Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Jason Belmonte teki historiaa PBA-kiertueella

11.02.2019

Australialaistähti Jason Belmonte nappasi kymmenennen PBA major-tittelinsä voitettuaan Tournament of Championsin Ohiossa Yhdysvalloissa.

Kaksikätisen keilailun yksi pioneereista kuittasi samalla itselleen 50 tuhannen dollarin palkintorahat. 

Voitto tarkoitti sitä, että Belmontella on yhtä monta Major-titteliä kuin keilaajalegendoilla Pete Weberillä ja Earl Anthonylla, jotka ovat myös voittaneet Major-turnauksen kymmenen kertaa. 

35-vuotias Belmonte oli haltioissaan voitosta. 

- En ikinä villeimmissä unelmissani olisi voinut kuvitella, että saavutan tämän. Ei tunnu todelliselta, että nimeni on listalla näiden kahden kaikkien aikojen huippukeilaajan kanssa, Belmonte kuvaili PBA:n verkkosivuilla kisan päätyttyä. 

Hän kuitenkin katsoo jo eteenpäin, kun hänellä on mahdollisuus ottaa ennätys omiin nimiinsä pelkästään. 

- Nyt kun minulla kymmenen voittoa, en malta odottaa, että voitan 11. kerran. Jos saavutan sen, voin laittaa fokukseni täysin keilaamiseen ja jättää ennätysten miettimisen vähemmälle. 

Belmonte voitti Tournament of Championsin finaalissa EJ Tackettin 225-196. Australiaisella on nyt palkintokaapissa 19 PBA-titteliä.  Myös Tackett on voittanut urallaan 12 PBA-titteliä. 

Välierävaiheessa Belmonte voitti Marshall Kentin 238-192 ja Tackett kävi puolestaan tiukan taistelun Josh Blanchardia vastaan 264-236. 

Osku Palermaan sijoitus osakilpailussa oli 38:s.  

Tournament of Championsin lopullinen järjestys: 

1, Jason Belmonte

2, EJ Tackett 

3, Marshall Kent

4, Josh Blanchard 

5, Sean Lavery-Spahr


« Palaa