European Bowling Tour

Tulosta

Daria Pajak keilasi Ballmaster Openin kärkituloksen - 11-vuotias Jussi Laine lähellä 300 sarjaa

Daria Pajak oli yhtä hymyä onnistumisensa jälkeen.

10.01.2019

Puolalainen Daria Pajak loisti Brunswick Ballmaster Openin 10. erässä.

Puolalaistähti saapui Talin keilahallille lähes suoraan lentokentältä ja keilasi tuloksen 1496, joka on tällä hetkellä karsinnan kärkitulos. 

Muita onnistujia torstain toisessa erässä olivat Kert Truus (1443), Ruotsin Adam Andersson, hänen maamiehensä Mattias Olsson, Ruotsin ja Thaimaan kaksoiskansalaisuuden omaava Kim Bolleby (1426) sekä Ruotsin Robin Persson (1414). 

Pajak loisti ilosta erän päätyttyä. Hänen paras sarjansa torstaina oli 299 pistettä ja 300 sarja oli yhdestä heitosta kiinni. 

- Olen niin tyytyväinen tähän päivään. Keilasin lähes täydellisen sarjan, ja haluan palavasti saada 300 sarjan, koska en ole ikinä keilannut sitä EBT-kilpailussa. Viime kaudella minulla oli kolme 299 sarjaa, joten nyt olisi aika saada täydellinen sarja, Pajak kertoi erän päätyttyä. 

Pajakin 299 sarja on EBT:n sääntöjen mukaisesti merkitty kilpailun tuloksiin pistein 292, sillä naiset saavat kaikista sarjoistaan kahdeksan pistettä tasoitusta, eivätkä pelaajien pisteet saa ylittää 300 pistettä.

25-vuotias puolalainen viihtyy Talissa ja Suomessa hyvin.

- Pidän todella paljon Suomesta. Minulla on paljon hyviä muistoja täältä, kun voitin esimerkiksi ensimmäisen arvokisamitalini täällä nuorten EM-kisoissa 2008, 25-vuotias Pajak muistelee. 

Puolalaisen lento saapui Suomeen noin viideltä iltapäivällä, kun kymmenen karsintaerä starttasi seitsemältä.

- Tulin suoraan tänne hallille, joten tavoitteeni oli vain saada oloni mukavaksi ja löytää oikeat pallot. Sitten kaatoja alkoikin tulla, joten asiat käynnistyivätkin hyvin lopulta. Olen onnellinen tästä. 

Erän aikana kilpailua seurannut yleisö sai pidättää hengitystään, kun vasta 11-vuotias Jussi Laine täräytti yhteen sarjaan 11 kaatoa putkeen.

Myös viimeinen heitto näytti hyvältä, mutta 300 pistettä jäi haaveeksi yhden keilan jäätyä pystyyn. Laineen täydellinen sarja olisi ollut Suomessa nuorimpana tehty 300 sarja. Nuorimpana täydellisessä sarjassa on onnistunut Pyry Puharinen 12-vuotiaana. 

Kymmenennen erän tulokset 
Kilpailun kokonaistilanne 
Kisajärjestäjän sivut

 


« Palaa