Arvokilpailut

Tulosta

Reenit reenattu ja kisat avattu

24.11.2018

Päivän molemmat eventit — harjoitukset sekä avajaiset — sujuivat ilman yllätyksiä. Huomenna päästään viimein kunnolla estradille.

Viralliset harjoitukset vahvistivat sitä näkemystä, joka jo eilen syntyi — kisaennätyksiä tullaan tuskin näkemään. 38 jalkaa tarkoittaa nykykeilailussa lähes poikkeuksetta sitä, että uretaaneja viuhuu radalla. Tosin tämän hallin topografialla reuna on käytännössä pois pelistä, joka tulee varmasti uretaanien määrää karsimaan. Tiukka keli, jossa selkeää pelipaikkaa ei ole ennakoi myös sitä, että ratakohtaiset erot tulevat olemaan melkoisia, kun alusta alkaen olosuhdetta ryhdytään ratkomaan monin tavoin.

Uretaaneista ja lyhyehköstä hoidosta herää helposti kysymys siitä, miltä vasen puoli vaikuttaa. Halli on perinteisesti ollut vasureille suotuista, mutta ainakaan harjoituksissa ei näkynyt mitään merkittävää eroa.

”Olosuhde näytti reeneissä juuri siltä, mitä odotettiinkin. Pallovalinnat olivat suhteellisen selkeitä. Hyvin tässä joutuu jokainen keilaamaan, se on selvää ”, totesi valmentaja Ahokas harjoitusten jälkeen. Kaikkien keilaajien pallovalinnat löytää kätevästi järjestäjän sivuilta oheisesta linkistä valitsemalla maan sekä pelaajan, jonka tietoja haluaa tutkailla:
http://2018wmc.worldbowling.org/athletes/

Avajaisissa ei ollut ihmeitä, mutta tietysti aasialaiseen tyyliin juhlallisemmat kuin mitä Vegasissa nähtiin. Järjestäjille on nostettava hattua myös siitä, että täällä on jopa ratikoissa mainoksia MM-kilpailuista. Vastaavaa ei varsinaisesti nähty viime vuonna. On hienoa huomata, että lajimme arvokisat on saatu näkymään miljoonakaupungin katukuvassa.

Pelit alkavat huomenna singlellä. Suomalaisten osalta ensimmäisinä esiintyvät Sami Konsteri ja Niko Oksanen klo 13:45 paikallista aikaa. Kaksi muuta duoa ovat vuorossa maanantaina — klo 09:00 Jari Ratia sekä Kimmo Lehtonen, ja klo 13:45 Osku Palermaa ja Joonas Jähi.

 

Perttu Jussila

 


« Palaa