European Bowling Tour

Tulosta

Tatu Lehtoselle erävoitto - Ballmaster Openissa torstaina kova taso

Tatu Lehtonen oli Brunwick Ballmaster Openin yhdeksännen erän ykkösnimi.

10.01.2019

Brunwick Ballmaster Openin torstain avauserä tarjosi peräti kuusi yli 1400 tulosta ja kilpailun ensimmäisen 300 pisteen sarjan.

23-vuotias Tatu Lehtonen oli torstain iltapäiväerän ykkösnimi upealla tuloksella 1478, mikä on tässä vaiheessa karsintavaiheen kolmanneksi paras tulos.

Tämä siitäkin huolimatta, ettei muutama vuosi sitten nuorten maajoukkueeseen kuulunut Lehtonen ole kiertänyt muiden elämän kiireiden takia kilpailuita viime vuosina paljoa. 

Keskiarvolla 246,33 heittäneen Lehtosen urakkaan mahtui muun muassa komea 298 pisteen sarja. 

- En tiedä mistä tuo vire löytyi, kun ei ole paljoa keilannut, mutta tässä on viime aikoina ollut sellainen fiilis, että enemmänkin voisi. Nyt oli helppo keilata, kun löytyi itselle radasta luonteva kohta heittää, Lehtonen summasi erän jälkeen. 

Hän heittää tällä kaudella miesten ykkösdivaria pitääkseen tuntumaa yllä, minkä lisäksi Lehtonen kävi Ruotsissa kilpailemassa. 

- Mutta siinä ne oikeastaan onkin kaikki tämä kauden keilailut. 

Lehtonen oli viimeksi Ballmaster Openin loppukilpailussa 2015. 

- Nyt on selkeä paikka mistä heittää ja tulostakin tuli, niin hyvällä fiiliksellä lähden loppukilpailuun.  

Tatun isä, huippukeilaaja Kimmo Lehtonen saapuu Ballmasteriin aikatauluista riippuen keilaamaan joko perjantaina tai lauantaina. Isällä ja pojalla on siis nyt todellinen vääntö karsinnan kovemmasta tuloksesta

- Se on totta. Kyllä uskon, että tällä tuloksella pärjään aika hyvin, Tatu virnistää. 

Torstaina Ballmaster Openissa nähdään jo runsaasti ulkomaalaisia huippukeilaajia. Lehtosen lisäksi yli 1400 pisteen ylittäviin tuloksiin ylsivät Singaporen Bernice Lim (1464) ja Daphne Tan (1456), Ruotsin Benjamin Jonsson (1433) ja Oliver Dahlgren (1428) sekä Teemu Putkisto (1404). 

Erän yksi kohokohdista oli myös Kaaron Salonmaan heittämä kilpailun ensimmäinen 300 pisteen sarja, jolla Salomaa kuittasi itselleen kolmen tuhannen euron palkintorahat. 

Salomaan tuuletuksesta näki, että onnistuminen tuntui todella hyvältä. 

- Kerrankin oli aihetta tuulettaa, niin miksipä ei. Kyllä tämä kieltämättä oli ehkä oman keilailu-uran hienoin hetki. 

Kaaron keräsi yhteensä pisteet 1391, jotka hyvinkin saattavat riittää loppukilpailuun. Arvioitu finaaliraja on tässä vaiheessa kisaa 1375.

- Aika hyvillä mielin olin tuloksesta varsinkin, kun pystyin eilisestä parantamaan selvästi. Mietin, että saatan vielä huomisen katsoa miten asiat etenevät ja lauantaina käyn vielä heittämässä, jos tarvetta on. 

Ballmaster Open jatkuu kilpailun 10. erän merkeissä torstai-iltana klo 19:00 alkaen. 

Yhdeksännen erän kaikki tulokset  
Karsinnan kokonaistilanne 
Kisajärjestäjän sivut 

Teksti: Henri Havusela


« Palaa