European Bowling Tour

Tulosta

Käyhkö voitti karsinnan, kaikki suomalaiset lopulta finaaliin

20.01.2019

Irish Openin finaali jatkuu tänään. EDIT: Kaaron Salomaan kommentit lisätty.

Tomas Käyhkö piti eilen kärkipaikkansa ja hän tulee tänään mukaan finaaliin vasta kolmannesta vaiheesta. Viimeisestä erästä Englannin Paul Moor teki tuloksen 1469 ja nousi kakkoseksi. Naisista Hollannin toinen vasuri Nicole Sanders venyi ja teki tuloksen 1418. Finaaliraja oli lopulta 1288. Kaaron Salomaa ansaitsee kunniamaininnan sinnikkyydestään, sillä hän teki melkoisen päivätyön pelaamalla eilen kaikki kolme erää. Kun tulosta ei niissä syntynyt, niin hän meni sitten finaaliin desperadosta sarjalla 257. Näin siis kaikki suomalaiset mukana finaalissa. Muut jatkajat desperadosta olivat Irlannin Tom Byrne 244 ja Islannin Gustaf Björnsson 237.

Eilen pelattiin vielä finaalin ensimmäinen vaihe, neljä sarjaa. Vaihe pelattiin kahdessa ryhmässä, koska pelaajia oli yhteensä 54. Muut suomalaiset selvittivät helposti tiensä toiseen vaiheeseen, mutta Kaaron Salomaan kiri ei enää riittänyt pitkän päivän jälkeen. Paras suomalainen oli Teemu Putkisto pistein 900, Lauri Sipilä teki 882, Olli-Pekka Pajari 852 ja Pyry Puharinen 842. Jatkoon vaadittiin 827. Salomaa jäi pisteisiin 760. -Peli ei lähtenyt kulkemaan samalla tavalla kuin aiemmat. Desperadosta hyvillä mielin finaaliin, mutta sitten ei vaan kymppikeila irronnut niin hyvin, Kaaron kommentoi.

Finaali jatkuu toisella neljän osiolla tänään paikallista aikaa klo 10 eli Suomen aikaa klo 12. Kaksitoista parasta etenee jatkoon tästä vaiheesta ja kolmannesta vaiheesta eteenpäin pelataan matsipelejä. Matsin voittaja ratkeaa kahden sarjan yhteistuloksella.

Tulokset
Live Streaming

Eliisa Hiltunen


« Palaa