Muut uutiset

Tulosta

Dohan ystävyysturnaus päättyi Suomen juhliin

Tyttöjen mastersin kolme parasta. Peppi Konsteri ja Mila Nevalainen sekä Norjan Nora Kjellas.

16.02.2019

Yhdeksäs Friendly Competition pelattiin päätökseen mastersin finaaleilla. Suomi putsasi pöydän pojissa ja tytöissä.

Lauantaina oli vuorossa turnauksen viimeinen pelipäivä, joka huipentui mastersin finaalipeleihin. Suomalaiset jättivät muille luut kouraan vieden kuudesta jaossa olevasta mitalista viisi. Otso Kahila johdatti Suomen pojat kolmoisvoittoon vieden kullan. Pyry Puharinen vei hopean ja Jesse Ahokas pronssin. Otso aloitti mastersin finaalit myös hienosti tehden kisojen toisen 300-sarjansa.

- Pitkästä aikaa itseluottamukseni oli kohdallaan. Sain pidettyä fokuksen itse asiassa. Pallossa oli hyvä pinta tänään koko ajan ja toistotkin olivat hyviä. Arvostan voittoa korkealle, kun ekaa kertaa oli maajoukkuepaita päällä. Tästä on hyvä lähteä EM-kisoja kohti. Ei paljon paremmin olisi viikko voinut mennä. Nyt ei tarvitse enää jatkossa niin paljon jännittää, kun tästä sai hyvän kansainvälisen pelikokemuksen, debyytin maajoukkuepaidassa tehnyt Otso purki voittoisan päivän päätteeksi.

Tytöissä Peppi Konsteri oli kisojen kuningatar voittaen lopulta myös mastersin. Aikaisemmat mestaruudet tulivat pari- ja joukkuekilpailuista sekä All eventistä. Pepin mastersvoiton kruunasi Mila Nevalainen sijoittumalla kolmanneksi.

- Kaikin puolin hyvä reissu. Nyt oikeasti onnistui pelit koko viikon ja sain itseluottamusta tekemiseeni. Tämä päivä oli yksi niistä hyvistä päivistä, mutta lähellä välillä kävi, että en olisi päässyt loppuotteluun. En luovuttanut missään vaiheessa. Tämän reissun jälkeen käydään Siperiassa kisaamassa ja kaikki tekeminen tähtää tuleviin arvokisoihin, neljä kultaa ja yhden hopean Dohassa voittanut Peppi kertoi.

Koko joukkueen menestys oli huikeaa, sillä kaikki neljä poikaa ja tyttöä etenivät kahdeksan parhaan joukkoon.

Päävalmentaja Jarmo Ahokas oli joukkueen esityksiin viikon ajalta tyytyväinen.

- Pelileiri oli varsin onnistunut joukkueelta. Joukkueessa on pari uutta pelaajaa ja tällaisen viikon aikana ehtii tutustumaan paremmin heihinkin. Pelaamisen taso on aika hyvällä mallilla tällä hetkellä, vaikka vastustajat eivät tänä vuonna olleetkaan ihan odotetun kovia. Ainakaan meidän maajoukkueen taso ei kokenut mitään inflaatiota vaan ollaan menty eteenpäin. Vaikka oli monesta maanosasta keilaajia niin valtaosa täällä pojista keilasi kahdenkäden tekniikalla. Esimerkiksi Ruotsin ja Perun pojat olivat kaikki kaksikätisiä. Sitä oppia pitää Suomessakin jakaa enemmän. Vaikka meillä on muutama superlahjakkuus, niin kaksikätisiä junioreita, poikia ja tyttöjä, pitää houkutella entistä enemmän lajin pariin. Nyt jatketaan kohti junioreiden MM- ja EM-kisoja luottavaisin mielin.

Friendly Competition (järjestäjän turnaussivulle)

Sami Järvilä


« Palaa