European Bowling Tour

Tulosta

Ballmaster Openin 16 parasta jäljellä - seuraavaksi round robin

Joonas Jehkinen keilasi upeasti toisen finaalivaiheen kärkituloksen ja jatkaa hyvillä pisteillä round robiniin.

13.01.2019

Ballmaster Openin toinen finaalivaihe on pelattu. Monen huippunimen osalta kilpailu päättyi jo tässä vaiheessa. 

Ballmaster Openin toisessa loppukilpailuvaiheessa nähtiin mielenkiintoisia tuloksia kahdeksan sarjan pelissä, johon osaa otti 36 keilaajaa. 

Jatkoon pääsevät 16 parasta ovat: 

1. Jehkinen Joonas FIN 1916 
2. Tiainen Juuso FIN 1906 
3. Salomaa Kaaron FIN 1877 
4. Kallio Jesse FIN 1875 
5. Wilhelmsson Filip SWE 1872 
6. Tan Cherie SGP 1871 
7. Bolleby Kim THA 1863
8. Andersson Adam SWE 1855 
9. Truus Kert FIN 1854
10. Salonen Petteri FIN 1842
11. Mukotani Misaki JPN 1841 
12. Olsson Mattias SWE 1818
13. Svensson William SWE 1817 
14. Käsmä Jonne 1816 
15. Lim Bernice SGP 1816
16. Hellström Peter SWE 1815 

Näin ollen jatkosta putosivat muun muassa Pasi Uotila, Kimmo Lehtonen, USA:n naistähtiin lukeutuva Danielle McEwan sekä toissavuoden Ballmaster Open voittaja Daphne Tan, joka putosi pois 16 parhaan joukosta keilattuaan viimeiseen sarjaan vaatimattomat pisteet 168. 

Suomalaisittain toinen finaalivaihe tarjosi myös ilonaiheita, kun Joonas Jehkinen, Juuso Tiainen sekä  Kaaron Salomaa suoriutuivat urakasta parhailla tuloksilla. 

Kärkituloksen tehnyt Jehkinen oli rauhallisin mielin. Kokenut keilaaja on useaan otteeseen päässyt 16 parhaan joukkoon Ballmaster Openissa aikaisemminkin sekä myös ollut muutaman kerran neljänkin parhaan joukossa. 

- Fiilis on hyvä. Aamulla kun heräsin, oli toisen jalan polvi turvoksissa ja mietin, että pystyykö tänään keilaamaan. Se näyttikin kuitenkin toimivan, kun tönkön liikkeen takia joutui yksinkertaistamaan heittoa, Jehkinen kertoi erikoisesta lähtökohdasta. 

Myös Kaaron Salomaan kulunut vuorokausi on ollut vaiheita täynnä. Hän ylsi 40 parhaan joukkoon loppukilpailuun karsinnasta viimeisenä, minkä lisäksi lauantai oli pitkä ja uuvuttava päivä. 

Lauantain ensimmäisessä finaalivaiheessa nähtiinkin väsyneen oloinen Salomaa, joka kuitenkin taisteli tarvittavan tuloksen. Sunnuntaina tekeminen oli eri näköistä nukutun yön jälkeen. 

- Nyt on oiekasti aika hyvä fiilis. Aamulla heitin ensimmäiseen sarjaan 175. Siinä joutui miettimään, että tänne on tultu keilaamaan eikä katselemaan. Eilen oli pitkä päivä, mutta tästäkin päivästä on tarkoitus tehdä pitkä, Salomaa linjaa. 

Salomaa kokosi itsensä ja heitti loistavan tuloksen 1877. 

- Lauantai oli kieltämättä raskas päivä. Karsinnan jälkeen meinasi jo tunteet purkautua, kun luulin, ettei tulokseni riitä jatkoon.  

Salomaa on ensimmäistä kertaa ylipäätään Ballmaster Openin loppukilpailussa. Samoin on Juuso Tiainen, jolta voidaan odottaa sunnuntaina paljon. Hyvässä iskussa läpi kauden keilannut Tiainen on voittanut Talissa kaksi Suomen Ranking -osakilpailua. 

Seuraavaksi Talissa käynnistyy round robin Tänä vuonna 16 kärki on jaettu kahteen lohkoon ja molemmista kaksi parasta etenee neljän parhaan pudotuspeleihin. Round robinissa jatketaan toisen finaalivaiheen pisteisiin.

Seuraa tuloksia näistä linkeistä: 

Livelähetys 
round robinin tulosseuranta lohko A ja lohko B
online scoring


« Palaa