European Bowling Tour

Tulosta

Putkisto kolmas AIK:ssa, Puharinen B-finaalin kakkonen

Teemu Putkisto nappasi uransa parhaan EBT-sijoituksen AIK-turnauksesta. Kuva: Bowlingdigital

06.01.2019

AIK International Tournamentin on voittanut Thaimaata edustava Kim Bolleby. Hän päihitti loppuottelussa Singaporen Cherie Tanin lukemin 227-213.

Finaalin toisessa vaiheessa Teemu Putkisto jatkoi hyvää menoaan ja pelasi kolmanneksi parhaan tuloksen 1403 kuuteen sarjaan. Myös Jesse Kallio otti jatkopaikan tuloksella 1379. Kolmanteen vaiheeseen vaadittiin 1342, josta Juuso Tiainen jäi vaivaiset kaksi pistettä. Tiaisen sijoitus kilpailussa näin 17. Tomas Käyhkö oli 24. tuloksellaan 1316.

Kolmannessa vaiheessa pelattiin neljä sarjaa. Putkisto sai ison vaihteen päälle ja keilasi sarjat 242, 278, 256 ja 248. Yhteensä huimat 1024 pistettä neljään sarjaan ja tällä hän siirtyi kilpailun kärkeen kymmenen sarjan 2427 lukemallaan. Kim Bolleby hengitti niskaan 37 pisteen päässä 2390. Neljännessä vaiheessa Putkiston tahti hieman hiipui, mutta hän piti sinnikkäästi paikkansa pudotuspeleissä. Bolleby teki vuorostaan paljon, neljään 982 ja otti paikan suoraan loppuotteluun. Singaporen vasuri Cherie Tan nousi kolmannelle paikalla ja asettui Teemua vastaan ensimmäiseen pudotuspeliotteluun. Bollebylle 3372, Putkistolle 3273 ja Tanille 3267.

Semifinaali ja varsinkin sarjan alku Teemun ja Cherien välillä oli tuskainen. Cherie aloitti tuplalla, Teemu kaadolla ja paikkaamattomalla reiällä. Sen jälkeen molemmat paikkailivat yhtä tai kahta keilaa. Neljännessä ruudussa Cherie klippasi kahdesta keilasta toisen, joten ottelu pysyi tasaisena. Teemu oli suurissa vaikeuksissa koko sarjan, eikä voinut lopulta mitään, kun Cherie teki sarjan loppuun viisi kaatoa. Teemu sai sarjan toisen kaatonsa vasta kymppiruudun ensimmäisellä heitolla. Loppuottelupaikka Cherielle 223-166. Loppuottelussa Kim Bolleby vei voiton lukemin 227-213.

Teemu keilasi hienosti koko päivän ja hän kommentoi melko positiivisin mielin. -Meni oikeastaan paremmin kuin odotin, kun tavoitteena oli top 8. Isoja pelejä tuli paljon ja pallonvaihdot onnistuivat hyvin, Teemu viestitti Ruotista. Pudotuspelisarjassa Cherietä vastaan tekeminen näytti aika vaikealta ja syy siihen selvisi Teemun viestistä: -Vikan osion lopussa tuli peukaloon iso verirakko, joka puhkesi pudotuspelin kolmannessa ruudussa. Harmittavasti sekoitti sen verran peliä, ettei pystynyt enää samaan malliin vetämään. Harmillinen takaisku nuorelle miehelle, mutta kuitenkin uran paras EBT-sijoitus.

Pyry Puharinen pelasi kahta sarjaa lukuun ottamatta hyvin junioreiden B-finaalin. B-finaaleissa pelaajia oli kuusi per kategoria, mutta junioreista yksi oli jäänyt pois. Puharinen voitti kolme matsia ja hävisi kaksi. Hän jäi voittajasta, Kevin Lindbladhista, lähes sata pistettä. Lindbladh pelasi bonuksineen 1245 viiteen sarjaan, Puharinen teki 1156.

EBT numero kaksi eli Ballmaster Open Helsingissä on jo käynnistnyt ja finaali pelataan viikon päästä 12.-13.1. Sitä seuraavalla viikolla Euroopan kiertue matkaa Irlannin Dubliniin, joten Ellun EBT-tiedotus palaa sen merkeissä.

AIK:n tulokset

Eliisa Hiltunen


« Palaa