European Bowling Tour

Tulosta

EBT 2019 käyntiin Ruotsissa

Juuso Tiainen onnistui karsinnassa. Kuva: Bowlingdigital

03.01.2019

Ruotsin toistaiseksi ainoa EBT-kilpailu AIK International Tournament alkoi Tukholmassa jo viime vuoden puolella ja nippu suomalaisia on karsintaa pelannut. Juuso Tiainen on toisena karsinnassa. Finaali pelataan loppiaisena 6.1.

EBT-tiedotuksesta hei ja hyvää uutta vuotta kaikille! Vuoden 2019 kiertue on pyörähtänyt käyntiin naapurimaassamme Ruotsissa pelattavalla AIK International Tournamentilla. Kyseinen kilpailu on jo ennen EBT-statustaan vetänyt paljon suomalaisia mukaan ja niin tänäkin vuonna. Yhteensä suomalaisia Tukholmaan matkustaa 20 keilaajaa. Osa suomalaisista on jo Ruotsin matkan tehnyt ja hyviä tuloksia on tullut.

Juuso Tiainen on tällä hetkellä toisella sijalla karsinnassa heitettyään kilpailun toisessa erässä tapaninpäivänä tuloksen 1432. Ensimmäisessä erässä pelannut Jesse Kallio keilasi 1385, se voi kovatasoisessa kilpailussa olla finaalirajan tuntumaan sijoittuva tulos. Muut jo pelanneet suomalaiset Linus Boström, Juuso Huhtiranta, Tatu Lehtonen, Mikko Pietilä, Juuso Rikkola, Simon Susiluoto ja Simo Uosukainen jäivät kauas kärjestä. Kallion jälkeen parhaana suomalaisena on Tatu Lehtonen tuloksella 1233.

Loput suomalaiset aloittavat pelinsä tänään tai huomenna. Menestystä tavoittelemaan lähtevät Lassi Aalto, Jesse Ahokas, Peppi Konsteri, Tomas Käyhkö, Niko Oksanen, Olli-Pekka Pajari, Sanna Pasanen, Pyry Puharinen, Teemu Putkisto, Niko Rasi ja Kaaron Salomaa.

Kilpailua johtaa Ruotsin junioreiden maajoukkueessakin edustanut Filip Wilhelmsson, joka keilasi 1525 viime torstaina kilpailun kolmannessa erässä. Finaaliin pääsee suoraan karsinnasta 38 pelaajaa, jonka lisäksi semifinaalista 12 pelaajaa, turbosta kaksi pelaajaa ja early bird -eristä neljä pelaajaa eli finalisteja on yhteensä 56. Finaalin lisäksi kilpailussa pelataan B-finaalit neljässä kategoriassa: naiset, juniorit, seniorit ja alle 200-keskiarvoiset. Joka kategorian finaaliin pääsee kuusi pelaajaa.

Tuloksia voi seurata tästä linkistä.
Online scoring

Eliisa Hiltunen


« Palaa