Arvokilpailut

Tulosta

Jari Ratia mm-kisoista

06.12.2018

Pelaajista viimeisimpänä ajatuksiaan jakaa Jari Ratia, joka myös pelasi suomalaisista parhaat kisat. Joonas Jähi joutui lähtemään Hong Kongista äkillisesti jo pari päivää sitten.

Jari Ratian ura maajoukkueessa päättyi Hong Kongin mm-kisoihin. All eventsin 14. sija on hyvä esitys. Siitä ei pääse mihinkään; tätä kaikki eivät välttämättä hahmota. Valitettavasti hyvien pelattujen kisojen kylkiäisinä ei tällä kertaa tullut mitaleja. Singleen tuli 1253, parikisaan 1303, trioon 1235 ja joukkuekisaan 1257.

Miten arvioisit omia kisojasi ja miksi?
“Tietenkin kun mitalia tultiin hakemaan eikä sitä tullut on vähän pettynyt.
Tavoitteena mitali ja masterspaikka, joista toinen toteutui eli ihan ok, mutta toki kaihertaa. Pari kertaa oli lähellä, mutta ne oli ne sijoitukset mitä me ansaittiin näistä kisoista”

Jos olisit kuukausi sitten tiennyt millainen olosuhde kisoissa tulee olemaan, niin olisitko valmistautunut jotenkin eri tavalla?
“Oma valmistautuminen onnistui mielestä hyvin. Valmistauduin näihin kisoihin niin hyvin kun pystyin. Otin US Openin henk koht valmistautumisleirinä, koska formaatti oli saman kaltainen: ei uusintoja, pallot nimetään etukäteen jne.”

Mitä meidän tulisi tehdä, jotta Suomi pysyisi kilpailukykyisenä?
“Kyllähän tuossa näkee, että monella maalla asioita tehdään hyvin ammattimaisesti. Meillä kuitenkin resurssit on mitä on. Pelaaminen Suomessa on hyvin erilaista kuin täällä, joten kelin harjoitteleminen on vähän niin ja näin. Lähimpänä näitä pelitapoja olisi rapakon toisella puolella, mutta se ei ole halpaa.”

Miten arvioisit omia kisojasi ja miksi?
“Se mitä näkyy kokoajan on keskitason maiden tason nosto. Yhä enemmän on hyviä yksilöitä perinteisten keilailumaiden ulkopuolella. Kovien keilailumaiden määrä on parissakymmenessä vuodessa noussut aikalailla.”

Perttu Jussila


« Palaa