Arvokilpailut

Tulosta

Vuorossa Sami Konsteri

05.12.2018

Konsteri teki tänä vuonna paluun maajoukkueeseen 2000-luvun alun jälkeen. Valmentajana hän on viimeiset kymmenen vuotta ollut  mukana lukuisissa arvokisoissa, mutta Hong Kongiin lähtivät mukaan omatkin pallot.

Sami Konsterin kisoihin mahtui monia mahdollisuuksia, jotka jäivät tällä kertaa lunastamatta. Oli hetkiä, jolloin pallo meni radalla paljon paremmin kuin kenellekään muulla, mutta väliin sattuneet heikommat suoritukset eivät täällä armoa antaneet. Tästä esimerkkinä parikisan tulos 1320, jossa jonon päälle tuli viidesti 6 ja 3 - ruutu tai huonompi. 1320 oli jo toki jo itsessään näissä kisoissa iso peli. Singleen tuli 1193, trioon 1185 ja joukkueeseen 1160. All eventissä Sami oli 52.

Miten arvioisit omia kisojasi ja miksi?
”Vähän ehkä koko syksyn taaperrus näkyi täällä, ei oikein saanut sitä oikeaa taistelufiilistä. Urheilijan pitäisi ottaa vastuuta enemmän eikä valittaa olosuhteista jne. Tavallaan olisi ollut ihan saumaakin, koska itsellä oli aika-ajoin kohtuullisesti tilaa. Fressit olivat haastavia, mutta sen jälkeen oli ok. Nyt oli kisat, joista ei tullut mitaleita, mutta monta kertaa oltiin lähellä. Edelleen meikäläisillä on hyvät mahdollisuudet ottaa näissä kisoissa menestystä. Joukkueen sisällä informaatio kulki muutoksista hyvin. Kyllä nämä kisat olivat itselle viimeiset, koska ei vain pysty ottamaan riittävästi aikaa, vaikka voisikin pärjätä.”

Jos olisit etukäteen tiennyt mitä radalla on tarjolla, olisitko muuttanut jotain valmistautumisessasi?
”Omalta kohdalta välineistä ei jäänyt todellakaan kiinni. Olin treenannut yksinkertaista pelaamista, koska tiesin, että lyhyemmällä hoidolla itselle alut tulevat olemaan vaikeita. Tämmöisiä kelejä arvokisoissa pitäisikin olla, jossa tulostaso pysyy järkevänä.”

Mitä meidän tulisi tehdä, jotta Suomi pysyy MM-tasolla kilpailukykyisenä?
”Viimeiset sarjat ovat nyt ongelma, Suomessa ei ikinä mennä niin ylös mitä esimerkiksi täällä mentiin. Tätäkään ei opi kuin pelaamalla ja siitä keilaajien on itse otettava vastuuta. Henkiseen valmistautumiseen pitäisi myös kiinnittää enemmän huomiota. Nyt kaksissa peräkkäisissä kisoissa meidän parhaat pelaajat ovat olleet ne, ketkä ovat olleet henkisesti valmiimpia. Tänne ei pitäisi tulla katsomaan josko onnistuisi vaan pitäisi tietää, että paketti on kunnossa.”

Tapahtuiko kisoissa jotain yllättävää?
Ei niinkään yllättävää, mutta se on hienoa, että keli ei suosinut mitään tiettyä heittotekniikkaa. Täällä oli
pelkkiä hyviä kärjessä. Olosuhde tietysti muuttuu aina viikon aikana eikä siinä mitään, tätä keilailu on nykyään.

Perttu Jussila


« Palaa