Muut uutiset

Tulosta

Keilailua ei valittu Pariisin olympialaisiin 2024

22.02.2019

World Bowling sai tänään kirjeitse huonoja uutisia Pariisin 2024 olympialaisten järjestelykomitealta. Isäntäkaupunki ei tule ehdottamaan keilailua yhtenä uusista valittavista lajeista.

Pariisi on nimennyt 2024 olympialaisiin neljä uutta lajia ja ne ovat breakdance, kiipeily, rullalautailu ja lainelautailu. Nämä lajit menevät läpi prosessin seuraavaan vaiheeseen.
Aikaisemiin järjestelykomitea listasi kahdeksan lajin ”shortlistin”, josta valittiin prosessin jälkeen neljä lajia, mutta sitä ei tehty tällä kertaa. World Bowling oli syystä hyvin pettynyt tänään tulleeseen ilmoitukseen.

World Bowlingin toimitusjohtaja Kevin Dornberger kertoi tiedotteessa seuraavasti: "On hyvin valitettavaa, että saimme tietää tästä näin, mutta onnittelemme neljää urheilulajia, jotka valittiin. Keilailu on tehnyt paljon työtä ja eri liikkeitä viimeisten neljän vuoden aikana, kun olimme niin lähellä päästä Tokion 2020 -olympialaisiin. Tämä uutinen ei saa lannistaa meitä, vaan motivoida jatkamaan lajimme kehittämistä, sillä tiedämme keilailulla olevan niin paljon mahdollisuuksia menestyä lajina siellä ja viihdyttää massoja."
Valtuuskunta, johon kuului neljä World Bowlingin jäsentä ja kolme Ranskan liiton jäsentä (FFSBQ), tapasi Pariisin 2024 järjestelykomitean tämän vuoden tammikuussa esittelemällä keilailu-urheilua ja heidän näkemystään siitä, miten laji sopisi Pariisin 2024 olympialaisiin.
Pariisin 2024 neljä lajisehdotusta äänestetään Tokion 2024-olympialaisten jälkeen seuraavana vuonna järjestettävässä IOC: n istunnossa.

Sami Järvilä


« Palaa