Ranking

Tulosta

Tomas Käyhkölle kauden toinen Ranking-voitto kovatasoisessa finaalissa

Tomas Käyhkö (kesk.) nappasi jo kauden toisen voittonsa Suomen Rankingissa. Upeasti pelasivat myös toiseksi sijoittunut Juho Rissanen (vas.) sekä Juhani Tonteri.

16.03.2019

Suomen Rankingin neljännessä osakilpailussa kohtasivat kaksi Mainarien pelaajaa. 

Ennen pudotuspelejä round robinissa kolmen kärki erottui edukseen jo ennen viimeisiä sarjoja, kun Juho Rissanen oli ottanut selvän kaulan kärjessä, minkä lisäksi Tomas Käyhkö ja Juhani Tonteri olivat yli sadan pisteen karussa muilta pelaajilta.

Neljänneksi sijoittui Jari Ratia, joka jäi Tonterista lopulta 141 pistettä. Joonas Jähi teki kahdeksannelta sijalta round robiniin lähdettäessä hyvän nousun, mutta se riitti tällä kertaa vain viidennelle sijalle.

Tilanne round robinin ja 21 pelatun sarjan jälkeen oli (kokonaispisteet ja keskiarvo):

1. Rissanen Juho 5036, 232,67
2. Käyhkö Tomas 4975, 228,33
3. Tonteri Juhani 4959, 230,43
4. Ratia Jari 4818, 225,86
5. Jähi Joonas 4809, 221,14
6. Salonen Petteri 4635, 219,29
7. Rikkola Juuso 4634, 217,81
8. Truus Kert 4622, 217,24

Näin ollen Juho Rissanen jäi odottamaan finaalivastustajaa, kun Käyhkö ja Tonteri kohtasivat pudotuspeleissä.

Käyhkö aloitti oman pelinsä neljän kaadon jonolla. Tonteri heitti viidenteen ruutuun reiän, jota hän ei onnistunut paikkaamaan. Kun Käyhkö jatkoi ehjää pelaamistaan ja heitti yhdeksänteen ruutuun jo kahdeksannen kaatonsa, oli ero selvä, kun Tonteri ei onnistunut vastaamaan kaatojonolla. Pisteet menivät Käyhkön hyväksi lopulta selvästi 256-190.

Finaalissa kohtasivat seuratoverit, kun Rissanen ja Käyhkö molemmat ovat Mainarien miesten liigajoukkueen kantavia voimia.

Todella kovatasoisessa finaalissa molemmat aloittivat tunnustellen avausruudun ysipaikolla. Tasainen kamppailu jatkui molempien tuplakaadoilla, kunnes neljänteen ruutuun Rissanen heitti jälleen ysipaikon ja Käyhkö kuittasi tilanteen kaadolla ja nappasi johtoaseman.

Sekä Rissanen että Käyhkö jatkoivat kaadoilla, kunnes Käyhköllä jäi yksi keila pystyyn seiskaruudussa, ja nyt Rissanen hyödynsi paikkansa ja teki kaadon. Ysiruutuun tultaessa molemmat olivat pelanneet ainoastaan ehjiä ruutuja ja siihenkin molemmat keilasivat kaadot.

Kymppiruutuun viiden kaadon jonolla lähtenyt Rissanen aloitti kaadolla, mutta kaatoi sen jälkeen yhdeksän.

Käyhkö piti lopulta pintansa ja heitti kymppiruutuun kaksi kaatoa ja varmisti voiton itselleen. Lopulta pisteet menivät hänen eduksi 269-258.

- Eihän se ole mukavinta voittaa näin tärkeässä finaalissa omaa seurakaveria, mutta ei se kuitenkaan kauhean erilaiseksi pelaamista tehnyt, Käyhkö summasi kovatasoisen finaalin jälkeen.

Ranking-osakilpailun voitto oli hänelle jo kauden toinen, kun hän voitti kauden ensimmäisenkin.

- Tällä kertaa en olisi uskonut ennen päivän alkua, kun oma pelaaminen ei ole ollut ihan parasta viime aikoina, mutta näköjään hyvin tässä kuitenkin kävi.

Finaali oli juuri niin tiukka kuin se parhaimmillaan keilailussa on. Kovaa tulostasoa osasikin yleisö odottaa, olihan Rissanenkin oli ollut pitkin päivää tuloksissa ykköskeilaajana.

- Rissanen oli keilannut koko päivän niin hienosti. Tiesin, ettei siinä voi montaa missiä tehdä, Käyhkö kehui joukkuekaveriaan.

Kausi on ollut todellinen menestys Käyhkölle, kun Ranking-voittojen lisäksi Mainarit on miesten SM-liigassa ylivoimaisessa johdossa ja Käyhkö on sielläkin tehnyt todella kovaa tulosta.

- Joo, ei ole kyllä tällaista kautta ennen itselläni ollut, hän sanoo. 

Pudotuspelit: 
Käyhkö Tomas 256 - Tonteri Juhani 190 
Rissanen Juho 258 - Käyhkö Tomas 269 

Lopullinen järjestys:
1. Käyhkö Tomas
2. Rissanen Juho
3. Tonteri Juhani 

Kaikki tulokset näet kisajärjestäjän sivuilta tästä linkistä


« Palaa