosta

MM-joukkue valmistautui mitalijahtiin Talissa

Suomen MM-joukkue kokoontui yhteen, kun kisoihin on reilu viikko aikaa. Joukkue matkustaa ensi torstaina Honkongiin. Kuva: Henri Havusela

14.11.2018

Suomen miesten maajoukkue valmistautui yhdessä Talissa tiistaina Honkongin MM-kisoihin, jotka alkavat 23. marraskuuta. Joukkue lähtee matkaan ensi viikon torstaina hyvin valmistautuneena. 

Maajoukkue kokoontui yhteisiin harjoituksiin tiistaina Helsingissä Talin keilahallissa päävalmentaja Jarmo Ahokkaan johdolla. 

- Tällä tavalla saamme joukkueen kasaan juuri ennen H-hetkeä. Käydään läpi pelaajien kanssa, mitä he toivovat ja mihin asioihin vielä kiinnitetään huomiota. Yhteishengen kannalta tämä on hyvä homma. Hongkongissa ei tarvitse kysyä, että mitä kellekin kuuluu, vaan voidaan keskittyä olennaiseen siellä, Ahokas linjaa. 

Miesten MM-joukkueeseen kuuluvat Kimmo Lehtonen, Jari Ratia, Osku Palermaa, Joonas Jähi, Sami Konsteri sekä ryhmän nuorimpana Niko Oksanen. Kaikki tuntevat toisensa hyvin. 

- Hyvä henki on joukkueessa. Meillä on nuorta ja kokenutta nälkäistä pelaajaa, jotka ovat kaikki tuttuja toisilleen. Pelaajat tietävät toistensa vahvuudet ja tuntuvat olevan odottavaisin mielin ennen MM-kisoja, Ahokas kertoo. 

Talissa joukkue harjoitteli yhdessä siten, että radoille oli tehty MM-kisojen olosuhteita jäljittelevät kelit. 

- Viimeistä kuntoa vielä viilataan käymällä läpi näitä todennäköisiä olosuhteita. Alustat ovat aina erilaisia, mutta etukäteen ollaan saatu tietää olosuhteiden mitat ja niistä otettu muutama harjoitteeksi. 

Joukkueella on kova nälkä päästä mitaleille, vaikka vastus tulee olemaan kova. 

- Varmaan jokainen jätkä on asettanut itselleen omat tavoitteet. Henkilökohtainen tavoitteeni on, että tuomisina on mitali kisoista. Toivottavasti se on kultainen ja toivottavasti niitä on useampia, mutta yksi mitali on tavoitteena. Se ei kuitenkaan ole mikään itsestäänselvyys, Ahokas sanoo.

Joukkueen sitoutumisesta kertoo paljon esimerkiksi se, että Ruotsissa asuva Osku Palermaa oli edellisenä päivänä saapunut Las Vegasista maailmancupista, mutta oli tiistaina maajoukkueen mukana harjoittelemassa. 

- Niin kauan pelataan, kun on annettavaa ja voitettavaa. Suomen paidan päälle vetäminen on aina hieno juttu, Palermaa sanoo. 

Myös Palermaasta huokuu rentous ja into ennen arvokisoja. Maailmancupissa hän pelasi hyvin ja lopullinen sijoitus oli kolmas. 

- Las Vegasin jälkeen olen paremmilla fiiliksillä. Lonkan kanssa oli pientä ongelmaa aikaisemmissa kisoissa, mutta maailmancupissa se ei tuntunut ollenkaan. Odottavilla ja hyvillä fiiliksillä. 

Myös Palermaa nostaa esiin Suomen joukkueen yhteishengen. 

- Aikamoinen rytmiryhmä on kasassa. Suurimman osan kanssa olemme pelanneet näitä kisoja paljon yhdessä.

- Se auttaa turnauksessa, kun kemiat kohtaavat. Jos et tunne toista, niin kahden viikon aikana se voi käydä hankalaksi. Yhteiselo on vaikeaa uudelle ryhmälle verrattuna sellaiseen, jossa ihmiset jo tuntevat toisensa, Palermaa sanoo. 

Suomen joukkueen nuorin pelaaja on 20-vuotias Niko Oksanen, joka kertoo harjoittelunsa tähdänneen MM-kisoihin, minkä lisäksi kauden alku on ollut hänelle nousujohteinen.  Miesten MM-kisat ovat hänelle toiset.

- Totta kai hyvillä mielin. Nyt on treenattu tätä kohti ja oikeaan suuntaan menty kauden aikana. Viime kauden hyvillä näytöillä pääsin mukaan, mutta siihen ei pidä tyytyä, vaan pitää panostaa entistä enemmän ja osoittaa, että on ansainnut tämän paikan, Oksanen kertoo. 

Myös Oksanen tuntee muut pelaajat hyvin ikäerosta huolimatta. 

- Hyvä henki on ryhmässä ja ymmärrämme toisiamme. Osaamme myös auttaa tarvittaessa toisiamme radalla ja sen ulkopuolella. Kyllä me lähdetään ihan pärjäämään kisoihin. 

Teksti: Henri Havusela


« Palaa