European Bowling Tour

Tulosta

Joonas Jehkinen on Ballmaster Openin voittaja vuonna 2019!

Joonas Jehkinen on Ballmaster Openin voittaja vuosimallia 2019.

13.01.2019

Jehkinen voitti loppuottelussa Singaporen Cherie Tanin ja nappasi keilailu-uransa ensimmäisen voiton Ballmaster Openista.

Joonas Jehkinen tuuletti vapautuneesti voiton ratkettua Cherie Tania vastaan käydyssä loppuottelussa, jonka pisteet menivät Jehkisen hyväksi 234-213. Välierässä puolestaan Jehkinen voitti Petteri Salosen lukemin 248-231. 

Välierässä Cherie Tanille hävinnyt Jesse Kallio oli lopulta kolmas ja hän kuittasi itselleen saman neljän tuhannen euron rahapalkinnon kuin neljänneksi sijoittunut Salonen.

Voiton myötä Jehkinen nappasi kymmenen tuhannen euron pääpalkinnon. Voitto varmistui viiden kaadon loppujonolla Tania vastaan.

- Aivan mahtava fiilis. On tämä kyllä niin hienoa voittaa Ballmaster Open. Tämä on juuri se kilpailu, jonka kaikki suomalaiskeilaajat haluavat voittaa, Jehkinen summasi

Jehkinen on aikaisempina vuosina ollut kahteen otteeseen Ballmaster Openin kolmas ja kertaalleen toinen. 

Ballmaster Openin voitto tuli neljän vuoden tauon jälkeen suomalaiselle keilaajalle.

- Olen miettinyt välillä, voinko koskaan olla ykkönen tässä kilpailussa. Olen kuitenkin tiennyt, että minulla on mahdollisuudet siihen ja olen yrittänyt olla ottamatta asiasta paineita. Nyt se sitten onnistui. 

Talin keilahalli täynnä yleisöä, minkä lisäksi loppuottelu lähetettiin suorana Yle TV2 -kanavalla, mikä lisää keilaajien paineita. 

- Onhan se erilaista. Yleensä minulle se ensimmäinen sarja on haastava, niinkuin tänäänkin, kun olin pitkästä aikaa kameroiden edessä. Loppuottelussa paineita ei enää samalla tavalla ollut. 

Ulkopuolisten tekijöiden lisäksi Jehkisen mukaan itse pudotuspeleissä ei ollut mitään yllättävää.

- Radat muuttuivat juuri niin kuin arvelinkin niiden muuttuvan. Välierän ja loppuottelun 20 ruutuun minulla oli kolme huonoa heittoa, joista kahdesta tuli reiät. Hyvin sain kuitenkin suoritettua.

Jehkinen iloitsi voittoa yhdessä perheensä kanssa. Tuore isä lähettikin ison kiitoksen kotiin.  

- Perhettä haluan kiittää, erityisesti vaimoani. Tässä on ollut hirveä kasa töitä viimeisen puolen vuoden aikana ja siihen päälle keilailukausi. Sen verran olen keilannut, että olen saanut pidettyä tuntuman yllä. Vaimo on sitten huolehtinut kotona paljon asioista. 

Toiseksi sijoittunut Cherie Tan kuittasi itselleen kuusi tuhatta euroa ja kolmanneksi sijoittunut Petteri Salonen neljä tuhatta euroa.  

Loppuottelun jälkeen Ballmaster Openissa keilattiin vielä kahden tuhannen ekstrapalkinto kaikkien 300 sarjan keilanneiden kilpailijoiden kesken. Kaksi tuhatta euroa itselleen korjasi lopulta Teemu Putkisto.  

Ballmaster Openin sunnuntain ratkaisuhetket voit katsoa Yle Areenasta jälkilähetyksenä tästä linkistä

Ballmaster Openin kaikkia tuloksia voit tarkastella kisajärjestäjän sivuilta puolestaan tästä linkistä. 

 

 


« Palaa