Arvokilpailut

Tulosta

Avajaiset pidetty – kisat voivat alkaa

Avajaisissa Suomen kylttiä kantoi Mila Nevalainen ja lippua Pyry Puharinen.

18.03.2019

Junioreiden MM-kilpailujen avajaiset pidettiin maanantai-iltapäivällä. Kilpailuissa keilataan uudella World Bowlingin pistelaskujärjestelmällä.

Avajaiset menivät perinteisen kaavan mukaan. Joukkueet marssivat radoilla lippujen ja kylttien kera, jonka jälkeen World Bowlingin toimitusjohtaja Kevin Dornberger lausui tervetuliaissanat. Tämän jälkeen Ranskan Keilailuliitto toi oman tervehdyksen ja lopuksi oli pelaajien valan vuoro.

Junioreiden MM-kilpailut keilataan kaikki pelit uudella World Bowlingin pistelaskujärjestelmällä, jossa kaadosta saa 30 pistettä ja paikon arvo on 10+avausheitolla kaadetut keilat. Kymppiruudussa heitetään muiden ruutujen tapaan avaus ja mahdollinen paikkoheitto. Jos mielii keilata 300 pisteen sarjan, niin tällä pistelaskulla siihen tarvitsee tehdä 10 kaatoa.

Valmentaja Jarmo Ahokkaan mielestä on mielenkiintoista, että on ensimmäiset junioreiden MM-kilpailut ja ensimmäisen kerran on tämä pistelasku käynnissä.
- Tulokset saattavat olla korkeampi kuin yleensä ja peräkkäiskaatojen merkitys ei ole niin suuri kuin perinteisellä pistelaskutavalla.

Pelit tulevat varmasti jonkin verran nopeutumaan uudella pistelaskulla ja mahdollisesti lajin ulkopuolisille pistelasku voi olla helpompi seurata. Valmentaja on kertonut pelaajille, että eivät liikaa mieti pistelaskua vaan keskittyvät pelaamaan hyvin, sillä se on avain menestykseen eikä kuluteta energiaa asioihin, joihin ei itse voi vaikuttaa.

A-ryhmä aloitti singleosuuden kello 15:30 ja sitä voitte seurata alla olevien linkkien kautta. Hallissa ei ole käytössä online scoringia, mutta livelähetys löytyy. Suomalaiset pelaavat tiistaina kello 10:00 erässä. Tiistaina keilataan myös singlen välierät ja finaalit.

 Järjestäjän sivuille

Livestream

Tulokset

 

Olli Pakonen

 


« Palaa