European Bowling Tour

Tulosta

Pasanen komeasti loppukilpailuun Hollannissa

03.03.2019

Sanna Pasanen intoutui hienoon keilailuun Bronzen Schietspoel Tournamentin viimeisessä karsintaerässä Hollannin Tilburgissa. Hän veteli tuloksekseen 1370, mikä riitti koko karsinnan kolmanteen sijaan ja suoraan paikkaan finaalin toiselle kierrokselle.

European Bowling Tourin osakilpailun viimeisessä erässä Sanna Pasanen sai keilailuunsa lentävän lähdön, kun neljään ensimmäiseen sarjaan keilat kaatuivat komeaa tahtia: 212, 259, 235 ja 248. Naisten kahdeksan pisteen tasoitusten kera pisteitä oli tuossa vaiheessa yhteensä 986. Tuon rymistelyn jälkeen tahti hiipui ja kaksi viimeistä sarjaa jäivät alle parin, mutta loppukilpailupaikan suhteen sillä ei ollut väliä, tulosta oli jo riittävästi. Pariin viimeiseen ruutuun oli sitten venyttävä ehjiin, jotta paikka neljän parhaan joukkoon aukeni, nämä kun pääsevät suoraan finaalin toiselle kierrokselle. Ja onnistuihan se, 1370 antoi paikan karsintakolmosena.

Sanna kommentoi peliään hotellin sängyn laidalta ennen nukkumaanmenoa.
- Tunnelmat on tietysti hyvät, mutta nyt on katse käännetty jo huomiseen. Pelit alkaa vasta kahdelta, joten nukkua saa aamulla pitkään, kuului väsynyt kommentti ääniviestissä.
- Lähdin asenteella, että nyt tai ei koskaan, sillä muuta mahdollisuutta ei enää ollut. Desperadoa en halunnut heittää, Sanna naurahti.
- Keilailu lähtikin hyvin rullaamaan, vähän erilaista ideaa oli. Arpaonnikin oli mukana, ensimmäisen kerran täällä tuli ratojen vaihto oikealle. Oon kokenut, että loppupään radat ovat ittelleni paremmat. Ei sen kummempaa, tyytyväinen fiilis oli ja tuli hyvää pelaamista. Kaks vikaa sarjaa oli taisteluu, kun oli vähän erilaisempi ratapari ja sitten piti siirtyä alkupäähän. Siinä tuli vähän vaikeuksia, mutta ehjällä pelillä sain sen kuitenkin pelastettua, Pasanen kertoili kisan kulusta.
- Katotaan mitä huominen tuo tullessaan…

Kaikkiaan neljä suomalaista selvitti tiensä karsinnasta loppukilpailuun. Pasasen lisäksi vasuripari Samu Valaranta ja Jesse Kallio ottivat sijat viisi ja kuusi tuloksillaan 1365 ja 1355. Kaaron Salomaa sai sen viimeisen loppukilpailupaikan, kun tulos 1305 riitti sijalle 30. Desperadosta ei meikäläisille enää jatkopaikkaa hellinnyt.
Pasasen nousua lukuun ottamatta kärki pysyi ennallaan, ykkönen oli Englannin Hadley Morgan 1420, toisena saman maan Glen Richardson 1378. Sannan jälkeen neljännen paikan suoraan toiselle kierrokselle otti kolmas engelsmanni, Brandon Roberts 1368.

Loppukilpailun ykkösvaihe, kuusi sarjaa, alkaa klo 11.00 Suomen aikaa. Siitä jatkavat 12 parasta ja neljä ”ohivalittua” sitten blokkipeliin klo 15.00 alkaen. Keilaajat jaetaan sijoitusten perusteella neljään neljän keilaajan ryhmään, joista kaksi parasta jatkaa kahden sarjan yhteistuloksilla eteenpäin. Sama menettely toimii loppuun saakka vaiheissa kolme ja neljä. Voittaja siis saadaan selville kahden sarjan tuloksin, kun mukana on enää neljä keilaajaa.

Pekka Korpi


Järjestäjän sivuille
Tuloksiin
Live scoring

 

 

 


« Palaa