European Bowling Tour

Tulosta

Suomalaisten loppukilpailu päättyi alkuunsa

03.03.2019

Tilburgin EBT-turnaus Hollannissa ei tuonut suomalaismenestystä. Kaikki meikäläiset putosivat jatkosta heti, miehet ensimmäisessä vaiheessa ja Sanna Pasanen toisessa.

26 keilaajaa pelasi loppukilpailun ensimmäisessä vaiheessa kuusi sarjaa, josta 12 parasta jatkoi eteenpäin. Samu Valaranta oli parhaana suomalaisena sijalla 15 tuloksella 1252, hän jäi jatkopaikasta 20 pistettä. Valaranta eli toiseen sarjaan syntyneellä 256-lukemalla, muuten tahti oli vaisua. Viidennen sarjan 221 piti vielä toivoa yllä, mutta kun viimeinen sarja jäi alle parin, oli jatkohaaveet haudattava.
Kaaron Salomaan peli oli aika samanlainen, kaksi hyvää sarjaa, yhteensä 50 päälle, mutta kun muut sarjat alkoivat ykkösellä, ei hänellä olut asiaa eteenpäin. Tulos 1219 antoi sijan 22. Jesse Kallion meno kesti kaksi sarjaa alusta, 30 päälle parin, vaan loppu oli hankalaa. Yhteistulos hänellä oli 1090 ja sijaluku erässä 34.

Sanna Pasanen tuli kentälle vaiheeseen kaksi, jossa pelattiin neljän keilaajan ryhmissä kahden sarjan peli. Siitä kaksi parasta jatkoi vaiheeseen kolme. Sanna jäi takaa-ajajaksi sarjallaan 205, kun Nicole Sanders teki 243, Michell Stinissen 223 ja Jenny Wegner 211. Toisesa sarjassa kaverit jäivät vähän odottelemaan ja Sannalla oli mahdollisuus ottaa jatkopaikka. Hänellä oli ysiruudussa tripla alla ja ero kakkospaikkaan on kymmenkunta pistettä, mutta se vaadittu kaato jäi tekemättä. Sanders otti ryhmävoiton pistein 454 ja Wegner toisen jatkopaikan lukemin 431. Stinissenin pisteet olivat 418 ja Pasasen 417.

- Ensimmäinen fiilis, mikä jäi on, että harmittaa tietenkin. Eka sarja oli ihan hyvää pelaamista, mutta ei vaan keppi tippunut. Toisessa sarjassa olis ollu pallo ja linja, sit vaan lähti pari huonoa. Loppuun asti yritin tietysti taistella, mutta viikonlopun ainoa klippi piti sitten tehdä ysiruutuun, Sanna kertoili.
- Ihan hyvä reissu kaikkiaan, yhdellä pelillä voitti aika paljon. Ois ollu kiva keilata vielä, mutta tällä kertaa näin, Pasanen tuumasi.
- Ensi viikolla taas Imatralle keilaamaan, maaliskuussa on aika paljon kisoja. Hyvällä mielellä eteenpäin, Sanna lopetti.

Sannan loppusijoitus oli 14., Samun 19., Kaaronin 26. ja Jessen 38. Palkintorahoja Sanna tienasi erävoiton ja naisten karsinnan voiton myötä 2250 euroa ja pojat 500 mieheen.

 

Pekka Korpi

Järjestäjän sivuille
Tuloksiin

 

 


« Palaa