Arvokilpailut

Tulosta

Osku Palermaan tuntemuksia kisojen jälkeen

06.12.2018

Keilailussa on ammattilaisia ja ammattilaisia. Malesiassa, Koreassa ja Singaporessa maajoukkuekeilaajat valmistautuvat ammatikseen arvokilpailuihin. Meille tunnetumpia ammattilaisia ovat ne, jotka kiertävät kisoja ympäri maailmaa elääkseen.

Paradoksi tässä on se, että kilpailuja elääkseen kiertävien on käytännössä mahdotonta fokusoida valmistautumistaan yhteen tiettyyn kilpailuun. Se voi olla muusta elannosta pois. Osku Palermaa on ollut Suomen maajoukkueen tukipilareita jo reilun vuosikymmenen. Hän kuuluu näistä kahdesta ammattilaisryhmästä jälkimmäiseen. Raadollisesti sanottuna välillä kunto osuu paremmin ja välillä huonommin.

Osku heitti singleen 1202, parikisaan 1167, trioon 1148 ja joukkuekisaan 1231. Sijoitus All eventsissä oli 78:s.

Miten arvioisit omia kisojasi ja miksi?
Harmittaa, pettymys. Fyysisesti peli on ollut vähän sitä ja tätä. Maailman cupissa tuntuu ookoolta ja olin hyvällä mielellä. Pallot oli väärät tai väärät layoutit. Olisi tarvinnut pari alapinnistä palloa, mutta eipä ollut. Yritin toki kotoa löytää sopivia kisoja varten, mutta bowltechilla ei sattunut olemaan niitä, mitä olisin halunnut. Fyysisesti pelasin huonosti kolme viimeistä blokkia, single oli ihan ok-suorittamista.

Jos olisit etukäteen tiennyt mitä radalla on tarjolla, olisitko muuttanut jotain valmistautumisessasi?
Keli oli se, mitä ajattelinkin eli valmistautumisen puolesta en olisi sikäli tehnyt asioita toisin. Viimeset muutamat viikot olivat sikäli huonot, että siinä reissattiin ympäri maailmaa ristiin rastiin. Ei tehnyt kropalle oikein hyvää. Nämä asiat olivat tiedossa ja sitä se on kun tätä tekee elääkseen.

Mitä meidän tulisi tehdä, jotta Suomi pysyy MM-tasolla kilpailukykyisenä?
Asioita pitäisi tehdä ammattimaisemmin, nyt on menty paljon oikeaan suuntaan mutta entistä enemmän. Odotan positiivisesti tulevaisuutta siinä suhteessa, että moniin tärkeisiin asioihin on jo herätty ja pelaajien ja liiton puolelta asioita tehdään jo oikein. Kovalla työllä pääsee pitkälle - oikoteitä onneen ei ole. Pitäisi pystyä suhtautumaan tilanteisiin positiivisemmin, negatiivisuus syö pitkissä reissuissa turhan paljon.

Tapahtuiko kisoissa jotain yllättävää?
Ei varsinaisesti. Italian voitto joo tavallaan, mutta keskikastin maat ovat kehittyneet paljon. Mitalisuosikkeja joukkuepeleihin on nykyään paljon enemmän kuin ennen. Sellaisten muuttujien määrään, johon keilaaja ei itse voi vaikuttaa tulisi kiinnittää lisää huomiota.

Perttu Jussila


« Palaa