European Bowling Tour

Tulosta

Ballmaster Openissa lisää finaalituloksia - Jesse Launia yllätti

Jesse Launia onnistui tekemään kovan tuloksen ja ylsi ensimmäistä kertaa Ballmaster Openin loppukilpailuun.

11.01.2019

Myös Sanna Pasanen löysi vahvan vireen ja pelasi itsensä loppukilpailuun.

Suomen parhaimpiin naiskeilaajiin lukeutuva Sanna Pasanen summasi Ballmaster Openin 13. erässä pisteet 1444 ja oli erän kolmanneksi paras keilaaja. 

Erän ykkösnimi oli ruotsalainen Peter Hellström 1477 pisteellä, ja hänen jälkeen toisena erässä yllättänyt heinolalaiskeilaaja Jesse Launia, joka nousee ensimmäistä kertaa Ballmaster Openin loppukilpailuun tuloksella 1466.  

Hellström onnistui myös erässä 300 pisteen sarjassa, mikä oli tämän vuoden Ballmaster Openin neljäs täydellinen sarja. Myös Petteri Salonen pääsi yrittämään 300 pistettä, mutta tällä kertaa hän joutui tyytymään sarjassaan tulokseen 297.

Launia keilasi todella vahvasti, kun ensimmäisten viiden sarjan heikoin tulos oli 235 ja kokonaissaldo ennen viimeistä sarjaa komea 1255. 

- Vähän harmitti, että ei loppuun saanut 211 parempaa sarjaa, kun mahdollisuus oli ollut mennä aivan kilpailun kärkisijoille, Launia summasi erän päätteeksi. 

Joka tapauksessa tulos on komea, kun Launian taakse jää tässä vaiheessa runsaasti sekä kotimaisia että ulkomaalaisia huippukeilaajia, jotka hakevat vielä samaa tulosta. 

- Tämä on kolmas vuosi, kun käyn heittämässä Ballmaster Openia. Ensimmäisessä erässä kävin viime viikolla heittämässä ja silloin tuli 1257.  Samalla pallolla heitin tänään ja vähän hion enne kilpailua pintaa auki. Oli vain hyvä päivä tänään. 

Kilpailun olosuhde oli Launian mukaan kuin hänelle tehty. 

- Se olikin tiedossa. Nelosmerkin päältä kun pääsee pelaamaan, niin se sopii minulle hyvin.  

Launia ei tässä vaiheessa kilpailua kuitenkaan paukuttele henkseleitä. 

- Hyvällä fiiliksellä finaalipeleihin, kun sinne nyt pääsee ja sielläkin mahdollisimman pitkälle, hän linjaa. 

Erässä yli 1400 tuloksen heitti myös ensimmäistä kertaa Euroopassa keilaava japanilainainen Misaki Mukotani. Kaiken kaikkiaan erässä nähtiin seitsemän yli 1400 tulosta: 

1. Hellström Peter 1477 
2. Launia Jesse 1466 
3. Pasanen Sanna 1444 
4. Wegner Jenny 1424 
5. Andersson Sandra 1418 
6. Mukotani Misaki 1416
7. Salonen Petteri 1410 

Kaikki 13. erän tulokset näet tästä linkistä

Karsinnan kokonaistilanne 

Lisäksi perjantaina karsintaerien päätteeksi keilattiin yli 250 pisteen sarjojen ylittäneidein välillä ekstrakilpailu, jonka pääpalkintona oli tuhat euroa.

Ensin kilpailijat heittivät yhdellä heitolla pakasta vähintään kahdeksan keilaa pois, toisella kierroksella yhdeksän keilaa ja tämän jälkeen kaatoja niin pitkään, että voittaja oli selvillä. 

Jarno Lahti ja Mika Oksanen olivat kaksi viimeistä jäljellä, ja tällä kertaa Lahti korjasi tuhannen euron potin. Voittoon riitti Lahdelle vain seitsemän keilan kaataminen viimeisellä kierroksella, kun Oksanen epäonnistui viimeisessä heitossa ja sai vain kuusi keilaa pois pakasta.

 


« Palaa