Arvokilpailut

Tulosta

Päävalmentaja Jarmo Ahokas luottaa junioreiden mahdollisuuksiin arvokisoissa

Jesse Ahokas (vas.) ja Pyry Puharinen (oik.) menestyivät jo viime kaudella loistavasti junioreiden EM-kisoissa. Päävalmentaja Jarmo Ahokkaan mukaan Suomella on sekä tytöissä että pojissa hyvät mahdollisuudet myös tämän kevään arvokisoissa.

22.01.2019

Nuorten maajoukkuevalinnat kevään MM- ja EM-kilpailuihin tehtiin aikaisemmin tammikuussa. Nyt päävalmentaja Jarmo Ahokas avaa tunnelmiaan ennen arvokisoja. 

Juniorimaajoukkueet osallistuvat keväällä ensin 16.-24.3.2019 Pariisissa pelattaviin junioreiden MM-kilpailuihin ja tämän jälkeen 13.-22.4.2019 Wienissä pelattaviin EM-kilpailuihin.

Maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Ahokas odottaa arvokisoja luottavaisin mielin. 

- Meillä on kokeneet joukkueet, vaikka nuoria keilaajia ovatkin. Ensimmäisenä edessä on ensi kertaa järjestettävät junioreiden MM-kisat, joten se on meille uusi haaste, Ahokas sanoo.

Juniorit matkaavat arvokisoihin seuraavilla joukkueilla: 

Junioreiden MM-kilpailuihin 16.-24.3.2019 Pariisi, Ranska

Tytöt
Peppi Konsteri, Turku
Mila Nevalainen, Hämeenlinna
Kotiin jäävä varapelaaja: Piitu Viianen, Kuortane
Pojat
Jesse Ahokas, Lahti
Pyry Puharinen, Helsinki
Kotiin jäävä varapelaaja: Otso Kahila, Kuortane

Joukkue junioreiden EM-kilpailuihin 13.-22.4.2019 Wien, Itävalta

Tytöt
Peppi Konsteri, Turku
Mila Nevalainen, Hämeenlinna
Reetta Neuvonen, Salo
Piitu Viianen, Kuortane
Kotiin jäävä varapelaaja: Sonja Remes, Siilinjärvi
Pojat
Jesse Ahokas, Lahti
Pyry Puharinen, Helsinki
Otso Kahila, Kuortane
Lassi Aalto, Turku
Kotiin jäävä varapelaaja: Onni Riikonen, Varkaus 

Ahokkaan mukaan Suomen huippujuniorit pärjäävät vertailussa ketä vastaan tahansa.

- Kun nämä junioreiden MM-kisat on uusi asia, on vähän vaikea sanoa, mikä sitten on taso Euroopan ulkopuolella, mutta sellainen tuntuma on, että olemme sielläkin yksi kärkijoukkueita. Meillä on lähettää kisoihin näiden ikäluokkien kärkikeilaajia. 

Päävalmentaja kuitenkin muistuttaa, että nuoret ovat nuoria. 

- En näe esteitä menestymiselle kummassakaan kilpailussa, mutta pitää myös muistaa, että puhumme vielä lapsista, joiden niskaan ei voi kaataa liian isoja paineita, vaikka niitäkin pitää urheilijan osata ottaa vastaan ja hallita.

- Järki pitää olla mukana eikä mitaleita ei jaeta etukäteen. Nämä pelaajat ovat vasta alkutaipaleella maajoukkueuralla. Sekin on hyvä muistaa, Ahokas linjaa. 

Maajoukkuevalinnoissa valmentajat toimivat tiiminä, minkä lisäksi valinnoissa tarkastellaan kokonaisuuksia. 

Ahokas on valmentajana MM-kisoissa, kun puolestaan EM-kisoissa juniorityttöjen valmentajana on Markku Veijanen ja junioripoikien valmentajana Sami Konsteri

- Heillä on tietysti iso vastuu valinnoissa ja valmentajatiiminä teemme lopulliset päätökset. Kokonaisuus ja pelaajien koko kauden tekemiset valinnoissa ratkaisevat. Näiden tyttöjen ja poikien otteita pystyy seuraamaan SM-liigassa, Suomen Rankingissa, Junnutourilla sekä muissa kilpailuissa, minkä lisäksi keskiarvot vaikuttavat ja se, miten sitoutuneita pelaajat ovat maajoukkuetoiminnassa, Ahokas luettelee. 

Viime kaudella poikien EM-kisoissa Pyry Puharinen ja Jesse Ahokas saavuttivat parikilpailussa kultaa, minkä lisäksi Lassi Aalto nappasi upeasti Mastersissa henkilökohtaisen hopean. 

- EM-kisoissa ollaan tänä vuonna poikien puolella ihan kärkikolmikon joukkue. Lopullisessa tuloksessa kuitenkin pienet asiat ratkaisevat. Tämä on matkan alku nuorille, joten tästä pitää osata myös nauttia, Ahokas sanoo.

Myös valmistautuminen pyritään tekemään mahdollisimman hyvin ennen EM- ja MM-kisoja. Tärkeä asia on antaa pelaajille informatiivista tietoa kaikesta, mitä tapahtuu.

- Helmikuussa lähdemme Dohaan ystävyysturnaukseen joukkueen kanssa valmistautumaan kisoihin. Siellä saamme kovia pelejä ja pelataan samalla formaatilla kuin junioreiden EM-kilpailuissa. Pääsemme yhdeksän maan kanssa mittaamaan kuntoamme siellä.


« Palaa